Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Roller base

Domyślnie

doktor kiedyś jak w firmie wołaliśmy usługowo E-6 to zbudowałem maszynkę na wzór Jobo. Miała zastępować oryginalny procesor, gdyby on miał awarię. Zobaczę co mi z tej konstrukcji zostało (jeżeli coś jeszcze zostało ). Gdyby się okazałe, że jest coś przydatnego to dam znać. Muszę pogrzebać w piwnicy.

Domyślnie

O bardzo fajnie. Ja wolam bw, więc łaźnia wodna nie jest mi potrzebna. A przy krótkich czasach rzędu 5 minut to kręcenie zaczyna robić różnicę. Poza tym moja żona się nabija, że zapieprzam lepiej niż chomik w kołowrotku
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Poza tym moja żona się nabija, że zapieprzam lepiej niż chomik w kołowrotku
    No to chyba tu jest pies zwany Powodem pogrzebany
    Völkchlor

Domyślnie

Ależ skąd! Wszystko z powodu mojej skrywanej fascynacji mechanicznymi maszynami uskuteczniającymi rotację

Domyślnie

rotomatofil.
    Völkchlor

Domyślnie

a może po prostu kup niewielki samochodzik zabawkę z napędem elektrycznym i dużymi kołami, odwróć, przyklej za dach do czegoś i tanka połż między osiami. Są takie samochodziki z dużymi kołami:
    http://allegro.pl/samochod-twister-c...090910529.html

będziesz tylko dźwignią przód/tył machał
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

A to jest może całkiem niezły pomysł. Musiałbym sprawdzić wielkość kół i rozstaw osi

Domyślnie

I wlutować jakiś potencjometr żeby Ci koreks przez okno nie wyskoczył
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    I wlutować jakiś potencjometr żeby Ci koreks przez okno nie wyskoczył
    Nie koniecznie, samochodziki terenowe mają duże przełożenia, żeby miały siłę, ale za to wolno jeżdżą... mogłoby się obyć bez kombinacji.

Jeszcze mała uwaga co do tego czemu procesorki kręcą tankiem w obie strony - to prosta fizyka, jeśli kręcimy tankiem tylko w jedną stronę, to ciecz w nim zawarta zaczyna rotować w tym samym kierunku, więc defakto przestaje się przemieszczać względem kliszy i samego tanka, czyli się nie miesza. Wystarczy żeby tank kręcił się np. 5 sekund i na sekundę się zatrzymywał - bezwładność cieczy spokojnie załatwi resztę.
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Jeszcze mała uwaga co do tego czemu procesorki kręcą tankiem w obie strony - to prosta fizyka, jeśli kręcimy tankiem tylko w jedną stronę, to ciecz w nim zawarta zaczyna rotować w tym samym kierunku, więc defakto przestaje się przemieszczać względem kliszy i samego tanka, czyli się nie miesza. Wystarczy żeby tank kręcił się np. 5 sekund i na sekundę się zatrzymywał - bezwładność cieczy spokojnie załatwi resztę.
    Nie to nie to, koreks lezy na boku i nie jest pełny - chemii jest troche na dnie.
    Völkchlor

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów