Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 125

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    straszliwe te $eny
    Dwa razy taniej niz Fuji + gratis lojalnosciowy dla K-systemowcow.

Ciekawe jak Nikoniarze zareagowali by na cos takiego z bagnetem F.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

no jak to jak? marudziliby ze szumi na 25600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no jak to jak? marudziliby ze szumi na 25600
    Dlatego dostali. Nikona 1.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

jakby dostali... to moze by i przygarneli... ale oni chca za to konkretne pieniadze... i bedzie sobie "zdobil" wystawy w fotojokerach

Domyślnie

Choćby wyszedł aparat idealny to i tak by marudzili.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    jakby dostali... to moze by i przygarneli... ale oni chca za to konkretne pieniadze... i bedzie sobie "zdobil" wystawy w fotojokerach
    Zobacz statystyki sprzedazy nikona 1 na swiecie - "oni" naprawde te kupe lykaja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Zobacz statystyki sprzedazy nikona 1 na swiecie - "oni" naprawde te kupe lykaja.
    rynek polski (forum nikorum), a rynek światowy, to jednak dwa różne światy
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Gdzie można te statystyki zobaczyć?

Domyślnie

Pod koniec zeszłego roku pojechałem sobie na wycieczkę do Pragi. Jako, że byłem tam dawno temu postanowiłem znowu odwiedzić te wszystkie kultowe miejsca.
    Jak wiadomo na Hradczanach, moście Karola, przy zamku praskim czy kilku innych popularnych miejscach zawsze są tłumy turystów. Oczywiście 90% z aparatami
    Chcąc nie chcąc zerkałem sobie czego to lud używa do robienia wycieczkowych zdjęć.
    I wiece co? Okazało się, że Nikon 1 był niewiele mniej popularny (w końcu to nowość) od innych bezlusterkowców (NEX, GF, itd).
    Więc mu sobie tutaj możemy marudzić jakich to beznadziejnych ludzi Nikon zatrudnia, że firma przez to upadnie, że to totalna klapa i inne niesamowite mądrości (w końcu polacy to spece od wszystkiego, szczególnie od brzózek na lotniskach ). A prawda jest taka, że aparat sprzedaje się, po prostu.

Ale żeby nie wychodzić za daleko od tematu to Pentax wymyslił coś świetnego. Zachowując tą samą odległość bagnetu od matrycy dał szanse na przypinanie istniejących obiektywów bez kombinacji z przejściówkami.
    Natomiast jeśli kolejne obiektywy dedykowane do tego aparatu będą miały soczewki schowane za bagnetem to może się okazać że taki niby gruby aparat nie jest wcale większy od innych evili z naleśnikami.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

No niby tak, ale tą "grubość" trzeba nosic za każdym razem, a w innych to tylko czasem - gdy się używa slr szkła. Na wielki + oczywiście AF.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów