szkoda że nie porównali s5tki do d4 jeśli chodzi o DR![]()
Szukaj
szkoda że nie porównali s5tki do d4 jeśli chodzi o DR![]()
Pan z Nikona w Programie Bez Nazwy (zresztą dość fajnym) powiedział 25k plnOjj chyba ceny D3-ek zostaną tam gdzie są.
Panowie z Nikona mogą sobie robić sugerowana cenę jaką tylko chcą, normalną rzecz. Rynek sam ja zweryfikuje w sklepach. U mnie na targach foto Nikon wystawił D700 za 10000 gdzie w sklepach był do wzięcia za 6000 i to bez żadnych kombinacji, wbrew nazwie ja bym się nie sugerował cena sugerowana![]()
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Ale z tego co dodaje, wynika, ze to beda zrzuty z video, czyli po prostu klatki wyciagniete z filmu.
Dopiero teraz zobaczylem ten material... O moj boze... Pomijajac merytoryke dyskusji, realizacja rzucila mnie na kolana... W pejoratywnym znaczeniu. Przypomnial mi sie poziom Teleranka sprzed 30 lat (bluebox z "tapeta" niedopasowana do perspektywy sytuacji i fatalnym kluczowaniem, poziom i jakosc dzwieku -- koszmar, prowadzacy bawiacy sie laptopem (nie prosciej byloby, zeby pytania internautow czytal z duzego ekranu poza kadrem albo chociaz z niewielkiego tabletu?) i wykonujacy jakies gesty w kierunku rezyserki, techniczni przechodzacy przed kamera, glupie miny i nadmierna gestykulacja). Zenada!![]()
Zaskakujace sa tez wyniki obserwacji zaproszonych gosci. Mhmmm... kolorowe menu... Wow! Nikt nie dodal, ze ten "ficzer" istnieje od wielu lat (Nikon D200 przeciez mial juz kolorowane sekcje w menu). Nie ma to jak przyjsc przygotowanym na takie spotkanie.Malo tego. Zauwaza, ze jest bardzo dopieszczone: "tu dodany piksel, tam ujety"... No, nooo... Pojedyncze pikselki dostrzezone, a zwalony kerning czcionki w tekscie menu pozostal niezauwazony?
![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Luzacko niechlujna forma właśnie dodała lekkości a nie mitycznej powagi. Pewnie, że do wielu rzeczy można sie przyczepić ale MZ. trzeba pochwalić za sam pomysł. Za przedstawienie "gawiedzi" nowego aparatu jeszcze zanim pokazano go w sklepach. Zresztą najlepiej pisać o niekompetencji producenta tego programu samemu wykonując lepszy.
Czyli nawet Pan z NP twierdzi, że nie ma zbytniego sensu przesiadka z D3s'a. Z D3 jeszcze jako tako, bo sprzęt ~3 letni więc wypada na coś zmienić.
Tak naprawdę z tego materiału nie wynika nic konstruktywnego.
Reprezentant Nikona, powinien walić jak z kałacha nowinkami i zaletami sprzętu nie tylko w porównaniu do konkurencji ale i do poprzedniego modelu. Tu mieliśmy natomiast to o czym wspomniał Stig, mianowicie kolorowe menu i i i tu dodany a tam odjęty piksel
Jakie zalety Pan z NP przedstawił, nowości techniczne, które powinny charakteryzować top półkę? Bo nie mogę sobie przypomnieć... No way, po prostu D4 takich nie posiada, no chyba, że wszystko wyjdzie w praniu, kosmiczny postęp w praktyce a nie jak u Kaniona, kosmiczny postęp (jak narazie) na papierze.
Boje się niestety, że u D4 tego postępu nie będzie wcale, jedynie to o czym już mówiliśmy, kosmetyka ogólna, ewolucja D3s'a pod względem ergonomii i intuicyjności obsługi, nowych ficzerów brak.
Przecież D4 w moim mniemaniu powinien posiadać cechy/funkcje, które wcześniej czy później będą implementowane do niższych leveli sprzętu tej marki. Z czego zatem młodsi bracia mają korzystać? Z podświetlanych guzików? Też nie, bo Pan z NP stwierdził, że to cecha przydatna Zawodowcom![]()
Ostatnio edytowane przez Lulek39 ; 17-01-2012 o 17:13
FX User
Pomysly to mozna miec rozne... Tez czasami mam swietne, ale nie biore sie za ich realizacje, majac swiadomosc, ze nie bede w stanie ich dobrze wykonac.
To bylo przedstawienie profesjonalnego aparatu? "Tego nie wiem", "O to trzeba byloby zapytac serwis", "to wyjdzie w praniu", "to okaze sie kiedy pojawi sie finalna wersja aparatu"... Sorry, ale po spotkaniu 3 fachowcow od fotografii, ktore trwalo 80 minut, spodziewalbym sie znacznie wiecej merytorycznej tresci, niz tego, co dla zainteresowanych bylo wiadome zanim do tego spotkania doszlo...
Koniecznie muszę? Do Kaluzynskiego tez pisales listy z propozycja, zeby nakrecil swoj film, zamiast krytykowac inne?
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami