Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: M..cd

Domyślnie

oooo święta się kończą, Czornyj powrócił

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Tak ajk teraz patrze na oba w poście Czornyja to faktycznie zielono trochi. Ale to nie zmienia faktu że fotka wyjebana w kosmos.

Domyślnie

wersja czornego - za mało żółtego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tito Zobacz posta
    oooo święta się kończą, Czornyj powrócił
    Nie tyle powróciłem, co trochę przetrzeźwiałem

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    wersja czornego - za mało żółtego
    A pewnie - bo jak się ujmie zielonego, to idzie w magentę, trza by jeszcze ująć niebieskiego, to by było więcej żółtego

Domyślnie

hm, na moim laptopowm lcd o superzaje$ystej rozpietosci tonalnej oryginalna wersja nie wyglada na przezieleniona
    a jesli chodzi o kolorowanie, to ladnie tez wyglada podciagniecie czerwieni w poltonach :P
    normalnie OT sprowokowalem
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    A pewnie - bo jak się ujmie zielonego, to idzie w magentę, trza by jeszcze ująć niebieskiego, to by było więcej żółtego
    pomyślmy co by tu jeszcze zrobić z ostatnim suwakiem; cyjan-czerwony
    skoro trochę żółtego to może jeszcze trochę czerwonego, co by nie było takie jajeczne
    teoretycznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    pomyślmy co by tu jeszcze zrobić z ostatnim suwakiem; cyjan-czerwony
    skoro trochę żółtego to może jeszcze trochę czerwonego, co by nie było takie jajeczne
    teoretycznie
    teoretycznie, ale...
    ...skoro ujmuję zielonego, czyli dodaję magenty, i potem ujmuję niebieskiego, czyli dodaję żółtego, to nie muszę dodawać czerwonego, bo suma magenty i żółtego daje czerwony, co poniekąd jest oczywiste, gdyż jeśli ujmiemy niebieskiego i zielonego - a czerwony zostanie na tym samym poziomie - to trochę tak, jakbyśmy czerwonego dodali właśnie, z tym że w odróżnieniu od zwykłego dodania czerwonego luminacja ulegnie obniżeniu, a nie powiększeniu

Domyślnie

dokładnie tak jest,
    czyli zamiast dodawać magenty a potem ujmować niebieskiego lepiej od razu i tylko machnąć czerwonym na plus

OK, koniec żartów i teoretycznego onanizmu barwami składowymi , generalnie przy korekcji:
    - unika się dodawania magenty i cyjanu bo to barwy nie zbyt miłe dla oka
    - dodaje się najczęściej czerwieni i żółci co by słodko i ciepło było
    - z tymże na żółć, trzeba uważać bo aparaty same dodają jej często za dużo
    - czasem jak aparat zrobi nam jajo warto jest dodać drobinkę niebieskiego, wyklaruje to niebo i światła
    jak ktoś bawi się krzywymi to do niektórych zdjęć polecam
    - w cieniach dodanie a w światłach zabranie niebieskiego, to ładnie buduje kontrast

Domyślnie

pomijając kolory tego niemalże czarno białego zdjęcia, posklejane rzęski tej subtelnej istoty wolałbym widzieć rozczesane
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

rewelka... zielony też widzę ale nie przeszkadza mi.

p.s.
    idę się uczyć co to magenta a co to cyjan... rodzice nigdy mi nie mówili, że mam ładną, cyjanową bluzeczkę, ew. oblałem się magentowym sokiem... Zawsze były jakieś czerwone, zielone, niebieskie ew. zmieszane z nich. Cholera świat idzie do przodu a ja dalej w RGB widzę
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów