Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Angry Spec od windowsa poszukiwany

Jakos wczoraj lub przedwczoraj zainstalowalo mi sie (samo!!! nic nie klikalem) siakies gowno o nazwie "antivirus protection 2012"... Ale cisnienie mi podskoczylo!!!
    Wczoaj wylaczylem to gowno z uslug i byl spokoj, ale dzis wzialem sie za naprawe. Mam jakis program OTL, chyba juz nawet usunalem to gowno, ale ciagle nie chce wlaczyc sie windowy firewall ani system update. Ktos cos? Pliss...

Domyślnie

Hmmm ... poza usunięciem procesu, trzeba usunąć plik z dysku który ten proces tworzy (jay.exe, czy jey.exe ... nie pamiętam ... rozpoznasz). Następnie zainstaluj np. NOD32 i zrób całkowite, dokładne skanowanie z usuwaniem na wirusy - jeszcze poznajduje różne śmieci.

ps. ja się z tym spotkałem na maszynce ze starym Windows XP - jaki masz system? Jakiego antywirusa do tej pory używałeś?

Domyślnie

Zainstaluj Malwarebytes Anti-Malware i SpyBota. Zaktualizuj bazę i przeskanuj cały komputer.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Zainstaluj Malwarebytes Anti-Malware i SpyBota. Zaktualizuj bazę i przeskanuj cały komputer.
    przelecialem kompa tym pierwszym programem - cos tam znalazl i usunal. Ale ciagle nie da sie uruchomic firewall'a i aktualizacji systemu: wyskakuje okienko - nie mozna sprawdzic aktualizacji windows, poniewaz usluga nie jest uruchomiona. Uruchom komputer ponownie (tlumaczone z eng, w polskiej wersji moze byc ciut inaczej)

nie musze dodawac, ze takiej uslugi nie znalazlem w zakladce uslugi programu (?) msconfig
    Ostatnio edytowane przez Slon ; 05-03-2012 o 15:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    nie musze dodawac, ze takiej uslugi nie znalazlem w zakladce uslugi programu (?) msconfig
    Usługami najlepiej zarządzać przez Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Usługami najlepiej zarządzać przez Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi.
    pomoglo! wczesniej skanowalem calego kompa uzywajac Malwarebytes Anti-Malware i SpyBota - oba programy poznajdywaly jakies robaki/trojany.
    dodam, ze komp caly czas dzialal normalnie - zadnych zwisow, zamulen, restartow. Czasami tylko w FF wyskakiwala mi strona, ze wygralem iPada 2

Domyślnie

przelecialem kompa tym pierwszym programem - cos tam znalazl i usunal. Ale ciagle nie da sie uruchomic firewall'a i aktualizacji systemu: wyskakuje okienko - nie mozna sprawdzic aktualizacji windows, poniewaz usluga nie jest uruchomiona. Uruchom komputer ponownie (tlumaczone z eng, w polskiej wersji moze byc ciut inaczej)

Jak chcesz odpalić usługi z 'Uruchom' to wpisujesz services.msc nie msconfig.

pomoglo! wczesniej skanowalem calego kompa uzywajac Malwarebytes Anti-Malware i SpyBota - oba programy poznajdywaly jakies robaki/trojany.
    dodam, ze komp caly czas dzialal normalnie - zadnych zwisow, zamulen, restartow. Czasami tylko w FF wyskakiwala mi strona, ze wygralem iPada 2
    Generalna zasada - łatki do systemu, firewall, antywirus, raz na miesiąc skan SpyBotem lub Malwarebytes. Co do firewalla i antywirusa, to polecam Comodo Internet Security, darmowe, nie wiem jak w zastosowaniach komercyjnych. Działa u mnie na laptopie elegancko, syfów brak. Jeśli chcesz już włazić na jakieś 'dziwne' strony, to zainstaluj sobie dodatek do Firefoxa 'NoScript'.
    D200 plus graty...

Domyślnie

na jakims forum znalazlem jakis magiczny skrypt do tego programu OTL - cos tam nausuwal, plikow fizycznie nie ma.
    na stale ma antywira od micro-szitu - essentials czy jak tam sie zwie. Przelecialem juz 2 razy skanerem on-line - raz mks, raz wlasnie NOD'em.

win to 7 hp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Dokladnie, jedyny sposob poza formatem.

win to 7 hp
    Oj to zle....myslalem, ze problem dotyczy tylko dziada XP

Domyślnie

A tak z ciekawości: jakiej zwykle przeglądarki www używasz i w jakiej obecnie wersji?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów