Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Domyślnie D80 Aparat rodzinny

Takie pytanko mam zamiar kuppic d 80 tylko bedzie uzytkowany ajko aparat rodzinny o ile ja cos tam wiem na temat aparatow o tyla reszta mojej familji nie czai o co chodzi bedzie okazyjnie kozystac bedzie to moja pierwsza lustrzanka wiec niewiem czy tam normalnie auto sie zapina i jazda ???

Domyślnie

Zdecydowanie nie polecam. Do zdjęć rodzinnych dużo lepszy będzie Sony Alfa100 lub Canon 400D.

Domyślnie

A ja myślę że to nie jest zły pomysł. Jeśli przede wszystkim to ma być twój aparat to jeśli chcesz aby był nim D80 to kup D80. Rodzina będzie robić na "auto".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fenix_ Zobacz posta
    normalnie auto sie zapina i jazda ???
    Polecam D40
    D40 + 18-55 ...

Domyślnie

powiem tak jakos badziej przemawia do mnie D80 niz d40 o ile ja chce bardziej ambitnie wykorzystac ten aparat to reszta mojej rodziny bedzie cykac czasami zdjecia jak im dam aparat ....

Poprostu.... czy lustrzanka jest jak chybryda ze zapinam auto i cykam czy zwtkły zjadacz chleba bedzie bedzie mogl cykac...

wole zapytam bo musze brac pod uwage wszystkie opcje

mam fuji s9500 i auto wszystko zalatwia.....

w nawiasie (podobno D40 nie warto on niema silniczka AF wiec niektore obietywy odpadaja) nawiasy RuLez
    Ostatnio edytowane przez fenix_ ; 10-04-2007 o 22:19

Domyślnie

auto załatwi wszystko. Boję się jednak, że troche pobawisz się tym sprzętem, to nie dasz go dziecku na wycieczke. ojjjj nie dasz.
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Ja użytkuję zarówno D80 jak i D40! Osobiście nie polecam Alphy100. Jest wolna i raczej nie nadaje się do robienia np. zdjęć dzieciom w ruchu! Sprawdzałem!
    Canon 400D jest fajnym aparatem, ale z dość skomplikowanym menu, ma dość ciemny wizjer. Nikony mają polskie menu, co może mieć znaczenie. Polecam zestaw Nikon z obiektywem 18-70. Jeżeli chodzi o funkcjonalność D40 jest zupełnie wystarczająca. Również co bardziej ambitni użytkownicy powinni być zadowoleni. NIe bez znaczenia jest cena, która jest na poziomie dobrego kompaktu, ale daje nieporównywalnie większe możliwości!
    D90

Domyślnie

Powiem tak. Do tej pory używałem kompaktu na którym moja dziewczyna ustawiała 'auto' i nic więcej ją nie interesowało. Od tygodnia mam(y) D80 i zaryzykuję stwierdzenie, że zrobiła nim więcej fotek niż ja! Już się połapała, że jak nie chce lampy, to może przełączyć z auto na P itp. Padło też 'a nauczysz mnie obsługiwać ten aparat?'. Foci jak szalona i twierdzi że cholernie podoba jej się dzwięk przy wciskaniu spustu !!

Dodam tylko, że swojego kompaktu nie sprzedaję. Możliwość nagr. filmików i rozmiar kieszonkowy bardzo się czasem przydają (rodzinie ).

Domyślnie

masz kase kupuj d80, zarówno Ty jak i rodzina będzie zmuszona przyswoić trochę wiedzy kiedy zaczną pojawiać się pytania "... a dlaczego na zdjęciu ostra jest tylko jedna osoba?", tryb auto jest mało praktyczny
    "You press the button, we do the rest."

Domyślnie

Jeżeli myślisz o auto to nie kupuj D80 (wiem bo mam), kup D50 (wiem bo miałem ).
    D50 zrobi Ci lepsze fotki na AUTO niż D80, ponieważ 80tka wymaga więcej inicjatywy od użytkownika.
    Może lepszym wyjściem będzie D50/D40X + 18-200VR.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów