Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

ale przyznam, że praca z rawami w view nx2 jest tak prosta i szybka, że zastanawianie się jaki profil kolorów lub jaki wariant balansu bieli mam dobrać do fotografowanej sceny (dla mnie) jest niepotrzebne, kompletnie o tym nie myśle gdy fotografuje. tylko kadr mnie interesuje
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie Problem z zainstalowaniem profili

Witam

Mam prośbę - czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak zainstalować te profile ?
    Ściągam profil ze strony http://nikonimglib.com/opc/
    ściągam plik i nie wiem co z nim dalej zrobić... Odpalam go i tworzy się nowy folder z plikiem o rozszerzeniu NOP
    Co mam z nim dalej zrobić ?

dzięki wszystkim z góry

Domyślnie

ten plik najlepiej przenieść na pulpit
    biorę czysta karte pamięci bez żadnych plików, przenosze na nią, bateria w aparacie najlepiej full naładowana
    w ustawieniach masz: ZAPISZ/ ŁADUJ USTAWIENIA, kursor w prawo i ŁADUJ ...
    chyba tak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    biorę czysta karte pamięci bez żadnych plików, przenosze na nią, bateria w aparacie najlepiej full naładowana
    chyba tak
    Problem w tym że tak właśnie robie i odpowiedź jest że na karcie nie znajduje się odpowiedni plik ( coś w tym stylu )
    Bateria nie jest naładowana na full teraz ją ładuje ale wątpie że to miało na ten komunikat wpływ

Domyślnie

2 razy to robiłem i był moment że tez sie męczyłem, ale naprawde nie pamiętam jak to obszedłem coś było z plikiem, może jest jeszcze coś w tym katalogu, w środku i to dopiero na karte, sprawdź na kompie
    później doszedłem do wniosku, że szkoda w to się bawić jak mam te profile w view nx, tylko że ja robie teraz tylko w raw, jak ty tylko w jpg to rozumiem

Domyślnie

2 razy to robiłem i był moment że tez sie męczyłem, ale naprawde nie pamiętam jak to obszedłem coś było z plikiem, może jest jeszcze coś w tym katalogu, w środku i to dopiero na karte, sprawdź na kompie
    później doszedłem do wniosku, że szkoda w to się bawić jak mam te profile w view nx, tylko że ja robie teraz tylko w raw, jak ty tylko w jpg to rozumiem
    Ja też głównie robię w rawach ale i jpgi się zdarzają - szczególnie jak żona robi. Fakt w view nx można sobie to wszystko obejść ale denerwuje mnie to że nie moge ich wgrać do puszki. Będę próbował dalej dzięki za pomoc

Domyślnie

chyba tak
    Na karcie trzeba utworzyć folder "NIKON" i do niego zgrać pliki z profilami. Oprogramowanie aparatu w tym katalogu szuka pilków *.nop.
    Pozdr.

p.s. sprawdzone u mnie. Dziala
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Na karcie trzeba utworzyć folder "NIKON" i do niego zgrać pliki z profilami. Oprogramowanie aparatu w tym katalogu szuka pilków *.nop.
    Pozdr.

p.s. sprawdzone u mnie. Dziala
    Dopiero Twój sposób zadziałał - wielkie dzięki

Mam jeszcze prośbę - moglibyście dać linka do ściągnięcia profili D2X ?

pozdr

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów