Szukaj
pierwsze co można powiedzieć to brudna matryca.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
ok brudna matryca, horyzont leci, ziarno, czasami nie ostro. Zostawiłem to wszystko bo według mnie dodaje to klimatu spontaniczności
D7000
N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T
śledzie były?
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Słabawe... Ani formy, ani treści, ani przekazu... naprawdę nic lepszego nie złapałeś? Mówię o klatkach?
dorsze jeszcze były generalnie to zdjęć mało robiłem to była pierwsza taka wyprawa na rybki więc na owych się z koncentrowałem
co do formy to racja źle dobrałem zdjęcia, nie myślałem przez pryzmat tych trzech wyznaczników wystawiając te zdjęcia, chociaż treść jest w tym reportażu jest jednak dostrzegalna
wcale się nie dziwię że ryba najlepiej wyszła, aparat mam już kilka lat ale jeszcze nigdy nie zrobiłem tyle zdjęć ludziom w przeciągu kilku godzin w sumie około 70 zdjęć poziom reprezentuję jeszcze kiepski ale jest to na pewno ciekawsze niż wyrafinowane krajobrazy
Ostatnio edytowane przez swider ; 06-12-2011 o 02:21 Powód: Nie mnożymy postów.
D7000
N 35 1.8 DX l T 12-24 4 l T
Zdjęcia słabo brały. Jakieś takie niewyrośnięte, a z ryb to owoc morza nieomal najlepiej się zaprezentował.
Krajobrazy czy ludzie - kwestia tego, co kto lubi. Na pewno to kompletnie inne dziedziny fotografii i będąc specjalistą w jednej można być (i często się jest) amatorem w drugiej. I każda może być niesamowicie wciągająca. Ludzi na pewno... szybciej się fotografuje. Stąd mylne przekonanie, że łatwiej.
Trochę jeszcze rozwinę komentarz. Nie jest źle generalnie. Ot nie zagrało to do końca jeszcze, ale widać jakąś celowość w ujęciach i szukanie ciekawych momentów. A że nie zawsze wychodzi? Ehh, to by było za piękne, gdyby każdy strzał był konkursowy.
do zdjęć się nie wypowiem bo przedmówcy już napisali, ale
co do tytułu:
1. Na ryby to się jedzie dla przyjemności i obcowania z przyrodą; no i oczywiście złowione ryby wracają do wody;
2. tu wyraźnie jest "po ryby", wtedy jedzie się na kuter - po mięcho![]()
Bardzo ciekawy reportaż!
D90 + MB-D80 + 18-70 + 35 + 70-300VR + SB-900
Skontaktuj się z nami