Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Glasgow Science Centre Tower

Zapraszam do recenzji

1.

2.

3.

4.

pzdr.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 07-01-2012 o 00:28

Domyślnie

Kadrowo ostatnie jest kapitalne i zasługuje wg mnie na najwyższą ocenę. Pozostałe - jako nietypowe kadry - owszem z naciskiem na 3. Podobają mi się - ładne staranne przemyślane zdjęcia, zaryzykowałbym jednak mocniejszą obróbke...
    NIKON

Domyślnie

Dzieki Radek_1. Co masz na mysli z ta obrobka? Co dokladnie?

Domyślnie

Również widzę tutaj staranne kadrowanie, dla mnie zdecydowanie wybija się nr 2, dzięki zróżnicowaniu kolorów (odcieni szarości)i prostemu układowi w kadrze. Ale reszta też prezentuje wysoki poziom - jest coś intrygującego w tych deczko przyciasnych kadrach.

Domyślnie

Ogólnie odbiór bardzo pozytywny, BW przyjemne, ale ...

Kilku speców forumowych (i nie tylko) od architektury zawsze mi powtarzało: jak się bawisz w "geometrię", to musisz być perfekcjonistą.

1 i 2 na pierwszy rzut oka wieża wydaje się krzywo, ale mogę się mylić.
    3 i 4 można by przyciąć. w 3 do lewej krawędzi wychodzącej za kadr, a 4 do prawej krawędzi wieży.
    Nie wiem jak wyglądają pełne kadry i czy można coś lekko inaczej pokombinować.

A no i wyczyść "fafluchy" na zdjęciach, bo matrycę masz upapraną

Na koniec - nieregulaminowy rozmiar zdjęć - zmniejsz proszę i wrzuć tu linki, a ja poprawię w pierwszym poście.
    c) maksymalny rozmiar pliku - 1000px szerokości i 850px wysokości.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 07-01-2012 o 23:29 Powód: brak wielkich liter - poprawione.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G2G2 Zobacz posta
    Dzieki Radek_1. Co masz na mysli z ta obrobka? Co dokladnie?
    Odnoszę wrażenie, że zbyt dużo szarości, a za mało B&W przez co zdjęcia zdają się być monotonne
    NIKON

Domyślnie

Dla mnie najlepsze kompozycyjnie jest zdjęcie nr 3, zwłaszcza gdyby uwzględnienić uwagę Psychotropa. Konwersja jest delikatna (to nie jest zarzut), myślę, że warto rozważyć jednak sugestię Radek_1, gdyż również odnoszę wrażenie, że szarości zaczynają niebezpiecznie przeważać. Wyjątkiem jest zdjęcie nr 2, gdzie, element po lewej stronie, wprowadza mzd odpowiednie zróżnicowanie tonalne.

Domyślnie

Dziekuje Panowie za Wasze komentarze Zdjecie nr.2 wyslalem na jeden z konkursow fotograficznych, jesli cos wygram to z mila checia sie pochwale
    pzdr.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Podoba mi się ten zestaw, ale z uwagami Grzesia.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że zbyt dużo szarości, a za mało B&W przez co zdjęcia zdają się być monotonne
    O to, to, to… Zdecydowanie brakuje świetlistości -- jest zbyt szaro.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów