Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Przy brzegu w Paramali

Zastanawiałem się nad BW ale chyba kolorki bardziej do mnie tutaj przemawiają:

Domyślnie

I dobrze, ze nie B&W, pokazuj te twoje egzotyczne klimaty, takich kolorow nie mamy a B&W mamy co krok
    Niebo znowu masz mega.....mam dziwne wrazenie, ze za ostro poszedles z podloga, te kamienie sa wrecz przekontrastowane i te smoliste czernie nie wygladaja dobrze.
    Dodam jeszcze, ze masz jeden problem ktory przechodzi chyba kazdy, zdjecie poza fajnym niebem i dynamika jest nudne z powodu braku tematu, naprawde poszukaj tematu na tej plazy, masz szerokie szklo mozesz niezle poszalec z takimi klimatami.

Domyślnie

Dla mnie świetne ujęcie.
    Może głupie pytanie, ale jak uzyskać taki efekt chmur, które "wychodzą" w kierunku oglądającego. Ogólnie cały efekt "wyciągniętego zdjęcia z dużą głębią". Będę wdzięczny za podpowiedź ;P Dysponuje CS'em 5 ale dopiero się go uczę...
    pozdr

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Świetny kadr, kapitalnie uchwycona dynamika, ładna kolorystyka. Słowem jest co oglądać
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bk2x Zobacz posta
    Dysponuje CS'em 5 ale dopiero się go uczę...
    pozdr
    To nie dysponujesz właściwym narzędziem Zamiast pięciu koła na psuja, wydaj 500zł na dobry filtr ND
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Dla mnie świetne ujęcie.
    Może głupie pytanie, ale jak uzyskać taki efekt chmur, które "wychodzą" w kierunku oglądającego. Ogólnie cały efekt "wyciągniętego zdjęcia z dużą głębią". Będę wdzięczny za podpowiedź ;P Dysponuje CS'em 5 ale dopiero się go uczę...
    pozdr
    Tak jak ALF zasugerował, to nie jest efekt photoshopa tylko długiej ekspozycji i ruchu chmur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hateom Zobacz posta
    Tak jak ALF zasugerował, to nie jest efekt photoshopa tylko długiej ekspozycji i ruchu chmur
    Dodalbym jeszcze do tego kierunek w ktorym poruszaja sie chmury, wialo w kierunku fotografa....
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 16-01-2012 o 02:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hateom Zobacz posta
    Dzięki, ale rozwiń to trochę jeśli mogę prosić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    To nie dysponujesz właściwym narzędziem Zamiast pięciu koła na psuja, wydaj 500zł na dobry filtr ND
    good joke

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

good joke
    To nie żart, ale szczera prawda.
    Filtry ND np Hoya ND400 lub B+W ND3,0, to filtry wydłużające wielokrotnie czas ekspozycji. Dzięki temu i wiatrowi wiejącymi "na fotografa" uzyskujemy ruch chmur, który w praktyce miał miejsce w czasie wydłużonego naświetlania. Warto przy tym stosować niskie ISO i najlepszą przysłonę dla danego obiektywu (chyba, że chcemy ograniczyć głębię ostrości).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów