Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    Do N300/4 AF-s lepiej będzie pasował d300s
    http://allegro.pl/nikon-d300s-zestaw...116419341.html To całkiem ciekawa oferta. Jak nie potrzebujesz Tamiego i sabinki, to myślę, że ze 2k można odzyskać, a jak jeszcze coś utargujesz, to będziesz miał jeszcze całkiem świeży d300s. Nowy jeszcze można znaleźć ale tylko grubo powyżej 6 koła. Ewentualnie popatrz na zachodnich stronach internetowych.
    Może też warto się temu przyjrzeć http://allegro.pl/nikon-d300s-body-m...tml#tabsAnchor
    Tutaj też w niezłej cenie http://allegro.pl/nikon-d300s-na-gwa...117864572.html
    Powodzenia, napisz jak coś dorwiesz.
    Dziękuję ale znam te wszystkie oferty. Mam zamiar dokupić tylko i wyłącznie body. Całą resztę obiektywy, lampę itd.
    mam i nic ponadto mi nie potrzeba. Sprzedać dzisiaj używany sprzęt jest bardzo ciężko (chyba za bezcen). Sam próbuję od ponad miesiąca sprzedać S120-400 bezskutecznie. Oferty od kupujących są żałosne.

Domyślnie

Witam też maiłem jakiś czas temu problem z aparatem, i kupiłem D300 co prawda trochę naciąłem się na przebiegu ale mimo przebiegu około 146 000 aparat działa idealnie. Obecnie użytkuje D7000 i porównując D300 dzięki temu że jest większy jest dla mnie wygodniejszy w trzymaniu i niektóre funkcje według mnie łatwiej się ustawia (np pola AF) . Na razie z D7000 problemów nie mam i choć jest mniejszy i mimo gripu to jednak nie to co D300 i wydaje się zabaweczką (chodzi o uczucie gdy się go trzyma w rekach a nie o możliwości) to jednak fotki z D7000 bardziej mi się podobają , więc nie skreślał bym tego modelu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-02-2012 o 10:25

Domyślnie

Przypominam, że od ofert handlowych jest dział giełda. Proszę się zapoznać z regulaminem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No i pojawiła się tam ciekawa oferta na d300s, mały przebieg, świeżynka jeszcze, prawie nówka w sensownej cenie wg mnie.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=201727
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 14-02-2012 o 12:44
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Sprzedać dzisiaj używany sprzęt jest bardzo ciężko (chyba za bezcen). Sam próbuję od ponad miesiąca sprzedać S120-400 bezskutecznie. Oferty od kupujących są żałosne.
    Z jednej strony piszesz, że używane korpusy w kosmicznych cenach, z drugiej, że ciężko sprzedać. Generalizacja niezbyt logiczna.

Domyślnie

Można jeszcze trafić nowe (praktycznie) sztuki na gwarancji fabrycznej. Ja własnie kupiłem D300s może nie w bardzo atrakcyjnej cenie (4400) ale z dodatkową baterią oryginalną. Przebieg około 1700, data zakupu sprzedającego wrzesień 2011. Dodatkowo oferta była z Krakowa, więc wziąłem od razu.

Jednak! Szczerze powiedziawszy polowałem na ten model 2 miesiące, codziennie (dwa razy na dzień) przeglądając ogłoszenia na forum i na Allegro. Jeśli rzeczywiście poszukujesz "nowego" sprzętu, to tylko cierpliwości trzeba.
    Nikkony + Nikkory + Speedlighty (tylko jeszcze umiejętności brak)

Domyślnie

Na szczęście ja jestem w sytuacji, że moja D90 działa i czekam sobie na coś w zamian. Dzisiaj jedyna puszka która mi odpowiada to Pentax K5 i zapomniałbym na kilka lat o zmianie. Czy zmieniłbym szklarnię na Pentax'a hmm nie wiem ale puszka jest cudowna i zdecydowanie bardziej mi się podoba niż 300 w Nikonie.
    Więc dzisiaj ani 300(s) ani D7000 ani D700 mnie nie ciągną na tyle, żeby coś wymienić. Napiszę , że podobnie jak Tobie Zen najbardziej w D90 przeszkadza mi AF.
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Domyślnie

Ja 2 dni temu dostałem D300s z przebiegiem 18tys. Za 3500zł. Po przesiadce z d3000 AF mnie powalił po prostu. Dla mnie super pucha. Teraz tylko muszę dokupić osprzęt.
    Plecak z gratami.

www.krzyzoszczak.pl

Domyślnie

Ja kupiłem D300s w kwietniu 2011 (teraz mój licznik pokazuje 8 tys) i powiem tak - nie czekałbym na kolejny model, jeżeli się pojawi to moim zdaniem nieprędko, Nikon dostał trochę w d. z powodu klęsk żywiołowych i teraz skoncentrował się mocno na FF. Nie wiadomo czy będzie wogóle następca D300s, może pociągną tylko linię D7000. Zależy co zrobi konkurencja, czy będzie musiał walczyć na rynku cropowym o klienta mocnym konstrukcjami czy linia z trzema zerami wystarczy. Jeżeli komuś nie chodzi po głowie FF w najbliższym czasie tylko dłuższy pobyt w DX to szukałbym jeszcze nowego D300s, chociaż wiem, że może być ciężko.
    Ostatnio edytowane przez sezrG ; 15-02-2012 o 07:25

Domyślnie

Zenek, na co Ty czekasz:
    jedyne dla Ciebie rozsądne rozwiązanie na dzień dzisiejszy ( kiedy nie ma i nie wiadomo czy i kiedy będzie D400 ) to D300s,
    Nie zastanawiaj się nad D7000 bo przeklniesz chwilę ( gdybyś go kupił ) ze względu na baaaardzo mały bufor, który zapchasz po 3 ujęciach w trybie ciągłym- niestety to wada tej puszki.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów