Jaki kod PKD ma działalność fotografia ślubna/okolicznościowa na dzień dzisiejszy, pomóżcie....
Szukaj
Jaki kod PKD ma działalność fotografia ślubna/okolicznościowa na dzień dzisiejszy, pomóżcie....
74.20.Z Działalność fotograficzna ?????
Chcesz działać z jednym PKD?
przed otwarciem firmy lepiej zdobyć chociaż podstawy info...
Ostatnio edytowane przez credka ; 16-01-2012 o 19:46
Byłam w urzedzie, kazali mi sobie samemu szukać w książce z kodami PKD za 2007 r.
To podobnie jak w moim urzędzie. Jak już wspomniałam, poradzisz sobie szukając wiedzy choćby w necie. Do tego książka, newsy biznesowe itd. Nie licz za bardzo na pomoc z urzędów, oni nie uważają, że są do doradztwa (chociaż nie tak to powinno wyglądać). Natomiast przygotuj się z tematu (jeśli pytasz o rzecz najbardziej podstawową, jaką jest PKD Twojej firmy, to rozumiem, że nie masz w ogóle pojęcia o prowadzeniu firmy, nie obraź się, tak to tylko wygląda), w razie kontroli musisz liczyć na siebie i wiedzieć jak wybrnąć z wiedzą z wyjaśniania ewentualnych zapytań urzędów.
Ostatnio edytowane przez credka ; 17-01-2012 o 15:06
Credka dobrze mówi. Ja też byłem zielony, nie miałem czasu na wczytywanie się bo roboty od cholery było. Poszedłem do znajomej księgowej i wszystko za mnie załatwiła łącznie z zaniesieniem papierów do US, ZUS i inne pieprzoty a wszystko to wyniosło mnie 150zł. Tobie też radzę coś takiego robić bo pół życia spędzisz w urzędach a drugie pół na pokonaniu drogi z i do.
dodatkowo wpisz sobie trochę PKD na wyrost, bo przy zakładaniu firmy płacisz za to 100 zł, a potem (o ile się to nie zmieniło) za każdorazowe dodawanie znów stówka leci
czyli oprócz fotografii dodaj sobie np. reklamę, druk itp, itd, a wyszukiwarka pkd jest choćby tutaj http://www.pkd-24.pl/ bo ta na stronie GUSu działa tragicznie
szkoda, że to już nie to samo forum...
pięć dyszek dokładniej za dodatkowy wpis PKD.
Skontaktuj się z nami