Skomentuję kilka poprzednich wypowiedzi:
"średnia jakość wykonania" - też tak sądze (plastikon siakiś), choć być może dyskomfort wynika z bardzo dobrej jakości wykonania body D200 (u mnie s5) i wyraźnie zauważamy różnice.
"troche niedopasowanie do body-plastikowy spod - boje sie, czy nie bedzie z tym problemow, jesli podepne to do statywu" - niestety w moim przypadku prawda. Nawet bardzo mocno przykręcony grip "się gibie". Swoją drogą denerwuje mnie, że nawet przy mocnym dokręceniu "to kółeczko" do przykręcania wciąż się luźno telepie (wiem, że tak ma być ale mi się to nie podoba).
"mało ergonomiczny ksztalt - w moim przypadku przeszkadza mi kanciastość tego elementu gripa, ktory przy pionowych kadrach znajduje sie w polowie kciuka" - to właśnie przeszkadza mi najbardziej.
"Może Fuji słysząc narzekania Nikonowców zrobi grip pod Fuji S5 Pro który będzie zastępował MB-D200" - już gdzieś wspominałem, że na Photokinie pokazywali swój grip, lecz moje późniejsze poszukiwania nie dały rezultatu (fuji Polska twierdzi, że nie ma i nie będzie) a w instrukcji kilka razy opisują, że "akcesoriem" do s5 jest Nikon MB-D200.
A tak ogólnie, to jestem bardzo zadowolony zarówno z puszki, jak i gripa (ten ostatni zresztą ze sprytnym przyciskiem, który można ustawić jako wybieranie punktu ostrości).
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami