Close

Strona 29 z 272 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 2712

Domyślnie

Crysis2 to nie jest średnio wymagająca gra Poza tym muszę Cię zmartwić - GT430 to bardzo słaba grafika i pograsz co najwyżej na minimalnych detalach, a i tak będą problemy z płynnością. Rozsądne minimum do komfortowego grania to coś na poziomie wydajnościowym GTX260 lub odpowiednik Ati.
    Podanego zasilacza nie polecam - miałem, sprzedałem czym prędzej. Minimalny zestaw zabezpieczeń i słabe wykonanie, obudowa ochrania głównie powietrze. Polecam BeQuiet z serii PurePower - niedrogie, a cichutkie i solidnie wykonane.
    Płyta i procek wyglądają spoko, co najwyżej możesz się zastanowić, czy nie kupić czegoś na Sandy Bridge albo pójść w AMD - Athlon X3 + płyta mATX powinien wyjść dużo taniej, a wydajność spokojnie starczy (a grafikę i tak kupujesz oddzielną).
    Obudowy nie komentuję, bo to już kwestia indywidualnych preferencji, szczególnie, że jak rozumiem stanie to razem z innym sprzętem RTV.

Jakbyś zrezygnował z grania, to można by zrobić całość dużo taniej korzystając z APU od AMD. Taki Asus E35-M1M to ok. 350zł, a masz już na pokładzie CPU i GPU wystarczające do filmów i netu. Do tego RAM, zasilacz najsłabszy jaki znajdziesz (albo wręcz picoPSU + zasilacz laptopowy 19V), bo prądu to bierze jakieś śmieszne ilości (ok. 30W w stresie). Chłodzenie pasywne, więc cały sprzęt może być niesłyszalny.

Moje HTPC jest oparte na platformie Atom N330 + ION w postaci Acer Aspire Revo 3610. Na tym stoi XBMC, który służy jako interfejs do całej biblioteki multimediów, łącznie z telewizją DVB-T. Jedynym urządzeniem sterującym jest pilot. Pobór mocy 28W w stresie, przy filmie FullHD nawet z dużym bitrate (rzędu 40Mbit/s) obciążenie CPU nie przekracza 25%. Koszt 800zł.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eristoff Zobacz posta
    Zamierzam zbudować swój zestaw, wstępnie wybrałem:

MOJE HTPC

przepraszam za skrótowe nazwy, ctrl+c i ctrl+v z alledrogo więc wklejenie spowrotem da wyniki i dokładne opisy.
    Cały zestaw wyszedł z przesyłką 2075,98 zł.
    Dysk posiadam 1TB, więc pominięty.
    Zestaw do oglądania filmów, internetu, muzyki, gry raczej średnio wymagające typu CRYSIS2 itp.

Chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tego zestawu, ale bardziej mnie ciekawią wasze HTPC.
    Pochwalcie się wstawcie proszę zdjęcia - liczę na inspirację.

Zestaw raczej ograniczony finansowo do 2kPLN.

Czyż nie śliczny
    do grania z czasem jakiś pad.

Moim zdaniem to budujesz wcale HTPC a normalnego kompa.

Domyślnie

Znowu jakiś moderator szaleje... szkoda tylko, że temat HTPC ma z RTV tyle wspólnego, że podłącza się do telewizora przez HDMI

@Strus - budowania HTPC są dwie szkoły. Wg. jednej ma to być mały komputerek schowany gdzieś z boku lub z tyłu i nie rzucający się w oczy. Według drugiej wsadza się go w obudowę szerokości 430mm i stawia razem z resztą sprzętu. Jak kto lubi.
    Co do samych bebechów, to moim zdaniem HTPC powinno się obsługiwać tak jak resztę sprzętu RTV - pilotem. Dlatego moim zdaniem kombajn do "filmów, internetu i grania" się nie sprawdza, bo wymusza klawiaturę, mysz i korzystanie z tego jak z normalnego komputera.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Co do samych bebechów, to moim zdaniem HTPC powinno się obsługiwać tak jak resztę sprzętu RTV - pilotem. Dlatego moim zdaniem kombajn do "filmów, internetu i grania" się nie sprawdza, bo wymusza klawiaturę, mysz i korzystanie z tego jak z normalnego komputera.

Dokładnie to miałem na myśli. Może wyraziłem się nieprecyzyjnie

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie Hz
    Znalazłem różne wartości w odniesieniu do jednego odbiornika (LG LV 5500): "System udoskonalenia płynności obrazu TruMotion 100 Hz" oraz "Motion Clarity Index 500 Hz". O co chodzi? To jakiś mnożnik na potrzeby marketingu?
    (żródło:http://www.hdforum.pl/showthread.php...W-4500-LW-5500)
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    To jakiś mnożnik na potrzeby marketingu?
    Fachowo się to nazywa "sufitologią praktyczną"
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

TruMotion lub LiveMotion w Samsungu to trik polegający na dorabianiu międzyklatek w wyświetlanym obrazie. Daje to złudzenie "płynności" ruchu, obraz jest taki bardziej "teatralny".

Mi akurat ten trik się podoba.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ja mam w Philipsie chyba HDmotion ale mam wrażenie że to faktycznie poprawia ruch a chyba najbardziej szybli jest bardziej płynny...
    a fizycznie jakie może być maksymalne odświeżenie? jest jakaś fizyczne oganiczenie?
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    a fizycznie jakie może być maksymalne odświeżenie? jest jakaś fizyczne oganiczenie?
    Nie może być szybsze niż czas reakcji matrycy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

a jak ma się czas reakcji matrycy 2 ms do częstotliwości 200 czy 500 Hz ?
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Strona 29 z 272 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów