Jak w temacie, co w plener??
Sprawedzone ND8 x 2 czy może jeden ND400, co by nie było dużej degradacji ostrości.
Chodzi mi tylko o firmę, nie chcę wydać 400 - 600 zł na filtry tylko po to by okazały sie totalnym mydłem.
Jakieś sugestie??
Szukaj
Jak w temacie, co w plener??
Sprawedzone ND8 x 2 czy może jeden ND400, co by nie było dużej degradacji ostrości.
Chodzi mi tylko o firmę, nie chcę wydać 400 - 600 zł na filtry tylko po to by okazały sie totalnym mydłem.
Jakieś sugestie??
Czemu wątek złożyłeś w dziale studio?
Do czego potrzebny Ci ten filtr?
Chciałbym zakupić zasilacz plenerowy i dziabnąć lampki quantuuma w teren. Użycie z nikonem oraz broncą na jak największych dziurach (mowa o przysłonie). Ot cała filozofia.
Bronica do jakiego czasu ma synchro?
Wydaje mi się, ze wygodniejszy może być jakiś FaderND - regulowany od ND2 do ND400.
bronca 1/500
http://forum.nikoniarze.pl/showpost....72&postcount=9
Ostrość troszkę spada, ale bez tragedii na pewno. Dla mnie większym minusem jest psujący się deczko bokeh.
No i podobno na ultra szerokich kątach jest problem, ale nie miałem okazji samemu używać, więc nie potwierdze. U niektórych jest problem, u niektórych nie ma (akustyk używał i nie było problemu).
Dziękuję za przykład, to co zobaczyłem w zupelności mi wystarczy. Jest elegancko.
S4INT ten faderND to ten?
Dzięki za przeniesienie tematu do właściwego działu (mój kapeluch). Właśnie... napalilem się a też nie mam pewności czy to dokładnie ten filterek. Innego chyba jednak nie ma![]()
Skontaktuj się z nami