Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Samsung NX200

Domyślnie

Nie wiem, jak body w NX200 ale obiektywy są strasznie plastikowe w przeciwieństwie do NEX'owych.

Domyślnie

to chyba tylko sila autosugestii. taki obiektyw 16mm w syatemie NX wazy 75g i ma srednice mocowania filtra tylko 43mm a Sony wazy tylko 60g mimo, ze ma srednice mocowania filtra 49mm. mysle, ze z tym 'strasznie plastikowe' to strasznie naciagany argument.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Plastik w obiektywach Nikona jest jakby porzadniejszy, a w Sony NEX obiektywy są metalowe.

Domyślnie

to chyba soczewki sa plastikowe, ze tak mala waza mimo metalowej obudowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Nie wiem, jak body w NX200 ale obiektywy są strasznie plastikowe w przeciwieństwie do NEX'owych.
    A ja to bym skakał z radości jakbym mógł kupić do NEX'a plastikowego systemowego naleśnika 30mm/2.0 i to za 370zł o jakości nie gorszej niż 30mm od NX'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    A ja to bym skakał z radości jakbym mógł kupić do NEX'a plastikowego systemowego naleśnika 30mm/2.0 i to za 370zł o jakości nie gorszej niż 30mm od NX'a.
    Użytkownicy systemu nx też skakali by z radości, gdyby mieli porządne matryce w tańszych niż nx200 puszkach, peaking czy możliwość używania szkieł Voigtlandera. I dajcie spokój już z tym 370zł (niedługo pewnie za kilogram), bo naprawdę szary rynek nie przynosi splendoru żadnej firmie.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

a kto Ci powiedzial, ze to szary rynek? kupujesz od legalnie dzialajacej firmy i dostajesz fakture vat lub paragon - wedle uznania.

Domyślnie

http://www.e-fotojoker.pl/product/ob...m-f-2-pancake/

Ciekawe czy Samsung Polska wie o ich deprecjonujących firmę działaniach polegających na sprzedawaniu czegoś z 200% przebitką cenową względem ceny producenta.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Użytkownicy systemu nx też skakali by z radości, (1)gdyby mieli porządne matryce w tańszych niż nx200 puszkach, (2)peaking czy (3)możliwość używania szkieł Voigtlandera.
    ad. 1.
    Mam NEX'a robię fotki i naprawdę nie widzę aby fotki z NX (czy m4/3) w czymś odstawały od obrazka z NEX'a.
    ad. 2 i 3
    Jak są szkła systemowe to na jakie licho mi peaking czy drogie szkła Voigtlandera?

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    I dajcie spokój już z tym 370zł (niedługo pewnie za kilogram), bo naprawdę szary rynek nie przynosi splendoru żadnej firmie.
    Pozwolisz, ze nie będę komentował.

Co do cen z FotoJoker czy Sony Center, widać muszą czymś na czynsz lokali zarobić ....

Domyślnie

ad. 1.
    Mam NEX'a robię fotki i naprawdę nie widzę aby fotki z NX (czy m4/3) w czymś odstawały od obrazka z NEX'a.
    W warunkach dużej ilości światła, na niskich iso - oczywiście że nie. Jak jest ze światłem gorzej, jedynie nx200 jest równorzędnym rywalem dla nex5n. Zdanie opieram na samplach z netu, przyznaję się bez bicia.

ad. 2 i 3
    Jak są szkła systemowe to na jakie licho mi peaking czy drogie szkła Voigtlandera?
    Choćby po to, żeby mieć na standardowym kącie widzenia jakąś namiastkę pełnoklatkowej głębi ostrości (35/1.4 czy nawet 1.2, 40/1.4, 50/1.1). Zupełnie inaczej wygląda to w ofercie bezlusterkowca Fuji, gdzie wygląda że 35/1.4 będzie szkłem podstawowym, czy w tzw. wypasionym wariancie Sony, gdzie jest nim Zeiss 24/1.8.

Co do cen z FotoJoker czy Sony Center, widać muszą czymś na czynsz lokali zarobić ....
    No coż, tego ja z kolei nie będę komentował.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów