ktos cos wie??? jakies szanse ze sie pojawi???
Szukaj
ktos cos wie??? jakies szanse ze sie pojawi???
właśnie zamierzam kupić grip do swego d200 i szczerze powiem, że nawet gdyby był inny grip np. Delty to i tak bym wybrał oryginał nikona. Miałem deltę do d70 i miałem w rękach grip do d200... różnica kolosalna... pozdrawiam...
no tak, roznica jest, niestety i mb200 ma wiele niedorobek, zawsze to jednak pelny grip, a nie namiastka z d70.
Jakich niedoróbek?
Właśnie zastanawiałem się nad kupnem i po przeczytaniu tego trochę się zaniepokoiłem
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
Mam Gripa do D200, i nie umiem bez niego się obejść szczególnie jak się podłaczy 80-200 D ED, poza tym, ergonomia, wykonanie, tylko i wyłącznie na plus.
Ostatnio macałem jakiegoś do D70 z foto-.... (nieważne) i nigdy bym nie kupił zamiennika który jest troszkę tańszy.
Wg mnie i innych osób używających D200 z MB-200 - puszka bez jest za mała (zsuwają się jeden czasem 2 palce i traci się chwyt) przy użyciu średniego i cięższego szkła.
Bardzo polecam...
Ja swój kupiłem z komisu (stan - 2 tyg praktycznie nówka) za 460zł
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
nabylem w koncu ogrinal... ale ta klapka na akku wykonana gorzej niz bym sie spodziewal w zamienniku chinskim
tez mam gripa mb200 i niemoge na niego nazekac ale jezeli bym bardzo chcial nazekac to tylko na jego uszczelnienia a wlasciwie na jego brak , jak wiadomo d200 jest puszka niezle uszczelnona uwazam ze dedykowany grip do tego aparatu powinien byc podobnie uszczelniony ale niestety niejest
D700,D300,N12-24 f4,N24-70 2.8,N28-70 2.8 ,N70-200 VR,AFS N50 1.4,N35 1.8 ,Sb800,sb900 ,manfrotto055d+486RC2
nie sa to wielkie rzeczy, zreszta na forum juz o tym pisano, mi nie pasuje przede wszystkim:
- srednia jakosc wykonania (podobnie jak w przypadku body slychac o odklejajacych sie gumach, sredni plastik)
- troche niedopasowanie do body - grip jest ciut wiekszy niz body, no chyba ze tak ma byc
- plastikowy spod - boje sie, czy nie bedzie z tym problemow, jesli podepne to do statywu, a do body zapodam ciezsze szkielko np. 28-70 (prawie 1 kg)
- malo ergonomiczny ksztalt - w moim przypadku przeszkadza mi kanciatosc tego elementu gripa, ktory przy pionowych kadrach znajduje sie w polowie kciuka.
oczywiscie wszystko to mozna przebolec, grunt, ze jest prawdziwy grip, imho trzymanie jest lepsze itd.
wypychana przez akumulatury klapka ze zbyt słamym zamkiem ale na to tez jest prosty sposób,pisałem o tym gdzieś wczesniej.
Skontaktuj się z nami