Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: wypad na ryby

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    D7000
    N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T

Domyślnie

pierwsze co można powiedzieć to brudna matryca.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ok brudna matryca, horyzont leci, ziarno, czasami nie ostro. Zostawiłem to wszystko bo według mnie dodaje to klimatu spontaniczności
    D7000

Domyślnie

śledzie były?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Słabawe... Ani formy, ani treści, ani przekazu... naprawdę nic lepszego nie złapałeś? Mówię o klatkach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    śledzie były?
    dorsze jeszcze były generalnie to zdjęć mało robiłem to była pierwsza taka wyprawa na rybki więc na owych się z koncentrowałem

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Słabawe... Ani formy, ani treści, ani przekazu... naprawdę nic lepszego nie złapałeś? Mówię o klatkach?
    co do formy to racja źle dobrałem zdjęcia, nie myślałem przez pryzmat tych trzech wyznaczników wystawiając te zdjęcia, chociaż treść jest w tym reportażu jest jednak dostrzegalna

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Zdjęcia słabo brały. Jakieś takie niewyrośnięte, a z ryb to owoc morza nieomal najlepiej się zaprezentował.

wcale się nie dziwię że ryba najlepiej wyszła, aparat mam już kilka lat ale jeszcze nigdy nie zrobiłem tyle zdjęć ludziom w przeciągu kilku godzin w sumie około 70 zdjęć poziom reprezentuję jeszcze kiepski ale jest to na pewno ciekawsze niż wyrafinowane krajobrazy
    Ostatnio edytowane przez swider ; 06-12-2011 o 02:21 Powód: Nie mnożymy postów.
    D7000

Domyślnie

Zdjęcia słabo brały. Jakieś takie niewyrośnięte, a z ryb to owoc morza nieomal najlepiej się zaprezentował.

Domyślnie

Krajobrazy czy ludzie - kwestia tego, co kto lubi. Na pewno to kompletnie inne dziedziny fotografii i będąc specjalistą w jednej można być (i często się jest) amatorem w drugiej. I każda może być niesamowicie wciągająca. Ludzi na pewno... szybciej się fotografuje. Stąd mylne przekonanie, że łatwiej.
    Trochę jeszcze rozwinę komentarz. Nie jest źle generalnie. Ot nie zagrało to do końca jeszcze, ale widać jakąś celowość w ujęciach i szukanie ciekawych momentów. A że nie zawsze wychodzi? Ehh, to by było za piękne, gdyby każdy strzał był konkursowy.

Domyślnie

do zdjęć się nie wypowiem bo przedmówcy już napisali, ale
    co do tytułu:
    1. Na ryby to się jedzie dla przyjemności i obcowania z przyrodą; no i oczywiście złowione ryby wracają do wody;
    2. tu wyraźnie jest "po ryby", wtedy jedzie się na kuter - po mięcho

Domyślnie

Bardzo ciekawy reportaż!
    D90 + MB-D80 + 18-70 + 35 + 70-300VR + SB-900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów