Close

Strona 20 z 37 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Właśnie, właśnie... tyle tylko, że to zawsze kosztuje... po pewnym czasie zwraca się skaner
    Raczej chodziło mi o to ze mozna jedną konkretną klatkę zeskanować porządnie, albo poskanować sobie kiedy indziej jak się nadarzy okazja.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Właśnie, właśnie... tyle tylko, że to zawsze kosztuje... po pewnym czasie zwraca się skaner
    Ja byłbym ostrożny z tym zwracaniem się skanera. Być może niezabarwiona propagandą kalkulacją da Ci zupełnie inny wynik. Skaner nie jest wieczny, a Twój czas też swoje kosztuje.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja byłbym ostrożny z tym zwracaniem się skanera. Być może niezabarwiona propagandą kalkulacją da Ci zupełnie inny wynik. Skaner nie jest wieczny, a Twój czas też swoje kosztuje.
    ale przecież mowa jest o hobby. A to zawsze kosztuje.

Domyślnie

Twój czas też swoje kosztuje.
    Właśnie. Szkoda czasu, czas kupić cyfrę.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Właśnie. Szkoda czasu, czas kupić cyfrę.
    Jeżeli czasu na hobby nie da się rozciągnąć, stanowczo lepiej to co się ma wykorzystać na szukanie kadru niż na ślęczenie nad skanerem. Nie popadajmy w ortodoksję tam, gdzie już dawno zrobiliśmy odstępstwo od wiary (w ogóle skanując) - dziewicą nie da się być wielokrotnie

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

dziewicą nie da się być wielokrotnie
    Chirurgia plastyczna potrafi dziś zaradzić takim problemom, jeśli chodzi o techniczny aspekt tej sprawy :P
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Jeżeli czasu na hobby nie da się rozciągnąć, stanowczo lepiej to co się ma wykorzystać na szukanie kadru niż na ślęczenie nad skanerem. Nie popadajmy w ortodoksję tam, gdzie już dawno zrobiliśmy odstępstwo od wiary (w ogóle skanując) - dziewicą nie da się być wielokrotnie
    nie to, żebym był jakoś specjalnie ortodoksyjny
    Ale nad zdjęciem z cyfry to nie trzeba ślęczeć? Ja po skanowaniu tylko odpaproszanie, czasem kontrast i jasność. Czasami wyostrzam, ale to sporadycznie.

Domyślnie

Dokładnie, ja skanując samodzielnie, mniej czasu spędzam przy obróbce fotosów z analoga niż przy fotosach z cyfry.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja tylko dopiszę, że nie znalazłem labu, który skanowałby mi dobrze.
    Po kilku latach męczarni i ciągłych dyskusji z pracownikami fotolabów kupiłem skaner i życie odtąd stało się łatwiejsze. Mam go ponad rok i szczerze mówiąc nie patrzę, czy mi się zwrócił czy nie. Efekty mówią same za siebie.
    Nie znam ani jednej osoby robiącej na analogach, która żałowałaby zakupu skaneru.
    Pinot Noir

aortamag.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Ja tylko dopiszę, że nie znalazłem labu, który skanowałby mi dobrze.
    Po kilku latach męczarni i ciągłych dyskusji z pracownikami fotolabów kupiłem skaner i życie odtąd stało się łatwiejsze. Mam go ponad rok i szczerze mówiąc nie patrzę, czy mi się zwrócił czy nie. Efekty mówią same za siebie.
    Nie znam ani jednej osoby robiącej na analogach, która żałowałaby zakupu skaneru.
    Pytanie nasuwa się jedno - czy warto płacić 2000 pln za pro skaner jak człowiek bawi się w fotografię hobbystycznie?
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Strona 20 z 37 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów