Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: wypad na ryby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prestigemedia Zobacz posta
    Bardzo ciekawy reportaż!
    I mnie też się podoba. Nawet bardzo.

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Ani formy, ani treści, ani przekazu...
    A koncertówki które zalewają ten dział jaką mają formę, treść, przekaz?
    Ja o zaprezentowanych zdjęciach myślę zupełnie odwrotnie. Klimat, sposób patrzenia, szukanie różnych kadrów, planów… próba przedstawienia niby prozaicznego wydarzenia w sposób ciekawy, rzekłbym nawet intrygujący. Okraszone fajną konwersja do czarno-bieli prezentują się bardzo przyjemnie i zwracają uwagę.

A to że krzywe, że syfy na matrycy? Kadr można wyprostować, a syfy wystemplować… oka i wyczucia nic nie zastąpi.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Bardzo dobry reportaż. Ładne, zróżnicowane kadrowo ujęcia stanowiące jednorodną opowieść. Pewne niedociągnięcia techniczne (np. nieostrości) w tym przypadku w ogóle nie przeszkadzają - a nawet pogłębiają odbiór. Techniczna perfekcja (często tworząca całą i jedyną wartość zdjęcia) to nie wszystko.
    Zdjęcie nr. 2 wręcz oniryczne - super!
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

...ami też się podoba. Krzywo, niostro i coś poruszone, ale... jest przekaz i o to chodzi.

Domyślnie

Od samego początku ten reportaż do mnie przemawiał i ... już myślałam, że jestem nienormalna po tym jak ...krytyka "zrównała go z ziemią".... okazuje się jednak, że nie wszyscy widzą tak samo - i dobrze.

Moim zdaniem jest nieźle, ostrości mi wcale nie brakuje, poruszenia wręcz dobrze wpływają na odbiór, co ważne ta seria to coś więcej niż tylko seria portretów (zbliżenia pojedynczych osób, bez tego co w tle) - często to można oglądać w "początkujących" reportażach - tu kilka razy jest szerzej i wieloplanowo.
    Może brakuje ze 2-3 kadrów aby całość była faktycznie opowieścią, no ale wypada uszanować wybór autora.

Często zaglądam do tego działu i niestety rzadko widzę tu próbę prawdziwego reportażu - ten wątek jest w grupie nielicznych wyjątków.

Technicznie - horyzont jednak bym wyprostowała

PS - Tak się zastanawiam czy zdjęcia koncertowe nie mogłyby mieć wydzielonego działu - niezwykle rzadko są to reportaże w prawdziwym tego słowa znaczeniu.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 11-12-2011 o 11:52
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Mnie się to podoba jako całość. Jest reportaż
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    PS - Tak się zastanawiam czy zdjęcia koncertowe nie mogłyby mieć wydzielonego działu - niezwykle rzadko są to reportaże w prawdziwym tego słowa znaczeniu.
    ...i trudno wyłowić z masy wątków "koncertowo-imprezowo-scenicznych" te prawdziwe reportaże...
    Z tego co mi wiadomo próba wywalenia z działu "Reportaż" tego co reportażem nie jest i stworzenie nowego działu dla koncertówek choćby - których jest przecież ogromna ilość, a nie są w większości w ogóle reportażami - nie spotkała się z wielkim entuzjazmem...
    Mnie również marzy się "wyczyszczony" dział reportażu z lepszymi czy gorszymi - ale jednak wyłącznie fotoreportażami. Takimi jak np. ten.
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

mi się zdjęcia oglądało przyjemnie. fajny reportaż
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

biorąc się za robienie zdjęć na kutrze nie patrzyłem na drugi plan to się dopiero później okazało że wybierając zdjęcia do forum zwracałem uwagę co się dzieje na drugim planie i te zdjęcia wydają mi się najciekawsze. Dziękuję za wszystkie komentarze.
    D7000
    N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Crevius Zobacz posta
    biorąc się za robienie zdjęć na kutrze nie patrzyłem na drugi plan to się dopiero później okazało że wybierając zdjęcia do forum zwracałem uwagę co się dzieje na drugim planie i te zdjęcia wydają mi się najciekawsze. Dziękuję za wszystkie komentarze.
    Nie martw się, zdjęcia są fajne;
    a później to przyjdzie, że jak przystawisz aparat do oka to zobaczysz wszystko - pierwszy, drugi, trzeci i dalszy plan. Tak to jest - im robisz więcej zdjęć tym więcej widzisz - przed naciśnięciem "spustu".

D7000
    N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów