Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Samsung NX200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    W warunkach dużej ilości światła, na niskich iso - oczywiście że nie. Jak jest ze światłem gorzej, jedynie nx200 jest równorzędnym rywalem dla nex5n. Zdanie opieram na samplach z netu, przyznaję się bez bicia.
    W swoim NEX-3 mam ustawione auto ISO, czyli maksymalnie mam 1600, jeszcze nigdy mi nie zabrakło światła. A z tego co można zobaczyć w necie to, do tej czułości włącznie nie ma różnic pomiędzy różnymi systemami.

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Choćby po to, żeby mieć na standardowym kącie widzenia jakąś namiastkę pełnoklatkowej głębi ostrości (35/1.4 czy nawet 1.2, 40/1.4, 50/1.1).
    No jeśli ktoś za 2000zł ... 4000 zł chce mieć namiastkę, to jego sprawa.
    Ja tam wolę wydać 10x mniej i mieć 1EV gorzej z bonusem w postaci AF.

Domyślnie

Wkleję kilka zdjęć dla lepszej dyskusji

1

Halo by Daniel*1977, on Flickr

2

Half by Daniel*1977, on Flickr

3

Tower of 1000 mirrors by Daniel*1977, on Flickr

4

Playing with dots by Daniel*1977, on Flickr

5

XXX by Daniel*1977, on Flickr

6

Yellow line by Daniel*1977, on Flickr

7

After sunset by Daniel*1977, on Flickr

8

From the depths of by Daniel*1977, on Flickr

9

Snow drive by Daniel*1977, on Flickr

10

Turn by Daniel*1977, on Flickr

tu sporo więcej: http://www.flickr.com/photos/didmyse...th/6713495673/

A tu jak by ktoś chciał to zdjęcie z telefonu Galaxy Note:
    http://www.flickr.com/photos/didmyse...7628922710905/

Domyślnie

Daniel rzuć tego samsa w cho**re i zgłoś się do Fuji niech ci dadzą do promowania nową zabawkę Xpro1 Praktycznie możesz promować dowolny sprzęt foto mając takie spojrzenie i dryg do kadru. Poza-kufa-zdrościć!
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

genialne foty, genialne spojrzenie i genialny zmysł do wyszukiwania detali i zabawy formą. 4 to bym chętnie jako tapetę widział.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

@downandout tu można się*poczęstować do użytku własnego
    http://www.flickr.com/photos/didmyse...n/photostream/

@wyrwiflak bardzo miły komentarz
    Jak by dali to czemu nie

Domyślnie

Ale nie, moment, przecież ta puszka szumi, ma słabą dynamikę tonalną. Popatrzcie na testy, cropy a nie gotowe zdjęcia :P
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Ale nie, moment, przecież ta puszka szumi, ma słabą dynamikę tonalną. Popatrzcie na testy, cropy a nie gotowe zdjęcia :P
    A kto tu mówi o jakiejś puszce... Daniel zmiażdżyłby focąc choćby kartonem po tym Samsungu...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

akurat nie chciałem zakładać nowego wątku to spytam się np. tu.
    W którym obecnie systemie micro czy jak to tam się zwie dla poszczególnych producentów jest w ofercie najlepszy standardowy zoom typu 17-50 DX. Chodzi o jakość, może być lepsze światło, wykonanie itd.

Domyślnie

u43, sony i samsung mają tylko standardowe 18-55 które jakością nie grzeszą.
    Nikon Canon Zenit i dwa Fiedy

Domyślnie

W u43 jest sporo kitów, olkowe 14-42 w bodajże dwóch wersjach, panasonicowe 14-42 i jego starsza, lepsza wersja 14-45. Do tego nowe kity - Olkowy 12-50 (ale ze słabym światłem na długim końcu, na plus jakość wykonania i uszczelnienia) i chyba najciekawszy z wszystkich kitów, naleśnik Panas 14-42X. Jedno jest pewne, nie ma idealnego kita, każdy ma jakieś grzeszki.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów