Close

Strona 34 z 127 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1268
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Pisałem o radiówce, co prawda to nie cecha body, ale nowość wprowadzona równolegle. Nie będziemy dla niej otwierać innego wątku tym bardziej bo tu ... nikt nie podjął tematu.
    Trochę drogo wychodzi ta radiówka i zgadzam się z Tobą, że ten zewnętrzny transmiter jest zupełnie niepotrzebny i ustrojstwo powinno być wbudowane w body. W to ograniczenie do 30 m nie bardzo mi się chce wierzyć, myślę, że Canon chce w ten sposób uniknąć ewentualnych problemów z reklamacjami jeżeli jakiemuś neptykowi lampa nie odpali.

Domyślnie

Może to kwestia tego, że transmiter zużywa prąd. Ale powinno się tą funkcje po prostu właczać i wyłączać softem w body. Podobnie jak mogli by wrzucić GPSa do body (to tez jest prądożerne). Podniesie to cenę o parę USD, wiele osób tego nie potrzebuje, ale za te pare USD to ... dobrze by wyglądało w materiałach reklamowych . Pewnie to sobie zachowują na jeszcze przyszłe modele. Tak samo jak wbudowane wi-fi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    5D III będzie miał też nowe narzędzie do obróbki fotek, mowa o DPP:
    Cyfrowy optymalizator obiektywu – nowość w Digital Photo Professional v3.11
    EOS 5D Mark III jest sprzedawany z najbardziej zaawansowaną wersją Digital Photo Professional (DPP) – bezpłatnego oprogramowania, które zapewnia szybką i dokładną obróbkę zdjęć w formacie RAW. Nowością w wersji DPP v3.11 jest cyfrowy optymalizator obiektywu — rewolucyjne narzędzie, które radykalnie zwiększa rozdzielczość obrazu.
    Cyfrowy optymalizator obiektywu (Digital Lens Optimizer, DLO) precyzyjnie imituje działanie obiektywu — seria złożonych funkcji matematycznych odzwierciedla każdy etap podróży światła przez ścieżkę optyczną. Za pomocą tych informacji DLO może skorygować szereg typowych aberracji optycznych i zapobiec utracie rozdzielczości spowodowanej dolnoprzepustowym filtrem aparatu poprzez zastosowanie funkcji odwrotnej, która sprawia, że obraz bardziej przypomina ten, który postrzega oko. Zapewnia to wyjątkową szczegółowość zdjęć przy praktycznym rozmiarze pliku, zapewniając fotografom maksymalną jakość obrazu i większą elastyczność.
    Też jestem ciekaw jak na razie DPP jest conajmniej takie sobie jedyną jego zaletą (oczywiście z mojego subiektywnego punktu widzenia) jest darmowość - użyłem raz, co do DLO to pożyjemy zobaczymy na razie to papka (żeby nie powiedzieć bełkot) marketingowy, przynajmniej ja to tak odbieram.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Piszą, że DPP jest darmowe, ale dawane z 5D mk3. A nie mając tego body też będzie można pobrać ten program?
    Gdzie go można zaciągnąć w sieci?
    Ja kiedyś w to sie zagłębiałem, ale wyszło na to, że w sieci jest tylko bardzo stara wersja i trzeba nadpisywać sporo uaktualnień.
    Gdzie jest do pobrania jakaś z najwyższych pełnych wersji (bezpłatna), ta przed epoką 5dmk3 ?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

DPP jest darmowe, choć do pobrania trzeba chyba wpisać serial dowolnego aparatu Canona (chyba nawet kompaktu).

sv
    Gość

Domyślnie

Może to kwestia tego, że transmiter zużywa prąd. Ale powinno się tą funkcje po prostu właczać i wyłączać softem w body. Podobnie jak mogli by wrzucić GPSa do body (to tez jest prądożerne). Podniesie to cenę o parę USD, wiele osób tego nie potrzebuje, ale za te pare USD to ... dobrze by wyglądało w materiałach reklamowych . Pewnie to sobie zachowują na jeszcze przyszłe modele. Tak samo jak wbudowane wi-fi.
    Wcześniej nie zwróciłem uwagi, że lampa na body może działać jako transmiter i wyzwalać kolejne lampy. Nie zmienia to faktu, że minimum 2 szt trzeba kupić

Domyślnie

Piszą, że DPP jest darmowe, ale dawane z 5D mk3. A nie mając tego body też będzie można pobrać ten program?
    Gdzie go można zaciągnąć w sieci?
    Ja kiedyś w to sie zagłębiałem, ale wyszło na to, że w sieci jest tylko bardzo stara wersja i trzeba nadpisywać sporo uaktualnień.
    Gdzie jest do pobrania jakaś z najwyższych pełnych wersji (bezpłatna), ta przed epoką 5dmk3 ?
    Najnowsza wersja
    http://www.usa.canon.com/cusa/consum...ersAndSoftware

Program jest bezpłatny ale wymaga zainstalowania poprzedniej pełnej wersji, która przyszła z aparatem. Jak ktoś zgubił CD z programem to można ściągnąć starszą wersję po wpisaniu numeru seryjnego.

Znalezienie numeru seryjnego Caonona w internecie nie powinno być dużym problemem.
    Używam DPP od kliku miesięcy. Jest bardzo prosty i szybki i jak dla mnie ma wszystko to co potrzebuję. Przypomina nieco oprogramowanie Nikona NC4.
    Jak dla mnie jest 10 razy wygodniejszy niż najnowsze oprogramowanie Nikona.
    Oczywiście jest kilka drobnostek które powinny być poprawione.

Tu można ściągnąć bazową wersję bez numerów seryjnych
    http://web.canon.jp/Imaging/sdl/data/dpp100-e.exe
    Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 04-03-2012 o 19:45
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

sv
    Gość

Domyślnie

video przy iso 12800 i porównanie z 5d mkII:

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Zle to nie wyglada. A porownujac to mkII to wyglada to bardzo git.

Domyślnie

szumy nieporównywalnie mniejsze, ale ostrość na korzyść 5d2. Odszumianie ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 34 z 127 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów