oczywiście jedno zero zgubiłem - chodzi o model D5000. Oczywiście sklep lokalny jest bardzo dobrą opcją - tu pojawia się drugie pytanie nawiązujące do ceny. Jaka jest rozsądna cena za takie szkło? I do jakiego wątku na forum nawiązujesz?
Szukaj
oczywiście jedno zero zgubiłem - chodzi o model D5000. Oczywiście sklep lokalny jest bardzo dobrą opcją - tu pojawia się drugie pytanie nawiązujące do ceny. Jaka jest rozsądna cena za takie szkło? I do jakiego wątku na forum nawiązujesz?
Oj nie wysila się kolega, a wystarczy poszukaćhttp://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=8384
Co do ceny to najrozsądniejszą ceną będzie ta najniższa, za którą kupisz szkłoSprawdź po ile chodzą chociażby na skąpcu czy ceneo i będziesz miał rozpoznanie.
Trochę tego...trochę tamtego...
Rozsądna cena za ten obiektyw to granica 750 - 800zł...
799zł w MediaMarkt
799zł w FotoJoker-rze
Nikon D3100 + Nikkor 18-105 VR + Nikkor 35 1.8G + Nikkor 55-300 VR + Samyang 8mm CSII + TC Tamron x1.4 AF....
Dzięki wielkie za informacje
Ja kiedyś poszedłem do fotojokera bo mieli promocje na 35 tke i okazalo sie ze cena dotyczy zakupu przez internet. Wiec zamowilem i zaznaczylem odbior osobisty.Pojechalem z aparatem i poprosilem o kilka sztuk mieli 4 na stanie i wszystkie dzialaly tak samo.Zakupilem sztuke i minęło juz chyba 1,5 roku a to nadal moje ulubione szklo. Polecam gorąco. Bedziesz zadowolony
Dziś odebrałem moją 50mm 1.8G zrobiłem kilka zdjęć lecz tylko w pokoju i albo wydaje mi się albo jakiś zwariowany ma af ciągle ostrzy i nie daje rady czasami,udało mi się zrobić kilka zdjęć ostrych.
Jakie rady co do używania 50mm 1.8G ? Na jakiej wartości przysłony najlepiej robić f. i jak robić dobrze wyostrzone zdjęcia.
D3100 | N18-105VR | N35 1,8G | NIKON SB-800
Nadmienię, że 18-55VR ma najmniejszą beczkę. Zestaw 18-55VR + 35/1.8G i 50/1.8 zamiata każdego zooma za dowolne pieniądze. Zastanawiałem się nad 17-55/2.8 do mojego S3Pro ale cena bandycka i stabilizacji nie ma, a zależy mi na VR właśnie na szerokim końcu. Dokupię 50/1.8 będzie jasno i niedrogo.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
To nie do końca tak jest.
Masz 10 dni na zwrot towaru (jeśli sprzedawca informuje tym na swojej stronie, jeśli nie, termin ten się wydłuża) bez podania przyczyny, ale towar zwracasz w stanie nienaruszonym.
Jeśli się danym towarem bawisz, nie kwalifikujesz się już tego konkretnego zapisu i sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć towar i zwrócić Ci pieniądze.
dlatego napisalem przeciez, ze nie wiem do konca jak to jest.
Z drugiej strony jak normalnie wyjmie z pudelka, podepnie i cyknie parenascie zdjec, nie rysujac przy tym soczewek i czegokolwiek, to sprzedawca nie jest w stanie stwierdzic czy szklem sie bawiles czy nie. Zadne przeciez nie jest zaplombowane.
Ostatnio edytowane przez samson09 ; 10-01-2012 o 17:35
Trochę tego...trochę tamtego...
OK - Czyli na Fotojoker to będzie to szkło 35mm f/1.8G . Nurtuje mnie jedna sprawa - dlaczego przy szkle 55mm f/1.4G jest dopiska z jakimi aparatami współpracuje w formie ,,działa również''? Tak jakby był to jakiś wyjątek.
Ostatnio edytowane przez Elliopoul ; 10-01-2012 o 17:38
Skontaktuj się z nami