Close

Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Prawdę mówiąc nie do końca rozumiem, co znaczy w tym przypadku sformułowanie "przerost formy nad treścią".
    Trochę za dużo było tego, co jedni pewnie określą jako magię, a inni w tym ja, upierdliwości. Możliwe, że winny był egzemplarz aparatu jaki miałem, ale brak pomiaru, czasy do 1/500, kłopoty z wymianą szkła (centralna migawka), do tego zima i mój brak przekonania.
    Tak stoczyłem bój, z którego wyszedłem co prawda zwycięsko, ale to było pyrrusowe zwycięstwo. Nie mniej jednak musiałbym spróbować w lepszych warunkach, z lepszym nastawieniem, na czymś bardziej zautomatyzowanym.

Z Pentaxem 67, też miałem styczność, bo mój dobry kolega posiada i całkiem fajne wrażenie sprawia, ale rozmiar i masa przeraża. To kolejne moje nie przeciwko MF, ja za dużo podróżuję, żeby targać ze sobą średniaka, a jak raz bym zasmakował jakości, to potem było by ciężko patrzeć na mikrofilm.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    To kolejne moje nie przeciwko MF, ja za dużo podróżuję, żeby targać ze sobą średniaka, a jak raz bym zasmakował jakości, to potem było by ciężko patrzeć na mikrofilm.
    możesz mieć malucha, do mania zawsze przy sobie i średniaka do specjalnych poruczeń

Domyślnie

jak raz bym zasmakował jakości, to potem było by ciężko patrzeć na mikrofilm.
    Amen.

Domyślnie

Z Pentaxem 67, też miałem styczność, bo mój dobry kolega posiada i całkiem fajne wrażenie sprawia, ale rozmiar i masa przeraża. To kolejne moje nie przeciwko MF, ja za dużo podróżuję, żeby targać ze sobą średniaka, a jak raz bym zasmakował jakości, to potem było by ciężko patrzeć na mikrofilm.
    Pamietam jak raz zapakowałem do plecaka średni i wielki plus 3 szkła i statyw, to robilem 3 przystanki na ławkach jak już wracalem na tramwaj ze zdjec

Ale z drugiej strony jezdziłem też z wielkim formatem i statywem na rowerze

E tam, ja się przesiadlem na powrot ze sredniego na mały i zyje.
    Völkchlor

Domyślnie

Pamietam jak raz zapakowałem do plecaka średni i wielki plus 3 szkła i statyw, to robilem 3 przystanki na ławkach jak już wracalem na tramwaj ze zdjec
    To się nazywa chromanie przestankowe. Źle z tobą.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

za to zdjecia wyszli fajne, oczywiscie zjechane bezlitosnie w dziale Krajobraz
    Völkchlor

Domyślnie

za to zdjecia wyszli fajne, oczywiscie zjechane bezlitosnie w dziale Krajobraz
    Zgodnie z zasadą, jakbym wiedział za co, to bym zatłukł

Domyślnie

Cii....
    Völkchlor

Domyślnie

Głupie pytanie, ale wolę zapytać niż żałować... Przy wymianie szkła w F80 nie naświętlę kliszy. Normalnie jak w cyfraku, nie ma jakiś specjalnych procedur? Logicznie wydaje mi się, że lamelki migawki są zamknięte, więc nic nie powinno się naświetlić...

Sorrki za głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Przy wymianie szkła w F80 nie naświętlę kliszy.
    Nie
    Normalnie jak w cyfraku, nie ma jakiś specjalnych procedur?
    Normalnie jak w analogu. W cyfraku jest tak samo

Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów