Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    To nie żart, ale szczera prawda.
    Filtry ND np Hoya ND400 lub B+W ND3,0, to filtry wydłużające wielokrotnie czas ekspozycji. Dzięki temu i wiatrowi wiejącymi "na fotografa" uzyskujemy ruch chmur, który w praktyce miał miejsce w czasie wydłużonego naświetlania. Warto przy tym stosować niskie ISO i najlepszą przysłonę dla danego obiektywu (chyba, że chcemy ograniczyć głębię ostrości).
    Dzięki, o taką poradę mi właśnie chodziło

Domyślnie

Tutaj nie mam uwag, bardzo dobre niebo, kadr, i klimat

Domyślnie

No i chyba będzie się trzeba na ten Cypr wybrać na plener. Dobrze ,że jest się u kogo zatrzymać

Zdjęcie robi odpowiednie wrażenie

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    To nie dysponujesz właściwym narzędziem Zamiast pięciu koła na psuja, wydaj 500zł na dobry filtr ND
    Oczywiscie ze nic nie zastapi dobrego ND, ale jakos sobie czytajac ten watek przypomnialem ze i PSujem cos podobnego udalo mi sie osiagnac. Gdzies tam zapodalem co i jak. Oczywiscie droga doswiadczen mozna uzyskac inny efekt. Moze bk2x-owi sie tez przyda. Ale prawda taka, ze ND nic nie zastapi.

A zdjecie swietne, coraz chetniej odwiedzam Twoje watki. Uwagi Grega o kadrowaniu uzasadnione jak najbardziej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    No i chyba będzie się trzeba na ten Cypr wybrać na plener. Dobrze ,że jest się u kogo zatrzymać

[...]
    Zapraszam! Od kwietnia rusza ryanair z Krakowa na Cypr więc można będzie w miarę tanio wyskoczyć na weekend

Dzięki za uwagi i dobre słowa.

Domyślnie

Dla mnie ten kadr nie jest nudny myślę, że kamienie na pierwszy planie dobrze "zagrały" do tego ekstra niebo i kolorki
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Ja tu się z Grześkiem zgodzę - kadr gitarka, podłoga do tuningu. Szara połóweczka (nie siwucha) odpowiedniej gradacji dobrze by się tu sprawdziła. Ogólnie jednak jest bardzo porządnie i fota cieszy oko. A najbardziej cieszy, że wyciągasz wnioski z przeczytanych pod fotkami komentarzy i starasz się wykorzystać zawarte w nich sugestie - tak trzymaj.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Kadr.kolor i światło , świetnie wyszło.Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów