Close

Strona 35 z 36 PierwszyPierwszy ... 2533343536 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 351

Wątek: Metz 58 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 114 Zobacz posta
    Witam.
    A jakie macie zdanie o Metz 58AF-2
    Takie jak o M58AF1, tylko lepsze
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 114 Zobacz posta
    Witam.
    A jakie macie zdanie o Metz 58AF-2
    Mam, złego słowa nie powiem No może menu ciut szybciej by mogło chodzić. Plusem dla mnie była współpraca z analogowymi aparatami i drugi reflektor. Jakbym miał drugi raz wybierać między 58 af-2 a sb-900 to bym znów wybrał Metza ( a wahałem się długooooo)
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Hejka.
    Stoję przed wyborem pierwszej lampy. rozważam 2 alternatywy- Metz 58 af-2, i sb-900. Za metzem stoi drugi palnik, i cena (chyba koło 400 zł różnicy w stosunku do sb-900), za sb system.. Orientowałem się już na różnych-przeróżnych forach i chciałbym tylko potwierdzić u posiadaczy metza- czy wykorzystuje wszystkie funkcje aparatu (D90). Chodzi mi przede wszystkim o pracę off-camera i HSS FP w CLS. Czy ktoś może potwierdzić, lub ew zaprzeczyć zdolność tego metza do pracy w tym trybie??
    Z góry dzięki,
    Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaSmolka Zobacz posta
    Hejka.
    Stoję przed wyborem pierwszej lampy. rozważam 2 alternatywy- Metz 58 af-2, i sb-900. Za metzem stoi drugi palnik, i cena (chyba koło 400 zł różnicy w stosunku do sb-900), za sb system.. Orientowałem się już na różnych-przeróżnych forach i chciałbym tylko potwierdzić u posiadaczy metza- czy wykorzystuje wszystkie funkcje aparatu (D90). Chodzi mi przede wszystkim o pracę off-camera i HSS FP w CLS. Czy ktoś może potwierdzić, lub ew zaprzeczyć zdolność tego metza do pracy w tym trybie??
    Z góry dzięki,
    Kuba
    CLS bezproblemowo (tu zainteresuj się 58 AF-2 bo ma trochę lepiej umiejscowiony czujnik CLS) a co do HSS to w opcjach i instrukcji jest ale nie sprawdzałem. Ale skoro jest w papierach i menu to pewnie działa równie dobrze jak cała reszta Sprawdzę i Ci powiem jak będę w domu Argument trzymania się "systemu" to kiepski argument kiedy wybierasz między dwoma markowymi produktami. Mi za SB-900 przemawiała klawiszologia ale wziąłem Metza bo drugi palnik.
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    CLS bezproblemowo (tu zainteresuj się 58 AF-2 bo ma trochę lepiej umiejscowiony czujnik CLS) a co do HSS to w opcjach i instrukcji jest ale nie sprawdzałem. Ale skoro jest w papierach i menu to pewnie działa równie dobrze jak cała reszta Sprawdzę i Ci powiem jak będę w domu Argument trzymania się "systemu" to kiepski argument kiedy wybierasz między dwoma markowymi produktami. Mi za SB-900 przemawiała klawiszologia ale wziąłem Metza bo drugi palnik.
    Dzięki za odzew. Lampa będzie raczej na body, i w tym przypadku wiem, ze dziala jak należy. Chodzi mi bardziej o to czy np przy pracy zdalnej będzie ją można używać z czasami krótszymi niż 1/250 (sterowana z body)? Na pewno będą to sporadyczne przypadki, ale wolę sie upewnić . Dlatego jak możesz, proszę sprawdź to.
    dzięki

Domyślnie

Z body sterować nie można, bo wbudowana lampa nie wspiera czasów mniejszych niż 1/200 (w D90). Trzeba mieć drugą lampę na aparacie, żeby tak zadziałało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voodoo_nostromo Zobacz posta
    Z body sterować nie można, bo wbudowana lampa nie wspiera czasów mniejszych niż 1/200 (w D90). Trzeba mieć drugą lampę na aparacie, żeby tak zadziałało.
    Nie wprowadzaj w błąd. Wbudowana może sterować zdalną w AutoFP.

Domyślnie

Ok, dobra, udało mi się teraz, ale dopiero, jak wyłączyłem wbudowaną w controller mode. Wcześniej próbowałem tylko z włączoną i się nie dawało, więc założyłem, że w ogóle się nie da.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Nie wprowadzaj w błąd. Wbudowana może sterować zdalną w AutoFP.
    O to mi właśnie chodziło. Tylko teraz pytanie, czy ten metz ma możliwość bycia w ten sposób zasterowanym . Bo zakladam ze sb-900 tak. Body d90.
    Pozdro,
    Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaSmolka Zobacz posta
    O to mi właśnie chodziło. Tylko teraz pytanie, czy ten metz ma możliwość bycia w ten sposób zasterowanym . Bo zakladam ze sb-900 tak. Body d90.
    Pozdro,
    Kuba
    M48/50/58/SB600/700/800/900/Di866 II mają działające zdalnie tryb AutoFP/HSS.

Strona 35 z 36 PierwszyPierwszy ... 2533343536 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów