Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Kod PKD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Nieprawda.
    Obecnie nie płaci się za dodatkowe wpisy.
    i to chyba już od 2 albo 3 lat?
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Chodziło o dodatkowe wpisy po założeniu firmy. Chyba że coś się zmieniło po nowym roku bo z tego co słyszałem to jeszcze w listopadzie się płaciło pięć dyszek.

Domyślnie

jak zakladalem firmę w grudniu 2010 to się nie płaciło za dopisanie PKD, może to zależy od urzędu?
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Nie wnikając - warto wcześniej zadbać o możliwie najlepsze przygotowanie się do prowadzenia firmy, zaczynając od podstaw jak wybranie odpowiednich PKD (jak wybierzesz ich 30 też będzie ok). Jaki sens ma późniejsze dodawanie kodów, jeśli można je wybrać od razu na zapas, uwzględniając interesujące nas tematy firmy.

Domyślnie

Także do fotografii okolicznościowej warto dodać nawet pieczenie bułeczek jeżeli będziesz chciał później to sprzedawać .

Domyślnie

Nieprawda.
    Obecnie nie płaci się za dodatkowe wpisy.
    zmienili to? chodzi o sytuację taką: masz firme powiedzmy już od roku, trafia Ci się fajne zlecenie i ups... nie zgadza się to z PKD, idziesz do urzedu dodać PKD i wówczas płacisz tą stówkę (tak jak swego czasu firma dla której pracowałem, czy też 5 dyszek jak inni tutaj wspominają)

jeżeli jest już inaczej to trochę to zmienia w sensie cenowym, ale nie zmienia upierdliwości dopisywania PKD osobiście lub przez pełnomocnika w urzędzie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Także do fotografii okolicznościowej warto dodać nawet pieczenie bułeczek jeżeli będziesz chciał później to sprzedawać .
    i działalność rolniczą, bo te bułeczki z mąki są, a ją trzeba wyprodukować ze zboża i jeszcze na KRUS zamiast ZUS się załapać
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Chodziło o dodatkowe wpisy po założeniu firmy. Chyba że coś się zmieniło po nowym roku bo z tego co słyszałem to jeszcze w listopadzie się płaciło pięć dyszek.
    Dopisywałem PKD w maju 2011 i nic nie płaciłem. Działalność mam o 2009 roku.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    zmienili to? chodzi o sytuację taką: masz firme powiedzmy już od roku, trafia Ci się fajne zlecenie i ups... nie zgadza się to z PKD, idziesz do urzedu dodać PKD i wówczas płacisz tą stówkę (tak jak swego czasu firma dla której pracowałem, czy też 5 dyszek jak inni tutaj wspominają)
    No więc mówię Ci po raz drugi - nie płaci się już

Domyślnie

No więc mówię Ci po raz drugi - nie płaci się już
    to miło pod względem ceny, ale upierdliwość stania w kolejkach w urzędach pozostała taka sama niestety
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    to miło pod względem ceny, ale upierdliwość stania w kolejkach w urzędach pozostała taka sama niestety
    Eee taaam...stałem może z 10 minut w mojej wiosce

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów