Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie Profile kolorów do D300s

Witam, nie znalazłem na forum wzmianek o tym więc zwracam się z następującym pytaniem: gdzie można pobrać (inne niż portrait i landscape) profile działające z D300s?
    Tych dedykowanych do D300, s-ka nie widzi, jest jakiś myk aby to obejść?
    Pozdrawiam
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

a gdzie można pobrać landscape i portrait?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

PORTRAIT i LANDSCAPE

Profile D2XMODE dla D300s, według tej strony, nie istnieją.
    Ostatnio edytowane przez dem ; 21-01-2010 o 23:48

Domyślnie

Czyli pozostaje jak do tej pory, korzystanie z pełnej listy profili w NX2.....
    Jednak skoro do d300 jest pełna lista.... pozostaje mieć nadzieję, że i do d300s zostanie ona uzupełniona o profile D2X
    Ostatnio edytowane przez jm ; 22-01-2010 o 01:28
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

No właśnie nieco to denerwujące. Czasami robię jpg żeby mieć z głowy cześć grzebania a tu tylko NX zostaje.
    Ale np. do D300 są jeszcze profile symulujące filmy np. fuji velvia itp. Sprawdzał ktoś może czy jakimś cudem daje radę je odpalić na s-ce?
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

Ale jeśli się nie mylę, to d300s jest własnie uboższy o funkcję wgrywania profili kolorów od swojego młodszego brata.
    D200 + N18-55kit + 70-200 2.8 AF-S VR +50 1.8 +sb800 +sb 25 + Presenta + pt04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punkers Zobacz posta
    Ale jeśli się nie mylę, to d300s jest własnie uboższy o funkcję wgrywania profili kolorów od swojego młodszego brata.

chyba coś przeoczyłem

Domyślnie

mylisz się niestety... ;]

Domyślnie

Nie, no profile można wgrywać, tylko...tych do wgrywania nieco mało

Mylisz się na całej linii - profile można wgrywać, tylko...tych do wgrywania nieco mało (liczę, że może i to się zmieni)

A poza tym d300s jest ....najmłodszy w rodzinie, nie ma młodszego rodzeństwa - na dziś
    Ostatnio edytowane przez jm ; 22-01-2010 o 09:42
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

A próbował ktoś po prostu wgrać te przeznaczone dla D300? Teoretycznie to niemal te same aparaty, więc a nóż zadziała, a zepsuć się nie da.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów