Close

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 125

Domyślnie

Oczywiście. Ale zestawiając grubość NEX + 16/2.8 z pentaxem wychodzi na to, że (liczac od matrycy do końca obiektywu) sony ma grubość ok 40mm, natomiast pentax (poslugujac sie znana odlegloscia matryca-bagnet i informacją o grubości naleśnika) ok 55mm. Wiadomo, dochodzi jeszcze sama obudowa ale różnica nie powinna być kolosalna
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

No w sumie to nieźle, mogliby dać na start 30/2 bo jak tu zamienić mojego 40/1.8 na 40/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Oczywiście. Ale zestawiając grubość NEX + 16/2.8 z pentaxem wychodzi na to, że (liczac od matrycy do końca obiektywu) sony ma grubość ok 40mm, natomiast pentax (poslugujac sie znana odlegloscia matryca-bagnet i informacją o grubości naleśnika) ok 55mm. Wiadomo, dochodzi jeszcze sama obudowa ale różnica nie powinna być kolosalna
    Ale Sony ma 16mm, a ten tu naleśnik to 40mm, nie wiem czy jest sens to porównywać bo to kompletnie inne ogniskowe./ Jak zrobią naleśnika 16mm to bedzie mozna snuć porównania
    Völkchlor

Domyślnie

Masz rację, ale...Pentax potrafi
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Sadze ze zrobili co mogli, zeby znalesnikowac przyznacie ekstremalnie obiektyw okolostandardowy. Dorzuca 18 czy 20 f4 w nalesniku a reszte zalatwia k-szkla. Przyznam, ze to jest naprawde sensowne.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Na "z naleśnikiem" jeszcze jakoś można przymknąć oko, ale z normalnym K obiektywem to już raczej będzie komicznie.
    Nie będę się rozwodził, ale koncepcja PEN, NEX, NX, X bardziej mi przypada do gustu.
    Jak dla mnie Pentax "wtopił" się na amen w te 5 - 6 cm grubości korpusu bezlustrowca, bez sensu.

Domyślnie

trochę jednak duzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Na "z naleśnikiem" jeszcze jakoś można przymknąć oko, ale z normalnym K obiektywem to już raczej będzie komicznie.
    Nie będę się rozwodził, ale koncepcja PEN, NEX, NX, X bardziej mi przypada do gustu.
    Jak dla mnie Pentax "wtopił" się na amen w te 5 - 6 cm grubości korpusu bezlustrowca, bez sensu.
    Byc moze ktos wyszedl z zalozenia (dla mnie calkiem ok) ze nalesnikujemy jedna, ulubiona ogniskowa a reszta to okazjonalny support, "pozyczony" z drugiego systemu?

Mysle ze o tym marzyli tutejsi nikoniarze - zeby ich kultowego 35/1.8 przypiac do malego korpusu z AF, na ktorym na codzien zapiety jest szerokokatny nalesnik.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    trochę jednak duzy

Kieszonkowy
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Masz rację, ale...Pentax potrafi
    No te naleśniki to jest swietna rzecz u Pentaxa, szkoda ze nie robią takich dzie indziej i tylko 45/2.8 jest standardem..
    Völkchlor

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów