Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Kod PKD

Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie Kod PKD

Jaki kod PKD ma działalność fotografia ślubna/okolicznościowa na dzień dzisiejszy, pomóżcie....

Domyślnie

74.20.Z Działalność fotograficzna ?????
    Chcesz działać z jednym PKD?

przed otwarciem firmy lepiej zdobyć chociaż podstawy info...
    Ostatnio edytowane przez credka ; 16-01-2012 o 19:46

Domyślnie

a poza tym zapytasz w urzędzie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    swietokrzyskie

Domyślnie

Byłam w urzedzie, kazali mi sobie samemu szukać w książce z kodami PKD za 2007 r.

Domyślnie

To podobnie jak w moim urzędzie. Jak już wspomniałam, poradzisz sobie szukając wiedzy choćby w necie. Do tego książka, newsy biznesowe itd. Nie licz za bardzo na pomoc z urzędów, oni nie uważają, że są do doradztwa (chociaż nie tak to powinno wyglądać). Natomiast przygotuj się z tematu (jeśli pytasz o rzecz najbardziej podstawową, jaką jest PKD Twojej firmy, to rozumiem, że nie masz w ogóle pojęcia o prowadzeniu firmy, nie obraź się, tak to tylko wygląda), w razie kontroli musisz liczyć na siebie i wiedzieć jak wybrnąć z wiedzą z wyjaśniania ewentualnych zapytań urzędów.
    Ostatnio edytowane przez credka ; 17-01-2012 o 15:06

Domyślnie

Credka dobrze mówi. Ja też byłem zielony, nie miałem czasu na wczytywanie się bo roboty od cholery było. Poszedłem do znajomej księgowej i wszystko za mnie załatwiła łącznie z zaniesieniem papierów do US, ZUS i inne pieprzoty a wszystko to wyniosło mnie 150zł. Tobie też radzę coś takiego robić bo pół życia spędzisz w urzędach a drugie pół na pokonaniu drogi z i do .

Domyślnie

dodatkowo wpisz sobie trochę PKD na wyrost, bo przy zakładaniu firmy płacisz za to 100 zł, a potem (o ile się to nie zmieniło) za każdorazowe dodawanie znów stówka leci

czyli oprócz fotografii dodaj sobie np. reklamę, druk itp, itd, a wyszukiwarka pkd jest choćby tutaj http://www.pkd-24.pl/ bo ta na stronie GUSu działa tragicznie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

pięć dyszek dokładniej za dodatkowy wpis PKD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    pięć dyszek dokładniej za dodatkowy wpis PKD.
    Nieprawda.
    Obecnie nie płaci się za dodatkowe wpisy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    dodatkowo wpisz sobie trochę PKD na wyrost, bo przy zakładaniu firmy płacisz za to 100 zł
    Nie przypominam sobie, żebym płaciła coś przy zakładaniu firmy... Kilka lat temu faktycznie była opłata, a może znowu wrócili do płacania?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów