Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Polana Rusinowa

Domyślnie

z całego seciku najbardziej podchodzi mi 4. Ciekawe światełko i ładny kadr choć trochę brakuje mi większego kontrastu...

Domyślnie

czwóreczka z tej całości, za światełko
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie hmm

mi się 2 i 3 podoba osobiście, w sumie jak wyżej, za świtło

Domyślnie

Wszystkie świetne, na 3 brakuje mi troszkę góry. Fotki świetnie oddają klimat tamtej chwili...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=91776 jeszcze raz wkleję. Czym się kierowałeś robiąc te zdjęcia?? Jak dla mnie kadry są dość przypadkowe. Pstryki jakich wiele (jak dla mnie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=91776 jeszcze raz wkleję. Czym się kierowałeś robiąc te zdjęcia?? Jak dla mnie kadry są dość przypadkowe. Pstryki jakich wiele (jak dla mnie)
    dla mnie osobiście jedynka mogłaby być i sumie może też jest przypadkowa, natomiast na innych albo przestrzeń, sposób ukazania światła i kształtów, no nie wiem, co byś chciał jeszcze wiedzieć lub może inaczej, czego Ci tutaj brakuje?

2. moim zdaniem przyzwoite chociaż tez pewnie nie najlepsze światło, kształt śniegu i jego obfitość na drzewku
    3. trochę przestrzeni, trochę jakiejś tam perspektywy położenia względem siebie kolejnych obiektów na zdjęciu
    4. zachód słońca pomiędzy sosnami i traktowanie przez promienie słoneczne płaszczyzny śniegu w wąskiej przestrzeni
    5. perspektywa zbieżna, cień góry rzucony na stok z lewej strony, zanikająca, aczkolwiek nie do końca dal.

na tyle na razie umiem opisać, nie wiem, co byś chciał więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.lukasz Zobacz posta
    dla mnie osobiście jedynka mogłaby być i sumie może też jest przypadkowa, natomiast na innych albo przestrzeń, sposób ukazania światła i kształtów, no nie wiem, co byś chciał jeszcze wiedzieć lub może inaczej, czego Ci tutaj brakuje?

2. moim zdaniem przyzwoite chociaż tez pewnie nie najlepsze światło, kształt śniegu i jego obfitość na drzewku
    3. trochę przestrzeni, trochę jakiejś tam perspektywy położenia względem siebie kolejnych obiektów na zdjęciu
    4. zachód słońca pomiędzy sosnami i traktowanie przez promienie słoneczne płaszczyzny śniegu w wąskiej przestrzeni
    5. perspektywa zbieżna, cień góry rzucony na stok z lewej strony, zanikająca, aczkolwiek nie do końca dal.

na tyle na razie umiem opisać, nie wiem, co byś chciał więcej
    O 1. nie będę pisał. Ani światła ,ani kształtu.
    2. "trochę jakiś tam" no właśnie sam nie wiesz co chciałeś pokazać.
    3. Jakiś drągal na pierwszym planie, światło mocne pozbawiające kolorów. Kadr o drągu i ...chyba śniegu bo poza tym nic nie przyciąga i nie jest ciekawe. Chociaż drąg byłby ciekawy gdyby był martwy zwierz nadziany i krew się po nim lała
    4. Jedyny kadr który by się jakoś obronił , gdyby był technicznie dobrze zrobiony. Przydało by się dodać kontrastu w cieniach na śniegu. wyciągnąć z cieni detale na drzewach (przede wszystkim tych po lewej)
    5. Zaspa i drzewa zasłoniły cały krajobraz .

W dodatku te bliki są straszne i nie pomagają.

P.S. przeczytaj dokładnie to co jest napisane w linku ktory wklejałem dwa razy, a zrozumiesz więcej

Domyślnie

3 i 4 nawet ładne, ale głowy nie urywa. Pozostałe, sorry, całkiem słabe, po prostu nic ciekawego. Popatrz na przykład na 1. Słaby kontrast, nie widać ostrości, na górze wielka plama od słońca. Na 5 brak kontrastu, brak kolorów, chociaż niebieski jest wszędzie, ale to taki blado-szaro-niebieski, gór prawie nie widać. Możliwe, że taka była widoczność w tym momencie, ale w takim razie nie warto było fotografować. Lepiej upolować 2-3 dobre zdjęcia niż 100 byle jakich.

Domyślnie

JaroPienza, nie każdy chodzi na miejscówki tak jak TY i czatuje cały dzień na tę jedyną chwilę częśto ludzie gdzieś jadą i robią po prostu zdjęcia...
    Nikon i podróże ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów