Szukaj
Super. Przydałoby się więcej światła na twarz, jakiś snoot czy cuś.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
dla mnie bomba
podoba się tak jak jest
oświetlenie, pomysł wykonanie no i wizaż - cud malina
Człowiek uczy się na błędach - a jak nie, to dostaje po pysku...;p
Bardzo fajne światło - taki tajemniczy klimat buduje.
Kadry też bardzo dobre.
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
Czytalem ten dziwny regulamin i wiem, ze nie moge pisac tylko jednego slowa, ale nic innego nie przychodzi mi na mysl jak: BOMBA!
ps. Pomijam juz fakt, ze tym wstepem i post scriptum skutecznie wypelnilem go![]()
Modzio mnie wykosił... za zbyt małą liczbę słów
Tak więc: cudeńko, bardzo się podoba. Najbardziej pierwsze. Wyszło klimatycznie. Słowa uznania kieruję również do osoby, która przygotowała charakteryzację. Udało się upodobnić modelkę w znacznym stopniu do wirtualnego oryginału. Najmniej spodobało się ostatnie. Za bardzo krwiście, nawet jak na Larę.
Korzystając z okazji /bo amator jestem/ pytanie do autora: co dalej dzieje się z takimi fajnymi zdjęciami, zakładając, że to nie zlecenie? Ew. jakiś konkurs, czy pozostaje jedynie osobista satysfakcja?
Tutaj jest... podpis
Super światło (choć momentami za mało) i bardzo dobra obróbka kolorystyczna. Mnie też krwiste nie przypadły do gustu. To z tego co kojarzę Lary, to bardziej bajka dla (nie)grzecznych chłopców, z dużą ilością miękkiego i błyszczącego ciałka, a mniejszą dozą realiów i płynów w nieciekawych barwach. No, ale że temat już trochę czasu poza mną, to mogę mieć przestarzałe wyobrażenia.
Oczywiście paru detali bym się doczepił, kilka rzeczy zmienił/poprawił w obróbce. Wiadomo. Ale ogólnie nieźle to wyszło. Zdecydowanie sesja na plus - jest dość naturalnie, brawa za wybór miejscówki i jej opanowanie. Podobają mi się również kadry. Stylizacja i modelka jest niesamowita i na pierwszych zdjęciach w miniaturze wygląda niemal jak oryginał.
No teraz się nie dziwię - napisałem w tytule i na logo The Guardian of Light, i właśnie się zorientowałem, że gra na podstawie której jest sesja to wcale nie jest guardian of light. Zaraz napiszę do moderacji żeby to zmienili, bo wprowadza w błąd. Tutaj jest film pokazujący najnowszego TR, na którym się wzorowaliśmy: link.
Raczej niewiele. Zlecenie to nie jest - ja to chciałem zrobić, od kiedy zrobiłem pierwszą sesję TR. Głównie dlatego, że pierwsza była jakościowo bardzo słaba więc ani się tego pokazać w dużej rozdzielczości nie dało żeby dobrze wyglądało, ani wydrukować. Ogólnie mówiąc chciałem zrobić to co kiedyś, tym razem porządnie. A że w między czasie zapowiedziano nową Larę umazaną w krwi, całą rozwaloną to stwierdziłem, że to jest to.
Co dalej ze zdjęciami - pewnie do portfolio i już. Jeszcze w jednym magazynie zaczynającym się na CD, kończącym na Action powinny się niektóre pojawić, na oficjalnej stronie Tomb Raidera pokażą (część pokazali kilka miesięcy temu, ale oni wszystko pokazują) no i tyle. Jeszcze Daily Deviation na Deviantarcie było. Czyli generalnie wszystko 4fun, wątpię żeby się trafiły jakieś konkursy na których możnaby wygrać coś sensownego. Dodatkowych korzyści z tego brak, ale ja prawie wszystkie fotki robię z myślą o nauce i o pf więc mi to pasuje.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 07-01-2012 o 07:22
Dobra, no to trochę soli do tego kisielu.
1. Światło mogłobyć dużo lepsze i nie chodzi o ilość ale o jakość. Nielubię domyślać się rysów twarzy w zamian dostając np. pięknie oświetlone ramię.
2. Obróbka fajna, ale to bardziej fotografika niż fotografia.
3.Po jaką cholerę starać się powielać oryginał? Nie podobał ci się? O ile lepiej by się oglądało te foty z zupełnie inną modelką zupełnie niekojarzącą sie z Larą.
4. Konkursów foto jest masę, ale fakt - nie słyszłem o takim gdzie oceniane są prace będące kalką oryginałów. To mijałoby się z celem.
Reasume:
Proponuję abyś poszedł własną drogą wyobraźni. Masz chłopie potencjał - nie marnuj go na powielanie. Twórz. Pokaż siebie, a jest szansa, że zaistniejesz. Ze zdjęciami siostry Lary nie masz na to szans.
pozd®ówka
Wszyscy kłamią.
ot, pstrykam: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami