Close

Strona 42 z 272 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 2712

Domyślnie

Napisałem jak sprawdzić - MediaInfo. To taki programik, który powie Ci wszystko o kodowaniu poszczególnych strumieni w pliku.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Napisałem jak sprawdzić - MediaInfo. To taki programik, który powie Ci wszystko o kodowaniu poszczególnych strumieni w pliku.
    Dzięki, przeoczyłem tę informację. Na szczęście google mi odparowało i wypluło PopCorn AudiConverter. Film właśnie się zrzuca na pena, już skonwertowany Zaraz będę testował.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Dobra, jest postęp. Dźwięk jest tylko napisy mi wcięło. A film w oryginale jest w języku koreańskim
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    A film w oryginale jest w języku koreańskim
    Północnokoreańskim, czy południowokoreańskim? Żebyś słowników nie pomylił...

Domyślnie Dyktafon za ok 200 zł

Szukam dyktafonu za ok. 200 zł, najlepiej żeby obsługiwał mini albo micro SD. Allegro mówi, że Sony ma takie modele, Olympus droższy.
    Sprzęt będzie służył do nagrywania wykładów, czasem na jakiejś wyprawie nagrywanie lokalsów, raczej osobisty użytek. Mógłby mieć wejście na mikrofon.
    Macie jakieś doświadczenia? Jakieś propozycje? Czego się wystrzegać, na co uwagę zwrócić?

Domyślnie

W telefonie dyktafon nie daje rady?
    .

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Ja używam Olympusa VN-8700 PC ale równie dobrze można kupić coś o mniejszej pojemności bo mój ma 4 GB. Spokojnie myślę że 2 GB powinni wystarczyć, mi się nie udało zapełnić nigdy całej dostępnej pamięci.
    Jakość mi się podoba, dobrze zbiera dźwięk i głos nawet z odległości kilku metrów....

Wcześniej używałem analogowy więc do innych cyfrowych porównania niestety nie mam. No ale Olympus jest klasa sam w sobie, używają go również profesjonaliści. Oczywiście wyższe modele.
    Niestety nie ma gniazda na karty pamięci bo pamięć jest wbudowana ale mi wystarcza. Gniazda słuchawkowe i mikrofonowe posiada.

Jakość dźwięku zdecydowanie lepsza niż wbudowanych w telefony i odtwarzacze mp3 dyktafonów. No chyba że ktoś ma jakiś wybitny telefon, testowałem funkcje dyktafonu w niejednym telefonie i bardzo odstają one od samodzielnych dyktafonów (jak np. wspomniany Olympus).

Moim zdaniem jedyny minus to cena Olympusów ale na pewno warte są swojej ceny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    W telefonie dyktafon nie daje rady?
    Jakość nagrania zdecydowanie dyskwalifikuje telefon.

Cytat Zamieszczone przez shaolin1 Zobacz posta
    Ja używam Olympusa VN-8700 PC ale równie dobrze można kupić coś o mniejszej pojemności bo mój ma 4 GB. Spokojnie myślę że 2 GB powinni wystarczyć, mi się nie udało zapełnić nigdy całej dostępnej pamięci.
    Waśnie wydaje mi się, że na dłuższą wyprawę może te 2 gb nie wystarczyć. Bratanie się z lokalsami na wyprawach kończy się często imprezami i śpiewami, a to chciałbym nagrywać. Olympus nagrywa w WMA, a to chyba pamięciożerny format.

Domyślnie

Troche to wiecej kosztuje, ale pomysl o Zoom H1n, jesli zalezy Ci na jakosci i stereo Budzet zostalby przekroczony, ale mysle ze jego funkcje moga byc przekonujace http://www.samsontech.com/zoom/produ...-recorders/h1/

Strona 42 z 272 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów