Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

mnie się bardzo podoba, ale faktycznie ja bym wolał troszkę jaśniej to wszystko... ale samo światło jest super, modelka i wizaż/stylizacja na bardzo dobrym poziomie
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petelski Zobacz posta
    3.Po jaką cholerę starać się powielać oryginał?
    Żeby zrobić cosplay, to chyba oczywiste. Lubię tą dziedzinę, kolejny czeka na realizację.
    4. Konkursów foto jest masę, ale fakt - nie słyszałem o takim gdzie oceniane są prace będące kalką oryginałów. To mijałoby się z celem.
    W każdym konkursie cosplay się ocenia wyłącznie prace gdzie postacie są kalkami oryginałów. Ale większość konkursów dotyczy stylizacji, chociaż od zdjęć też są.

Pokaż siebie, a jest szansa, że zaistniejesz. Ze zdjęciami siostry Lary nie masz na to szans.
    Ale zrobienie takich zdjęć nie przeszkadza w robieniu innych sesji. Dojazd na miejsce, sesja, powrót do domu. Jako że rawy od końcowych zdjęć wiele się nie różnią, w zasadzie tylko drobnymi detalami, to po powrocie jeszcze tego samego dnia pierwsza część zdjęć była skończona (zarzut odnośnie fotografiki mnie bardzo mocno zdziwił szczerze mówiąc). Jak na jeden dzień i to jeszcze od południa, ja byłem bardzo zadowolony z tak poświęconego czasu. W żaden sposób mi to nie przeszkodziło w robieniu pozostałych sesji. Następnie wróciłem do innych zdjęć, a kilka dni temu postanowiłem wrócić do tej sesji.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 07-01-2012 o 13:53

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie nr 3 jeśli można. Jej lewa pierś (dwa razy większa od prawej) i jej lewa ręka (wydłużone przedramię) dość dziwnie wyglądają. Czy w tych obszarach coś majstrowałeś czy to światło i cienie tak wymodelowało?
    red light, dark room...

Domyślnie

Biustu nie ruszałem. Z ręką masz rację, ciało w oryginale było inaczej wygięte, a to remake zdjęcia sprzed i poza jest nieco zmieniona żeby było jak najbardziej zbliżone do poprzedniego (tak, kolejna kopia :)) przez co ręka wyszła inaczej, nie zwróciłem na to uwagi :/

Domyślnie

cały set na 6+ gratuluję i zazdroszczę a co
    błystki, puszka i wydmuszki

Domyślnie

Odnośnie kalkowania - według mnie dużo można się nauczyć robiąc jak najwierniejszą powtórkę czegoś co już powstało. Kombinowanie ze światłem, ustawieniem modelki, charakteryzacją, obróbką. Jasne, że można wszystko pozmieniać, tylko to akurat jest o wiele prostsze. Bo najwyżej się nie spodoba - wtedy odpowiesz: a ja miałem takie zamierzenie i mnie się podoba. A porównując takie zdjęcia do oryginału widać, że zostały przemyślane i przeanalizowane. Jest szansa, że ustawienie świateł chociażby jest celowe, a nie przypadkowe. Że pozycje i mowa ciała jest taka, jaka być powinna. Jednym słowem świetna nauka oraz możliwość oceny warsztatu fotografa. I świetna zabawa!

Domyślnie

Szczerze mówiąc , jest to jedna z niewielu sesji które na tym forum mi się spodobały. Z kilku powodów. Bo:
    po pierwsze - zdjęcia tworzone z pasji i chęci dorównania oryginałowi ( co też takie proste nie jest, a jest świetnym ćwiczeniem warsztatu ).
    Po drugie - utrzymany klimat (również dzięki takiemu a nie innemu światłu, choć może zastosowany z góry box dalby lepszy rezultat).
    Po trzecie - znaleźć "dupilkat" Angeliny - też niezbyt proste (doceniam choć może trudno mnie fanem nazwać) - na 6 podobieństwo wręcz nieprawdopodobne.

Petelski też ma rację w resume - po tych zdjęciach, możliwe że pora pomyśleć o własnych pomysłach , choć szczerze mówiąc - najpierw poćwiczył bym jeszcze technikę na "kopiach" znanych mistrzów obiektywu lub pędzla i różnych stylów fotografowania. W dobrym naśladownictwie nie ma nic złego, pod warunkiem że służy budowaniu umiejętności.

Domyślnie

Dla mnie bomba nawet fajniejsze od wcześniejszej
    D700,D300S+SB-900+N50/1.8+N17-55/2.8
    SI VIS PACEM PARA BELLUM

Domyślnie

super, genialna charakteryzacja i fajna gra świateł, bardzo mi się podoba!
    NIKON 3100--------AF-S NIKKOR 18-105

Domyślnie

na 1 brakuje chociaż troszkę światła na twarzy.
    reszta jest bardzo fajna, ale 5 się wyróżnia
    D610 + SY14/2.8 + 35/1.8G DX + 50/1.8D + SB900
    <a href="http://pawelkozera.pl/">moje www</a>

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów