Szukaj
podobaja ci sie te zdjecia?
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
hanibal nie mogę obiektywnie się wypowiedzieć. Ale jak juz coś mam napisać to 1 mi pasuje , nie podoba mi się to że modelka podniosła ręką włosy, co do obróbki liczę na wasze opinie. Oczywiście pozostaje kwestia światła ehh. Co do 2 i 3 zdjęcia to mam mieszane uczucia ale bardziej przeważają na tak.
Ale to moje niestety nie obiektywne zdanie.
hanibal przeglądam wszystkie twoje prace i chyle czoła, jak możesz napisać coś co mi pomoże to proszę napisz
Pozdrawiam
1 mogła by być fajna....jest generalnie fajnie obrobiona...przynajmniej mi się podoba kolorystyka i kontrast. Ja bym się jeszcze pobawił na włosach. Oświetlenie takie miękkie, że mi by to pasowało nie na takim tle i nie w takim cięciu, popróbuj może czegoś na "życiowym" tle a nie na ścianieI może niech modelka czasem spojrzy Tobie w oczy
No i najważniejsze jest dobre Pierd...
![]()
no sorry ale hanni ma rację - podobają Ci się te zdjęcia ?
Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę
1 usta tragiczne... tak jakby warga jej widiala no i cos bialego pomiedzy wargami.. niebardzo kadr jakos nie lezy o swietle nie bede sie wypowiadal bo to studyjne i ja newiele o nim wiem.. ale napewno nie powino byc takie
2 to samo swietlnie zwroc uwage na brode... nie wyglada za dobrze
3. nie stosuj nik na wstepie lub jakiego kolwiek innego konwetera do bw. najpier sam sprobuj sie nauczyc konwersji 9 polecam na poczatek gradient map ) po co ten szum ?
ogolnie kolorystyka na nie
kadry na nie
modelka miodna wiec walcz nadal a napewno pozwoli ci zrobic niesamowite zdjecie... bo to ona je stowrzy jesli zadbasz o detale i szczgoly... ty tylko nacisnies spust
i wtedy beda ochy i achy
rada : sprobuj pania ustrzelic w kadrze centralnym obiektyw na wysokosci oczu moze ciuteke pod...
popros modelke by zamknela oczy wziale gleboki oddech i w momencie wypuszczania powietrza spojrzala na ciebie ...
efekt gwarantowany...
oczywiscie swiatlo zastane.. wlosy rozloz dokolola glowy wiesz nie po jednej stronie... niech zalozy koszulke by miala nagie ramiona...
pozniej podbij kolor i kontrast pobaw siena stemplu i wygladz niedoskonalosci...
efekt gwarantowany
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Wiem że nie mój wątek ale, dzięki hanibal za ww. uwagi i rady. Wydaje mi się że tak właśnie powinny wyglądać komentarze pod zdjęciami. Na pewno wiele osób skorzysta.
No tak "sesja" była w studio i życiowe tło odpadło ;D. Co do spojrzeń wybrałem kilka własnie takich kadrów, dlaczego ? wydały mi się "romantyczne" i z "klimatem". Oczywiście materiału jest więcej gdzie modelka ma oczy otwarte![]()
Dzięki Tom za opinie !
No takdzięki choć nie wiele wniosłeś tym wpisem do poprawy mojego warsztatu
Seba ;> tak jak napisałem podoba mi się 1
Takich postów mi brakuje na forum, za to coraz częściej przypomina to digarta czyli bezwartościowe wpisy. No cóż dobrze ze kilka osób z doświadczeniem ma ochotę na pomoc i wskazanie popełnianych błędów.
Święta racja.
Od siebie dodam tyle że sam rzadko komentuje zdjęcia ale nie jest to spowodowane moja niechęcią tylko niewiedzą z zakresu fotografii. Nie chce aby każdy mój post wyglądał tak jak część już wstawianych czyli super ale do du.. . Nie potrafię technicznie ocenić zdjęcia to go nie oceniam. Mam nadzieję że to się kiedyś zmieni.
Oczywiście proszę nie odbierać mojego posta jako atak na userów !. Po prostu warto czasem przedstawić choć jeden argument który psuję odbiór fotografii. To na pewno pomoże zarówno osobie która zdjęcie wykonała jak i tym którzy przeglądając zdjęcia czytają również posty pod nimi. Każdy sobie z tego swój wniosek wyciągnie.
Pozdrawiam was serdecznie![]()
Do pełni szczęścia jeszcze tu opinii mOSAd'a brakuje![]()
Skontaktuj się z nami