czy kto wie czy wyzwalacze radiowe Pawn Soldier maja przeniesienie automatyki ttl? czytalem duzo o tym i roznie ludzie mowia. a moje moze ktos polecic wyzwalacz radiowy ktory przenosi automatyke ttl?
Szukaj
czy kto wie czy wyzwalacze radiowe Pawn Soldier maja przeniesienie automatyki ttl? czytalem duzo o tym i roznie ludzie mowia. a moje moze ktos polecic wyzwalacz radiowy ktory przenosi automatyke ttl?
ttl na lampe zapiętą w nadajnik na aparacie? jeśli tak to pixel rook - mam i daje rade bez zastrzeżeń.
i co ja mam tu napisać?
chcialem by lampa wyzwalana radiowo byla sterowana przez ttl ale raczej to niemozliwe to chociaz by bylo ttl w lampie zapietej na nadajniku
droższe modele pixel king itd majątaką możliwość
i co ja mam tu napisać?
a moze ktos slyszal o pixel soldier? wedlugo producenta obsluguje ttl przez goraca stopke http://allegro.pl/radiowy-wyzwalacz-...159144193.html
glownie chcialbym wykorzyustywac go na salach i plenerach. na salach cls slabo mi dziala. uzywajac sb900 na aparacie i wyzwalajac za jej pomoca sb600 slabo to wszystko dziala raczej sb600 prawie nigdy sie nie wyzwala jak stoje oddalony od niej o 5-10 metrow. uzywajac aparatu do wyzwalania sb900 i sb6000 dziala to bardzo dobrze ale wolalbym miec sb900 na aparacie dlatego myslalem o wyzwalaczu radiowym
Lampa na body w TTL i pozostałe w M, to tylko dodatkowe problemy. Zobacz co napisałem wyżej, chyba warto poczekać.
no tak tylko ten pixel king bedzie troche kasy kosztowal. a dodatkowa lampa w manualu to zaden problem dla mnie bo wykorzystujac cls nikona ustawiam dodatkowe lampy i tak w manualu
1. Czy lampa Sigma lub Yongnuo zamocowana na odbiorniku na body D80 powinna działać podczas wyzwalania spustem? (u mnie nie dziala)
2. Czy Sigma lub Yongnuo na odbiorniku i na body i połączona kabelkiem, wyzwalana bezprzewodowo nadajnikiem powinna działać? U mnie wyzwala błysk ale wyglada że nie jest zsynchronizowana z migawka bo blysk nie jest widoczny na zdjęciu. Oczywiście w manualu. Probowałem różnych ustawień w menu D80 ale bez rezultatu. Może ktoś kto ma podobny zestaw wypróbuje te 2 opcje?
Skontaktuj się z nami