Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Angry Spec od windowsa poszukiwany

Jakos wczoraj lub przedwczoraj zainstalowalo mi sie (samo!!! nic nie klikalem) siakies gowno o nazwie "antivirus protection 2012"... Ale cisnienie mi podskoczylo!!!
    Wczoaj wylaczylem to gowno z uslug i byl spokoj, ale dzis wzialem sie za naprawe. Mam jakis program OTL, chyba juz nawet usunalem to gowno, ale ciagle nie chce wlaczyc sie windowy firewall ani system update. Ktos cos? Pliss...

Domyślnie

Hmmm ... poza usunięciem procesu, trzeba usunąć plik z dysku który ten proces tworzy (jay.exe, czy jey.exe ... nie pamiętam ... rozpoznasz). Następnie zainstaluj np. NOD32 i zrób całkowite, dokładne skanowanie z usuwaniem na wirusy - jeszcze poznajduje różne śmieci.

ps. ja się z tym spotkałem na maszynce ze starym Windows XP - jaki masz system? Jakiego antywirusa do tej pory używałeś?

Domyślnie

Zainstaluj Malwarebytes Anti-Malware i SpyBota. Zaktualizuj bazę i przeskanuj cały komputer.
    D200 plus graty...

Domyślnie

na jakims forum znalazlem jakis magiczny skrypt do tego programu OTL - cos tam nausuwal, plikow fizycznie nie ma.
    na stale ma antywira od micro-szitu - essentials czy jak tam sie zwie. Przelecialem juz 2 razy skanerem on-line - raz mks, raz wlasnie NOD'em.

win to 7 hp

Domyślnie

A tak z ciekawości: jakiej zwykle przeglądarki www używasz i w jakiej obecnie wersji?

Domyślnie

w 98% czasu FF (zawsze aktualizuje), IE do pobierania aktualizacji biosu do lapcoka, chrome od wielkiego swieta.
    przez ostatnie kilka dni tylko FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Zainstaluj Malwarebytes Anti-Malware i SpyBota. Zaktualizuj bazę i przeskanuj cały komputer.
    Dokladnie, jedyny sposob poza formatem.

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    win to 7 hp
    Oj to zle....myslalem, ze problem dotyczy tylko dziada XP

Domyślnie

Co prawda nie mi się zainstalowało, ale miałem nieprzyjemność to usuwać z XPka. HiJackThis -> usunięcie z rejestru (4 wiersze), fizyczne usunięcie plików z dysku (ścieżki są w HiJackThis), czyszczenie CC Cleanerem i Glary Utilities, skan Spybotem i Avastem. Również przedwczoraj.
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 05-03-2012 o 14:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Co prawda nie mi się zainstalowało, ale miałem nieprzyjemność to usuwać z XPka. HiJackThis -> usunięcie z rejestru (4 wiersze), fizyczne usunięcie plików z dysku (ścieżki są w HiJackThis), czyszczenie CC Cleanerem i Glary Utilities, skan Spybotem i Avastem.
    Pomoglo? To znaczy permanentnie? Wywalalem to z XPka w pracy 10 razy z tym, ze pewnoscio nie mam, czy chlopaki od nowa nie instalowali tego syfu jak mnie nie bylo, wlazac na jakies szemrane strony....
    Problem sie rozwiazal sam, wymienili nam kompa na nowego z W7 Na tamtym by tez essensials

Domyślnie

Od razu jak się ujawniło to zrobiłem i od tego czasu cisza (przedwczoraj). Nie mam pojęcia skąd to się bierze, ale nie podejrzewam właściciela tamtego kompa o wchodzenie na "szemrane strony".

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów