Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Domyślnie Nikkor 24-70 f/2.8G ED AF-S

Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego Nikkora 24-70 f/2.8G ED AF-S

Domyślnie

Czy pierścień zooma chodzi bez oporów.

Domyślnie

Rozejrzałbym się za nowym w dobrej cenie plus raty, jeżeli masz działalność odliczysz vat, różnica w cenie mała a ryzyko wielkie, nie kupiłbym obiektywu tej klasy i o takiej opinii używanego, większość na rynku wtórnym jest po przejściach itp a ceny są za wysokie.

Ps. opłaca się choćby dla 2l gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 11-07-2012 o 15:04 Powód: "Rozejrzał bym", "kupił bym"

Domyślnie

ostatnio nabyłem za 3450..

Domyślnie

A w ramach powrotu tematu sprawdziłbym SN, czy przypadkiem nie kradzione.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 11-07-2012 o 15:05 Powód: usunięcie OT

Domyślnie

Heeh, pamiętam jak jeszcze byłem w Nikonie, za 4700 brutto nówkę kupiłem. W przypadku tego szkła ja rownież optowałbym za nowym egzemplarzem lub chociaż z jakąś gwarancją. To dość delikatne szkło, przynajmniej tak było kiedy jeszcze się tym interesowałem.

Zwróciłbym uwagę min. na płynność pracy pierścienia ostrości.
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 27-11-2011 o 19:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Heeh, pamiętam jak jeszcze byłem w Nikonie, za 4700 brutto nówkę kupiłem. W przypadku tego szkła ja rownież optowałbym za nowym egzemplarzem lub chociaż z jakąś gwarancją. To dość delikatne szkło, przynajmniej tak było kiedy jeszcze się tym interesowałem.

Zwróciłbym uwagę min. na płynność pracy pierścienia ostrości.
    zawsze się zwraca uwagę na pierścienie, ale jak będzie "nie płynna" to all ci nie zwróci kasy.. Zresztą kto dzisiaj ostrzy ręcznym..?

cena za super stan z papierami i gwar to 4000, inne działające to ok 3500 więcej bym nie dał na tą chwilę. Szkło miodzio w canonie widziałem tylko jedną sztukę taką dobrą jak tu każdy nikon reprezentuje.

Domyślnie

Sprawdź czy AF nie piszczy.
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    zawsze się zwraca uwagę na pierścienie, ale jak będzie "nie płynna" to all ci nie zwróci kasy.. Zresztą kto dzisiaj ostrzy ręcznym..?

cena za super stan z papierami i gwar to 4000, inne działające to ok 3500 więcej bym nie dał na tą chwilę. Szkło miodzio w canonie widziałem tylko jedną sztukę taką dobrą jak tu każdy nikon reprezentuje.
    Tyle że w tym szkle znany problem (nie wiem czy rozwiązany i czy dot. wszystkich serii) dotyczy płytki wew. szkła, która kolidowała z mechanizmem podczas kręcenia pierścieniem ostrości.

Miałem Nikkora, mam Canona, nie patrzę na jakość optyczną szkieł bo w postprodukcji ginie ta różnica (o ile w ogóle nie jest marginalna nawet przed). Z resztą D700 też lepszy od 5DMK2 i co z tego... Stara jak świat historia o lepszych aparatach i lepszych zdjęciach... Ale to temat na inny wątek...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Tyle że w tym szkle znany problem
    Znany chyba tylko tym, którzy o nim czytali, a opisywany przez tych, którzy szkła w ręku nigdy nie mieli
    Podaj źródło. Zawsze.
    24-70 mógłby być lepszy, i pewnie będzie kiedyś. Na dziś jest to wymiatacz totalny, mimo paru wad, na które można by narzekać.
    Też dałem 4700 za nówkę, ale to była mega okazja, w tym samym czasie wszędzie indziej trzeba było dać minimum 5200.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów