Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Nikkor AF-S 24-70 vs Nikkor AF-S 28-70

Witam! Nurtuje mnie pytanie, czy wart jest ten obiektyw tj. Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED takich pieniedzy czy lepiej byloby kupic Nikkor AF-S 28-70 mm f/2.8D IF-ED za polowe ceny. Jakie mieliscie doswiadczenia z tymi obiektywami (poza odklejajacymi gumami )?

Domyślnie

No proszę jaki świeży i nigdy na tym forum nie poruszany temat!
    Masz kase to 24-70 nie masz 28-70.
    Doświadczenia miałem tylko dobre.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    No proszę jaki świeży i nigdy na tym forum nie poruszany temat!.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    No proszę jaki świeży i nigdy na tym forum nie poruszany temat!...
    To fakt - jeszcze nie poruszany tutaj, dobrze, że wątek założony

Cytat Zamieszczone przez bular Zobacz posta
    ... Jakie mieliscie doswiadczenia z tymi obiektywami (poza odklejajacymi gumami )?
    Mnie się gumy nie odklejają. Wszystko jest perfekt. Szkło ostre, szybkie. Skuteczna, duża osłona. Minus to waga. Z D700 i gripem jest troszkę ciężko zwłaszcza jeżeli musisz dźwigać cały dzień. Tyle o 24-70. Szkło u mnie od początku 2009 roku, nic się nie dzieje: silnik nie piszczy, nic się nie zacina.

Domyślnie

... czy wart jest ten obiektyw tj. Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED takich pieniedzy czy lepiej byloby kupic Nikkor AF-S 28-70 mm f/2.8D IF-ED za polowe ceny. ...

N24-70 mam trzeci rok (minie w kwietniu). Działa idealnie !
    Gdybym miał wybierać: N24-70/2.8G (w stanie, jaki mam) czy N28-70/2.8 (w takim samym stanie) za połowę ceny --> to na prawdę wybrałbym ten drugi !

Ja wiem: musiałby on przeleżeć w magazynie nie ruszany przez tyle lat - no, ale przecież teoretyzujemy !
    Dlaczego wybrałbym obiektyw, którego nigdy nie miałem a opinię o nim znam tylko ze słyszenia ?
    Codziennie moje nerwy przechodzą próbę wytrzymałości (żeby nie stuknąć, nie zabrudzić [filtr UV B+W cały czas założony !], niemal bym go codziennie głaskał ! Do choroby ! Obiektyw jest do robienia zdjęć ! A jak muszę z duszą na ramieniu go używać - to w nosie !

Tylko tyle - więcej nie piszę, bo o zaletach tu nie mówimy.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 04-12-2011 o 11:32
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

jakie sa rożnice pomiędzy tymi obiektywami (ostrość na różnych przesłonach, celność, szybkość, niezawodność) ?

Domyślnie

Rozumiem, że Twój problem jest dla Ciebie ważny i wyjątkowy, ale 4 miesiące temu temat był już poruszany i można do niego wrócić:

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=188508
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 04-12-2011 o 19:21

Domyślnie

No to dałam ciała nie zauważyłem temat chyba do zamknięcia

Domyślnie

Witam! Nurtuje mnie pytanie, czy wart jest ten obiektyw tj. Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED takich pieniedzy czy lepiej byloby kupic Nikkor AF-S 28-70 mm f/2.8D IF-ED za polowe ceny. Jakie mieliscie doswiadczenia z tymi obiektywami (poza odklejajacymi gumami )?
    Bez znaczenia, który weźmiesz, a ponieważ bez znaczenia, to chyba dziś bym brał 28-70 za połowę ceny. Inna sprawa, że 24-70 mam na gwarancji i też nie tak drogo kupiłem, jak był w sklepach wtedy. Guma słaba, po roku musiałem wymienić. Nikon wysyła do domu za parę groszy, wymiana trwa 5 minut.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    ... Guma słaba, po roku musiałem wymienić. Nikon wysyła do domu za parę groszy, wymiana trwa 5 minut.

To Ty masz takie zdanie, ja mam inne:" żadna guma nie stwarza problemu, nie odkleja się, po 2-ch latach obiektyw wygląda jak gdyby wczoraj przywieziony ze sklepu - widocznie Nikon pozbył się problemu z gumami."

No i co ?
    Każdemu wolno...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów