Szukaj
No i o to chodzi. Różni nas tylko chyba klasyfikacja tych różnic. Jak widać z "nicka" mam poglądy zero-jedynkowe. Jeśli coś nie jest dobre to jest po prostu złe. Stany pośrednie też są złe.
No. W tym zbliżaniu LCD osiągnęło kres możliwości technicznych i plazmy nie dogania. Nie ma możliwości większego blokowania światła przez strukturę ciekłokrystaliczną i polaryzator. Może, jeśli ta technika zrobi jakiś znaczący krok, ale to są koszty idące miliony. Taniej "poprawić" marketingowo i oszukać nieco oczy.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Nie tak prosto. Ponieważ nie ma koloru czarnego, to prawidłowe oddanie koloru będzie wyrazem odcienia. Czyli jeżeli garnitur (czarny) ma odcień zielonkawy, to tak powinien być wyświetlany! Próbowałem kiedyś oszukać kolor robiąc zdjęcia mojego malucha (czarnego). Nawet na filmach ORWO wychodził jego prawidłowy odcień (choć nieco zafałszowany). Kolor czarny jest uzależniony od światła, które na niego pada. Inaczej odbieramy czarny pokryty kroplami rosy, inaczej w pełnym świetle, jeszcze inaczej wieczorem itp - a mamy ten sam czarny kolor!![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Ale ja mówię o zwykłym czarnym garniturze. Po prostu czarnym. I chciałbym żeby wrażenie na ekranie było temu najbliższe a nie fioletowy czy połyskujący na inny kolor i jeszcze zmieniający się pod kątem. Normalne, że ten sam czarny garnitur na śniegu i w lesie będzie wyglądał nieco inaczej, ale nie akceptuję, wspomnianej stałej fioletowej dominanty na nim.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Seria G ma zdecydowanie lepsze połoki przeciwodblaskowe. Poza tym gościu który tym handluje odpisał mi tak:
Różnica jest ogromna
Plazma posiada nową matrycę
http://www.hdtv.com.pl/forum/panason...t-otwarty.html
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Strasznym babolem jest moim zdaniem umieszczenie przez Panasonica zlacza HDMI ARC z tylu a nie z boku. Dla korzystajacych z ARC bedzie to prawdopodobnie problem przy powieszeniu TV
Z tyłu to akurat słusznie (boczne złącze jest do szybkiego dostępu), tylko tylne złącza powinny być skierowane do dołu, a nie do tyłu. Ale niestety pogoń za płaskością obudów wyklucza takie rozwiązanie i trzeba kupować kable z kątowymi wtyczkami.
Ale czemu nagle wprowadzamy dwa stopnie swobody - materiał źródłowy plus odtwarzacz, a nie tylko odtwarzacz?Rozróżnia Pan MP3 z boomboxa i CD z sensownego zestawu audio?
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Skontaktuj się z nami