Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Czyli na forum publicznym popierasz ideę, że jeśli ktoś zada pytanie jaki kupić aparat fotograficzny można mu odpowiedzieć zbuduj sobie dom bo mieszkasz w bloku...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Czyli na forum publicznym popierasz ideę, że jeśli ktoś zada pytanie jaki kupić aparat fotograficzny można mu odpowiedzieć zbuduj sobie dom bo mieszkasz w bloku...
    nie, na forum publicznym popieram ideę, że jesli ktoś zada pytanie jaki kupić aparat fotograficzny do wbijania gwoździ można mu odpowiedzieć, że to nie najlepszy pomysł, ale kasa jest tego gościa i on z nią zrobi co chce
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Erie, ale Twoje odpowiedzi są bezsensowne, ponieważ nie odpowiadasz na temat, tylko robisz OT.
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    nie, na forum publicznym popieram ideę, że jesli ktoś zada pytanie jaki kupić aparat fotograficzny do wbijania gwoździ można mu odpowiedzieć, że to nie najlepszy pomysł, ale kasa jest tego gościa i on z nią zrobi co chce
    W sumie masz rację bo i tak nie rozumiem co napisałeś...

Domyślnie

Wracając do alkomatów. Kiedyś zbadałem ten temat i zakupiłem takie cacko. Podział tych urządzeń jest taki że te tańsze (cena poniżej ok. 800 zł) mają czujniki elektroniczne a droższe (w tym policyjne) elektochemiczne (nie jestem pewien samych nazw ale tak to mniej więcej wygląda). Sprzęt za ok 1000 zł ma ten sam czujnik co sprzęt policyjny ale nie posiada homologacji.
    I teraz: te tanie alkotesty są niedokładne i szybciej ulegają rozkalibrowaniu. Masz inny wynik przed np. śniadaniem i 20 min później jak coś zjesz. Inny wynik i to dużo inny.
    W tych droższych (taki zakupiłem) nie ważne czy zjesz coś, czy wypijesz kawę, umyjesz zęby, wynik przy zrobieniu pomiaru np. co 10 min. jest prawie identyczny, co jest logiczne bo nie spalisz np. 0,5 promila w 10 min.
    Tak więc jeśli zależy Ci na dokładności to trzeba brać sprzęt porządny za który trzeba zapłacić więcej kaski.
    Jeśli kupisz coś taniego to praktycznie możesz go wykorzystać do stwierdzenia, że "coś tam jest na rzeczy" ale nie poznasz prawdziwego wyniku. (mniej więcej tak jak pokazują te nowe urządzenia policyjne do szybkiego sprawdzania czy poddać kierowce dalszej kontroli).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtu Zobacz posta
    Jeśli kupisz coś taniego to praktycznie możesz go wykorzystać do stwierdzenia, że "coś tam jest na rzeczy" ale nie poznasz prawdziwego wyniku. (mniej więcej tak jak pokazują te nowe urządzenia policyjne do szybkiego sprawdzania czy poddać kierowce dalszej kontroli).
    No właśnie, ale czy nie o to chodzi? Podejrzewam, ba, jestem pewien że mojemu ojcu będzie chodziło tylko o to czy właśnie "jest coś na rzeczy" czy jednak nie i mogę jechać.
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

Ja nie podejmę za Ciebie decyzji. Przedstawiłem Ci opcje wg. wiedzy jaką posiadam

Domyślnie

Alkomat na prezent dla ojca nadaje się do wątku humor. Nie kupuj mu czegoś takiego na prezent nawet jak twierdził, że by mu się przydało. W zasadzie są dwa możliwe scenariusze. Albo podejdzie do tego z humorem albo zrobi mu się bardzo przykro. Ja bym nie ryzykował. Może ma jakieś zainteresowania?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Alkomat na prezent dla ojca nadaje się do wątku humor. Nie kupuj mu czegoś takiego na prezent nawet jak twierdził, że by mu się przydało. W zasadzie są dwa możliwe scenariusze. Albo podejdzie do tego z humorem albo zrobi mu się bardzo przykro. Ja bym nie ryzykował. Może ma jakieś zainteresowania?
    Już nie przesadzajcie. Po pierwsze są różne relacje z rodzicami. Przecież jak ktoś ma relacje bardzo przyjacielskie (kumpelskie), to nie ma problemu z takimi prezentami. Po drugie, to przecież nie wiecie jaki to rodzaj imprezy. Może to spotkanie w bardzo wąskim gronie, gdzie nie ma problemu z takimi sytuacjami.
    Po trzecie autor wątku już wyjaśnił że nie potrzebuje takich porad.
    Ja osobiście nie widzę problemu z takim prezentem dla taty. Myślę że by się ucieszył. Tym bardziej, że taki sprzęt traktuje się ostatnio jako ciekawy gadżet.

Domyślnie

@Erie

Wyrazić swoja opinię możesz jeśli autor wątku chce ją poznać. ZADAŁ PYTANIE: "JAKI ALKOMAT?". Otoczka go nie interesuje. Zamilknij więc proszę, bo tylko syf robisz. Ja sam będą kierowcą chciałbym dostać w prezencie alkomat. I mam w nosie jak zareagują na to inni. To się nazywa nonkonformizm.

Jeśli nie spodobają Ci się moje słowa, to załóż sobie swój wątek: "Nie lubię redskulla i będę uzasadniał dlaczego-ktoś ze mną?".
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów