Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 120

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dokładnie,chodzi tu o silnik. Ja do mojego D3100 również kupiłem 50mm lecz 1.8G który jest z silnikiem, 1,8D jest bez do np. D90.
    D3100 | N18-105VR | N35 1,8G | NIKON SB-800

Domyślnie

KDM na Mełgiewskiej 2. Czyli plac przed leclerc turystyczna szczególy na priv

Domyślnie

Witam,

Po czym najłatwiej i najlepiej stwierdzić,że 35mm 1.8g idealnie trafia w punkt. Ponieważ mam do kupienia ten obiektyw lecz na allegro,sprzedawca przesłał mi zdjęcia nim i zrobiona jest butelka wody,butelka wyostrzona tło ładnie rozmazane. O jakie zdjęcia najlepiej poprosić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirttrack Zobacz posta
    Witam,

Po czym najłatwiej i najlepiej stwierdzić,że 35mm 1.8g idealnie trafia w punkt. Ponieważ mam do kupienia ten obiektyw lecz na allegro,sprzedawca przesłał mi zdjęcia nim i zrobiona jest butelka wody,butelka wyostrzona tło ładnie rozmazane. O jakie zdjęcia najlepiej poprosić?
    Prosząc sprzedawcę o zdjęcia dowiesz się, czy trafia w punkt z JEGO body, a chyba wolałbyś wiedzieć jak trafia z Twoim? Jedyne rozwiązanie to spotkać się ze sprzedawcą i przetestować
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Czyli za kilka złoty mniej nie warto robić zachodu.. Najlepiej pójść do Nikona lub fotojokera i tam przetestować. Skoro tak,jak tylko będę przetestuje u nich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirttrack Zobacz posta
    Czyli za kilka złoty mniej nie warto robić zachodu.. Najlepiej pójść do Nikona lub fotojokera i tam przetestować.
    Dokładnie tak - naprawdę parę złotych więcej Cię nie zbawi, a unikniesz późniejszych ewentualnych problemów.
    Ja swoją kupowałem w FJ, mieli kilka sztuk, ale już po podpięciu pierwszej wiedziałem, że to właśnie ona zostaje
    D7500 - 35/1.8 - 50-100/1.8 - BENRO A-2681m8

Domyślnie

Ja też sobie kupię... dzisiaj oglądałem w FotoJokerze... Siłą mi go wyrwali...
    Taki sobie ze mnie pstrykacz niedzielny...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn

Domyślnie

Witam!
    Posiadam Nikona D3100 z obiektywem 18-55 vr, poważnie zastanawiam sie nad obiektywem 35mm 1.8G czy sprawdzi sie on do fotografowanie w pomieszczeniach dzieci i czasem dorosłych?
    Jak amator może sprawdzić w prosty sposób w sklepie czy obiektyw dobrze współpracuje z body?

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Czasami możesz mieć "zbyt ciasno", w zależności od wielkości pomieszczenia, jednakże wtedy możesz przerzucić się na 18-55.
    Co do sprawdzania, to front focus i back fokus najłatwiej sprawdzić za pomocą zabranej ze sobą miary bądź linijki ( nie w każdym sklepie mają ). Aparat z obiektywem na statyw, ustawiasz ostrość na linijce np: na 0 robisz kilka fotek i sprawdzasz, czy ostrość jest tam, gdzie chciałeś. Jak nie ma linijki, to użyj kartonu od obiektywu i wyceluj w którąś z liter.
    Zresztą tu masz najlepszy poradnik: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=55208

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m.m Zobacz posta
    Witam!
    Posiadam Nikona D3100 z obiektywem 18-55 vr, poważnie zastanawiam sie nad obiektywem 35mm 1.8G czy sprawdzi sie on do fotografowanie w pomieszczeniach dzieci i czasem dorosłych?
    Jak amator może sprawdzić w prosty sposób w sklepie czy obiektyw dobrze współpracuje z body?
    Moim skromnym zdaniem amatora, jest to bardzo dobry obiektyw do tego co planujesz , jest szeroki, więc będzie dobry

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów