Close

Strona 54 z 56 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marzyciel9 Zobacz posta
    Czy z tą oryginalną przejściówką jest możliwy af ciągły? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że będzie tylko pojedynczy.
    tylko AF-S, niestety. Lub MF

Domyślnie

Dzisiaj rano moje dziecię wyjeżdżało na narty i wczoraj chciałem mu pomóc w pakowaniu zabawek foto/wideo.
    Próbuję ci ja odpalić J1 i .... już się pewnie domyśliliście Kombinowałem na wszyskie sposoby: ładowanie baterii, bez obiektywu, bez karty i ... nic. Tyle dobrze, że sklep w niedzielę otwarty i mogłem go oddać do serwisu.
    Jak narazie, to mój plan "J1" dosyć kiepsko się rozwija...
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

A to niefart... Zacznę się bać kupić...
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

to z Nikonem jest 1 : 1. Ten poległ, mój śmiga aż miło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Dzisiaj rano moje dziecię wyjeżdżało na narty i wczoraj chciałem mu pomóc w pakowaniu zabawek foto/wideo.
    Próbuję ci ja odpalić J1 i .... już się pewnie domyśliliście Kombinowałem na wszyskie sposoby: ładowanie baterii, bez obiektywu, bez karty i ... nic. Tyle dobrze, że sklep w niedzielę otwarty i mogłem go oddać do serwisu.
    Jak narazie, to mój plan "J1" dosyć kiepsko się rozwija...
    Czyli co? 10% J1 kupionych w Polsce się posypało?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Używałem V1 w piątek i w sobotę przy temperaturze -16 ; - 12 stopni, łącznie około 10 godzin. Bateria wytrzymała to dobrze. Oczywiście aparat był chowany do torby. Denerwowało mnie, że przy auto ISO zanim przeskoczy na wyższe to skraca czas do 1/15s. Szkoda, że nie wprowadzono wyboru czasu przy jakim ma przeskakiwać na wyższe ISO. Może naprawią ten błąd przy aktualizacji oprogramowania. Przdałby się programowalny przycisk.
    Jakość zdjęć wydaje mi się lepsza niż np. z Olympusa E620 którego kiedyś miałem okazję używać.
    Aparat zrobił na mnie dobre wrażenie, lekki, prosty w obsłudze, nierzucający się w oczy i duży plus za baterię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doomin Zobacz posta
    Używałem V1 w piątek i w sobotę przy temperaturze -16 ; - 12 stopni, łącznie około 10 godzin. Bateria wytrzymała to dobrze. Oczywiście aparat był chowany do torby. Denerwowało mnie, że przy auto ISO zanim przeskoczy na wyższe to skraca czas do 1/15s. Szkoda, że nie wprowadzono wyboru czasu przy jakim ma przeskakiwać na wyższe ISO. Może naprawią ten błąd przy aktualizacji oprogramowania. Przdałby się programowalny przycisk.
    Jakość zdjęć wydaje mi się lepsza niż np. z Olympusa E620 którego kiedyś miałem okazję używać.
    Aparat zrobił na mnie dobre wrażenie, lekki, prosty w obsłudze, nierzucający się w oczy i duży plus za baterię.
    Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem ale zmianę czasu można zmieniać do każdego ISO możesz ustawić czas "migawki" lub odpowiednia wartość "przysłony" dokładnie tak jak w lustrzance.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Czyli co? 10% J1 kupionych w Polsce się posypało?
    Statystyki nie są aż tak złe ... mój J1 kupiłem za granicą
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem ale zmianę czasu można zmieniać do każdego ISO możesz ustawić czas "migawki" lub odpowiednia wartość "przysłony" dokładnie tak jak w lustrzance.
    raczej chodzi o to, że w lustrzance można ustawić, do jakiego czasu aparat ma schodzić, np. 1/60. Jeżeli czas ma wyjść dłuższy, podniesie ISO.

Domyślnie

Wiec nie zrozumiałem O.K
    Mojego J1 kupiłem jako mały system którego zawsze mogę zabrać ze sobą a gdzie z (d700+grip+2Xsb700+plecak obiektywów+statyw+inne pierdoły) niestety nie zawsze mam ochotę lub okoliczności nie pozwalają żeby to wszystko targać. Przeznaczyłem 1000 €, porównywałem go z nex 5n od Sonego, latałem po sklepie robiłem zdjęcia i choć atutem Sony jest wysokie ISO to z moich prób na ISO 3200 Nikon wygrał i nie wiem po co pisac 25 000 jak uzywane jest max ISO 3200, druga opcja był fujifilm X100 podoba mi sie lecz ten ma stały obiektyw a to już dla mnie odpada ponieważ każdy aparat który miałem to psuła się mechanika obiektywu, a teraz jak się zepsuje to odepnę wyrzucę za siebie i kupie drugi obiektyw.

I teraz, jak ktoś nastawia się posiadać tylko ten aparat to lepiej kupić coś innego

Strona 54 z 56 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów