mnie się bardzo podoba, ale faktycznie ja bym wolał troszkę jaśniej to wszystko... ale samo światło jest super, modelka i wizaż/stylizacja na bardzo dobrym poziomie![]()
Szukaj
mnie się bardzo podoba, ale faktycznie ja bym wolał troszkę jaśniej to wszystko... ale samo światło jest super, modelka i wizaż/stylizacja na bardzo dobrym poziomie![]()
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Żeby zrobić cosplay, to chyba oczywiste. Lubię tą dziedzinę, kolejny czeka na realizację.
W każdym konkursie cosplay się ocenia wyłącznie prace gdzie postacie są kalkami oryginałów. Ale większość konkursów dotyczy stylizacji, chociaż od zdjęć też są.
Ale zrobienie takich zdjęć nie przeszkadza w robieniu innych sesji. Dojazd na miejsce, sesja, powrót do domu. Jako że rawy od końcowych zdjęć wiele się nie różnią, w zasadzie tylko drobnymi detalami, to po powrocie jeszcze tego samego dnia pierwsza część zdjęć była skończona (zarzut odnośnie fotografiki mnie bardzo mocno zdziwił szczerze mówiąc). Jak na jeden dzień i to jeszcze od południa, ja byłem bardzo zadowolony z tak poświęconego czasu. W żaden sposób mi to nie przeszkodziło w robieniu pozostałych sesji. Następnie wróciłem do innych zdjęć, a kilka dni temu postanowiłem wrócić do tej sesji.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 07-01-2012 o 13:53
Mam pytanie odnośnie nr 3 jeśli można. Jej lewa pierś (dwa razy większa od prawej) i jej lewa ręka (wydłużone przedramię) dość dziwnie wyglądają. Czy w tych obszarach coś majstrowałeś czy to światło i cienie tak wymodelowało?
red light, dark room...
Biustu nie ruszałem. Z ręką masz rację, ciało w oryginale było inaczej wygięte, a to remake zdjęcia sprzed i poza jest nieco zmieniona żeby było jak najbardziej zbliżone do poprzedniego (tak, kolejna kopia :)) przez co ręka wyszła inaczej, nie zwróciłem na to uwagi :/
cały set na 6+ gratuluję i zazdroszczę a co![]()
błystki, puszka i wydmuszki
Odnośnie kalkowania - według mnie dużo można się nauczyć robiąc jak najwierniejszą powtórkę czegoś co już powstało. Kombinowanie ze światłem, ustawieniem modelki, charakteryzacją, obróbką. Jasne, że można wszystko pozmieniać, tylko to akurat jest o wiele prostsze. Bo najwyżej się nie spodoba - wtedy odpowiesz: a ja miałem takie zamierzenie i mnie się podoba. A porównując takie zdjęcia do oryginału widać, że zostały przemyślane i przeanalizowane. Jest szansa, że ustawienie świateł chociażby jest celowe, a nie przypadkowe. Że pozycje i mowa ciała jest taka, jaka być powinna. Jednym słowem świetna nauka oraz możliwość oceny warsztatu fotografa. I świetna zabawa!
Szczerze mówiąc , jest to jedna z niewielu sesji które na tym forum mi się spodobały. Z kilku powodów. Bo:
po pierwsze - zdjęcia tworzone z pasji i chęci dorównania oryginałowi ( co też takie proste nie jest, a jest świetnym ćwiczeniem warsztatu ).
Po drugie - utrzymany klimat (również dzięki takiemu a nie innemu światłu, choć może zastosowany z góry box dalby lepszy rezultat).
Po trzecie - znaleźć "dupilkat" Angeliny - też niezbyt proste (doceniam choć może trudno mnie fanem nazwać) - na 6 podobieństwo wręcz nieprawdopodobne.
Petelski też ma rację w resume - po tych zdjęciach, możliwe że pora pomyśleć o własnych pomysłach , choć szczerze mówiąc - najpierw poćwiczył bym jeszcze technikę na "kopiach" znanych mistrzów obiektywu lub pędzla i różnych stylów fotografowania. W dobrym naśladownictwie nie ma nic złego, pod warunkiem że służy budowaniu umiejętności.
Dla mnie bomba nawet fajniejsze od wcześniejszej
D700,D300S+SB-900+N50/1.8+N17-55/2.8
SI VIS PACEM PARA BELLUM
super, genialna charakteryzacja i fajna gra świateł, bardzo mi się podoba!![]()
NIKON 3100--------AF-S NIKKOR 18-105
na 1 brakuje chociaż troszkę światła na twarzy.
reszta jest bardzo fajna, ale 5 się wyróżnia![]()
D610 + SY14/2.8 + 35/1.8G DX + 50/1.8D + SB900
<a href="http://pawelkozera.pl/">moje www</a>
Skontaktuj się z nami