Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Nikkor 24-70 f2.8 vs Nikkor 28-70 f.2.8

Mam pytanie. Pominąwszy istotną różnicę w cenie. Co polecilibyście? Jeśli chodzi o 28-70 przemawia do mnie konstrukcja - nie zmieniający się podczas zoomowania i ostrzenia rozmiar obiektywu, co powoduje mniejsze szanse zapaproszenia konstrukcji. Jak z jakością zdjęć i wszystkimi innymi wadami i zaletami? Uprzejmie proszę o jakieś porównanie i uwagi oparte na Waszym bogatym doświadczeniu.

Domyślnie

Nie przesadzaj z tą konstrukcją, mam 2 lata 24-70 i jeśli chodzi o konstrukcję to wszystko jest w najlepszym porządku. Raz mi tylko upadł, ale nic mu się nie stało. Żadnych poprochów w środku nie ma, a serwisu nie odwiedził, a był używany dość intensywnie. Dostał tylko z 0,5mm luzu na peorścieniu ogniskowania, a tak to wszystko jest sprawne. Osobiście kupiłbym ten obiektyw drugi raz, bo jest fantastyczny i baaaaardzo ostry w pełnym zakresie ogniskowych i przysłon . Zrobiłem nim kilka wspaniałych ujęć na wyjazdach, jak chcesz, to e-mailem mogę wysłać sample z niego.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

W takim razie bardzo poproszę na [email protected]

Domyślnie

ok, dziś wyślę
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GarfieldPL Zobacz posta
    Jeśli chodzi o 28-70 przemawia do mnie konstrukcja - nie zmieniający się podczas zoomowania i ostrzenia rozmiar obiektywu, co powoduje mniejsze szanse zapaproszenia konstrukcji.
    Konstrukcja rzeczywiście jest taka, że gwoździe idzie wbijać, ale rozmiar tego obiektywu się zmienia podczas zoomowania.

Domyślnie

Jeśli chodzi o 28-70 przemawia do mnie konstrukcja - nie zmieniający się podczas zoomowania i ostrzenia rozmiar obiektywu, co powoduje mniejsze szanse zapaproszenia konstrukcji.
    N28-70 zmienia swoje rozmiary podczas zoomowania.
    W mniejszym stopniu niż 24-70 ale zmienia.

Cytat Zamieszczone przez KUBAS95 Zobacz posta
    Nie przesadzaj z tą konstrukcją, mam 2 lata 24-70 i jeśli chodzi o konstrukcję to wszystko jest w najlepszym porządku. Raz mi tylko upadł, ale nic mu się nie stało. Żadnych poprochów w środku nie ma, a serwisu nie odwiedził, a był używany dość intensywnie. Dostał tylko z 0,5mm luzu na peorścieniu ogniskowania, a tak to wszystko jest sprawne.
    to raczej powinien być standard w profi szkle za pięć i pół tysiąca....
    zwłaszcza po dwóch latach użytkowania...
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Domyślnie

No to ktoś mnie w błąd wprowadził. Myślałem, że to jest tak jak w mojej Sigmie 50-150, że korpus obiektywu jest zupełnie nieruchomy poza rzecz jasna pierścieniami ostrzenia i zoomowania.

Domyślnie

No to ktoś mnie w błąd wprowadził. Myślałem, że to jest tak jak w mojej Sigmie 50-150, że korpus obiektywu jest zupełnie nieruchomy poza rzecz jasna pierścieniami ostrzenia i zoomowania.
    Tak to wygląda, na 28mm wysuwa się najwięcej.

I jeszcze tak na szybko, dwa sample, strzelone mojej kochanej sierści

70mm na 2.8 oraz 28mm na 2.8. Format jpg, prosto z puszki.

Domyślnie

Wybacz ale pokazuje mi jakieś error i sample są niewidoczne.

Domyślnie

Pominąwszy istotną różnicę w cenie.

ale co Ty w zasadzie rozważasz? nowy N24-70 i używany N28-70?
    czy obie używki? bo nowego N28-70 to raczej już nie znajdziesz.
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów