Close

Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Nie masz takiego przełożenia. F801, F90 i F100, to ten sam segment, coś jak D700, tylko kolejne generacje. F80, to oczko niżej od F100, ale z tej samej generacji aparatów.

Może to zestawienie rozjaśni Tobie temat.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    To nie tak, w D50 miałem jedno pokrętło i szkła G w pełni obsługiwało. Jest jak Kuba napisał, jest pierścień przysłony, jest impreza.
    Nie napisałem, że do ustawienia konkretnej wartości przysłony w dowolnej lustrzance jednoobiektywowej Nikona niezbędne jest pokrętło z przodu aparatu. Starałem się obrazowo przedstawić sytuację. Przyjrzyj się mojej poprzedniej wypowiedzi i powiedz, w którym miejscu się mylę.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

No własnie, jest sobie na allegro F100, ale jak patrze na foty, to chyba przyłachany mocno - co sądzicie??
    http://allegro.pl/nikon-f100-body-i2080424388.html
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Moze nie wniose wiele do tej dyskusji, ale na codzien bawie sie D700, a od kilku dni mam pozyczonego F80 - szkla (wlacznie z sigmami) pieknie z tym wspolpracuja (AF trafia w punkt) nie bylo najmniejszego problemu z przesiadka bo ta eFka jest bardzo 'user friendly' - kolega od ktorego ja mam proponowal mi tez F90 i ta puszka juz jakos tak nie bardzo mi podchodzila nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia, ale 80ka jest bardzo fajna i w zupelnosci zaspokaja moje potrzeby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    No własnie, jest sobie na allegro F100, ale jak patrze na foty, to chyba przyłachany mocno - co sądzicie??
    raczej bym go określił zaniedbany, zobacz kurz w okularze.

Domyślnie

Obudowa wygląda tak sobie - poza otarciami lakieru widać, że ma nadłamany gwint do wkręcania muszli ocznej. Lusterko na pierwszy rzut oka też niezbyt czyste. Poza tym przydałaby się jeszcze fota komory filmu - będzie widać, czy jest w miarę czysto, czy migawka nie jest porysowana itd.

Ale prawdopodobnie i tak cena zdecydowanie przekroczy zakładany przez ciebie budżet.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

trudno powiedzieć ,na podstawie zdjęć widać że ni był pieszczotliwie traktowany,mocno odkurzony ,co nie wyklucza sprawności
    No właśnie komora filmu by dużo wyjaśniła
    Ostatnio edytowane przez klisza36 ; 26-01-2012 o 15:52

Domyślnie

Dostałem odpowiedź odnośnie ceny satysfakcjonującej za tego F100 - 550 zł, chyba odpuszczę .
    Mam jeszcze na oku pewnego F80... zobaczymy co i jak

Szczerze mówiąc, to nie wiem co ma lepszego F100 od F80, tak przeglądałem specyfikację i nie wiem :P (oprócz zasialania)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Starałem się obrazowo przedstawić sytuację. Przyjrzyj się mojej poprzedniej wypowiedzi i powiedz, w którym miejscu się mylę.
    Spoko Marcinie, nie mylisz się, możliwe, że to moja nadinterpretacja Twojej wypowiedzi.
    Chciałem tylko doprecyzować, że jedno pokrętło nie przesądza braku obsługi szkieł G.

Szczerze mówiąc, to nie wiem co ma lepszego F100 od F80, tak przeglądałem specyfikację i nie wiem :P (oprócz zasialania)
    Mierzy ekspozycję z manualami, ma metalowe, uszczelnione body i pewnie trochę by się jeszcze znalazło. Porównując to cyfry, to chyba najłatwiej sobie zwizualizować różnice porównując F80 do D90, a F100 do D300.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ile może być wart taki F100 jak podałem w linku wyżej, bo już sprzedający stwierdził, że satysfakcjonuje 400 pln :P??

Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów