Close

Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    a szczerze mówiąc mam na razie stracha, że coś nie wyjdzie... w RAW już nie poprawię ;].
    Jeśli tylko klatka nie będzie doszczętnie źle naświetlona to też możesz dłubać. Film jest sposobem rejestrowania obrazu, choć niektórzy traktują to jak religię.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    A co do średniego - uważaj, bo może się okazać, że będziesz kupował filmy 120 szybciej niż myślisz... :P
    Niekoniecznie to jest prawda, przesiadłem się na analoga ponad rok temu. Sam wołam czerń i biel, mało w ogóle robię koloru. Do średniego mnie nie ciągnie, ale mam już kilka puszek małoobrazkowych Nikona.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Pewnie że tak, zdyboo, ale średni jest fajny
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Niekoniecznie to jest prawda, przesiadłem się na analoga ponad rok temu. Sam wołam czerń i biel, mało w ogóle robię koloru. Do średniego mnie nie ciągnie, ale mam już kilka puszek małoobrazkowych Nikona.
    A ja już np. w wielkim siedzę :P
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Pewnie że tak, zdyboo, ale średni jest fajny
    Pewnie tak, bawiłem się jedną rolkę starym hasslem, ale dla mnie to przerost formy nad treścią. C645 pewnie bym spróbował jakby mnie stać na niego było.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Ale etap średniego masz już za sobą.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    W moim przypadku to pewnie też kwestia czasu...

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Pewnie tak, bawiłem się jedną rolkę starym hasslem, ale dla mnie to przerost formy nad treścią.
    Prawdę mówiąc nie do końca rozumiem, co znaczy w tym przypadku sformułowanie "przerost formy nad treścią".
    Ostatnio edytowane przez sorevell ; 30-01-2012 o 16:47
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

ale Hassel to tylko jeden typ, ja się ostatnio bawiłem 500ką i mi w ogóle nie przypasiła, nie mowiąc o tym ze się w ogole nie mogłem odnaleźć w kwadratowym kadrze. Są jeszcze TLR, są lustrzanki typu Pentaxa 67, sa dalmierze, są nowe konstrucje AF..
    Völkchlor

Domyślnie

Coś mi świta, że kiedyś opisywałeś (zdyboo) w AO swoje zmagania z hasselem. Może po prostu zraziłeś się do konkretnego aparatu... Ja mam w pełni manualny aparat z centralną migawką, także zdjęcia robi się całkiem przyjemnie - przewijanie filmu + naciągnięcie migawki + powrót lustra załatwia jeden obrót korbką; ustawiasz czas/przysłonę, kadrujesz i strzelasz.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Zgadzam sie. W srednim to w zasadzie te same czynnosci co w malym obrazku trzeba wykonac. Przewinac film / naciagnac migawke. Poustawiac wszystko, itd. W moim modelu Rollei (SLX) jest nawet zautomatyzowany przewijanie i naciaganie. Pozostaje wyostrzyc, dobrac czas (przeslona sama sie dobierze ) i robic zdjecia. Tryb seryjny tez jest. Rolke 120 pewnie zalatwi w 3-4 s. Ale jakos nie uzywam

Domyślnie

Nie kuście, nie kuście... wszystko po kolei, teraz wracam do korzeni. To przemyślana decyzja, ma być analog ale nie taki azcetyczny. W domu mam jeszcze lubitela i jakiś mieszkowy średni (4,5x6 z przełączaniem 6x6) ale to już ekstremalny sprzęt
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów