Crysis2 to nie jest średnio wymagająca graPoza tym muszę Cię zmartwić - GT430 to bardzo słaba grafika i pograsz co najwyżej na minimalnych detalach, a i tak będą problemy z płynnością. Rozsądne minimum do komfortowego grania to coś na poziomie wydajnościowym GTX260 lub odpowiednik Ati.
Podanego zasilacza nie polecam - miałem, sprzedałem czym prędzej. Minimalny zestaw zabezpieczeń i słabe wykonanie, obudowa ochrania głównie powietrze. Polecam BeQuiet z serii PurePower - niedrogie, a cichutkie i solidnie wykonane.
Płyta i procek wyglądają spoko, co najwyżej możesz się zastanowić, czy nie kupić czegoś na Sandy Bridge albo pójść w AMD - Athlon X3 + płyta mATX powinien wyjść dużo taniej, a wydajność spokojnie starczy (a grafikę i tak kupujesz oddzielną).
Obudowy nie komentuję, bo to już kwestia indywidualnych preferencji, szczególnie, że jak rozumiem stanie to razem z innym sprzętem RTV.
Jakbyś zrezygnował z grania, to można by zrobić całość dużo taniej korzystając z APU od AMD. Taki Asus E35-M1M to ok. 350zł, a masz już na pokładzie CPU i GPU wystarczające do filmów i netu. Do tego RAM, zasilacz najsłabszy jaki znajdziesz (albo wręcz picoPSU + zasilacz laptopowy 19V), bo prądu to bierze jakieś śmieszne ilości (ok. 30W w stresie). Chłodzenie pasywne, więc cały sprzęt może być niesłyszalny.
Moje HTPC jest oparte na platformie Atom N330 + ION w postaci Acer Aspire Revo 3610. Na tym stoi XBMC, który służy jako interfejs do całej biblioteki multimediów, łącznie z telewizją DVB-T. Jedynym urządzeniem sterującym jest pilot. Pobór mocy 28W w stresie, przy filmie FullHD nawet z dużym bitrate (rzędu 40Mbit/s) obciążenie CPU nie przekracza 25%. Koszt 800zł.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami