Skoro wiesz to po co tyle zamętu robisz- Nierozumiem Cię kolego- sam wiesz że zamienników jest tylko kilka ale w tych zamiennikach jest jak napisałem. Do tego wliczając kwotę jaką dysponuje autor... wybacz mam wrażenie , że na siłę szukasz punktu zaczepienia do "kłutni".
Jeśli weźmiesz same dokładne odpowiedniki- to dalej uważam że mam racje. I jakoś tego nie zmieniłeś swoim wywodem. Poczekamy na inne szkła AF-s i wówczas może się okzać że się mylę-lecz nie sądze- a to że droższe no cóż. Co lepsze i nowsze najczęściej jest droższe- czy to się nam podoba czy nie.
Inna sprawa że nowsze/lepsze niezawsze dziś znaczy "żywotniejsze" ale to już inna bajka - aczkolwiek w dłuższym użytkowaniu jakże nieoceniona.
Co do 85'tki- pewnie masz racje ale jeśli okaże się też optycznie lesza to będzie jeden z plusów a do tego cena jest za nową vs żywkę jeśli się nie mylę.
Jeśli ktoś ma naprawdę mało pieniędzy wówczas tańsza opcja pomimo gorszych właściwości będzie lepszą opcją ... albo inaczej jedyną dostępną. Co nie znaczy że moje stwierdzenie że wraz z ceną dostajesz lepszą jakość optyczną jest błędne. Jak napisałem coś za coś.
Chcesz mieć lepsze body musisz zapłacić- chcesz miec lepsze szkło musisz zapłacić. A to że teraz dają napęd.... nie nasz wina taka polityka nikona.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami