Close

Strona 363 z 371 PierwszyPierwszy ... 263313353361362363364365 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 621 do 3 630 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    czyli przykładowo samochód też może mieć gwarancję np. 1 rok, albo jeszcze lepiej pół? no bo przeciez też na siebie zarania - oj chyba nienajrozsądniej - to już nawet hamerykanie by nie udźwignęli wymiany samochodu co rok, bo się popsuł i stary wywalamy
    swego czasu w tv byly reklamy samochodow, w ktorych producent dawal 2 lata gwarancji lub 10.000km. ja przerabiam w rok ok 25.000km wiec (jezdzac w kolo komina jak to znajomy stwierdzil), wiec gdybym wybral gwarancje na 10.000km to skonczyla by mi sie po 6 miesiacach
    nie wtracajmy w dyskusje samochodow.
    chodzi o sprzet komputerowy. poza Dellem chyba nikt inny nie daje wiecej niz rok

Domyślnie

Ok, to ja w ramach pauzy prośbę do mac'o-obeznanych mam.

Otóż mam problem ze skonfigurowaniem Mail'a by działał w sposób w jaki bym chciał, albo ja go nie rozumiem

Ale do rzeczy:
    Z maili które otrzymuję, wiadomo, część kasuję, a te ważniejsze zostają. W "Zaawansowanych" ustawieniach konta w Preferencjach, mam zaznaczoną opcję "Po pobraniu poczty usuwaj kopie z serwera -> Gdy przenoszę je ze skrzynki Przychodzące".
    Chciałbym żeby maile które są kasowane w mailu (zarówno ze skrzynki Przychodzące jak i Poczta Niechciana), kasowane wówczas były również z serwera, a to co w tych skrzynkach pozostawiam, by pozostawione zostało również na serwerze.
    Błędnie niestety zrozumiałem powyższe ustawienie tej opcji, gdyż z serwera usunęła mi wszystko (w Outlook'u pod Windowsem bardzo podobne nazewnictwo działało właśnie tak jak chciałem - ale to nie istotne teraz).
    Więc pytanie - jak to ustawić żeby było dobrze?
    Soft: Os X 10.7.2; Mail 5.1.

I jeszcze jedno szybkie pytanie odnośnie sortowania maili.
    Ustanowiłem reguły w kontach, by spełniając jakiś tam warunek, mail który przychodzi na skrzynkę A, był automatycznie wrzucany do skrzynki B. Ale chciałbym by działo się tak tylko w widoku w Mail'u w skrzynkach przychodzących - tymczasem program przerzuca faktycznie maile pomiędzy kontami A i B - a chciałbym tylko żeby je sortował po mojemu i tylko na komputerze.
    Jak to zrobić? Konieczne do tego będę te "Inteligentne Skrzynki Pocztowe"? Bo jeszcze ich nie próbowałem konfigurować i testować...

Z góry dzięki za odpowiedzi, sugestie i wszelką pomoc.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    To akurat porażka. Czyli płaci się za przedłużenie gwarancji o 2 lata tylko (a biorąc pod uwagę, że i tak można reklamować w ciągu dwóch lat u sprzedawcy, to właściwie rok różnicy z apple care i bez - wiem że reklamowanie u sprzedawcy i producenta to co innego, no ale efekt podobny).
    Czemu w kółko takie błędne rozumienie terminów gwarancji i niezgodności z towarem/rękojmi ma miejsce?:/
    Erie słusznie wypunktował - jak kupujesz na firmę to sprzedawca odpowiada przez rok, nie dwa. I sprzedawca odpowiada za to że sprzedał towar bez wad jako takich, nie za to że sprzęt się nie zepsuje. A obowiązek udowodnienia że dana wada sprzętu występowała w dniu zakupu spoczywa na kliencie już po pół roku od zakupu.
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

HP daje jak Dell. 3 lata z możliwością przedłużenia. Może nie na wszystko, ale sprzęt profesjonalny na pewno.

Domyślnie

A propos gładzików (masakryczne spolszczenie!) to już od dawna gesty i multitouch jest obsługiwany tez poza macówkami, choćby na moim dellu.

I jeszcze o dellu na którego narzekałem, serwis mają niesamowity, o 14 zadzwoniłem i zgłosiłem problem, o 11 następnego dnia przyjechały części...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    A propos gładzików (masakryczne spolszczenie!) to już od dawna gesty i multitouch jest obsługiwany tez poza macówkami, choćby na moim dellu.

I jeszcze o dellu na którego narzekałem, serwis mają niesamowity, o 14 zadzwoniłem i zgłosiłem problem, o 11 następnego dnia przyjechały części...
    Tez mam te gesty i multitouch, nie uzywam ale to pewnie wynika z tego ze prawie nie uzywam wcale touchpada. Myszke applowska tez bez problemow da sie podpiac pod win7 i dzialaja wszystkie funkcje, wlacznie z gladzikiem i gestami.

Wypasiona i w pelni konfigurowywalna mysz wyglada np tak

Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Nie przekona mnie, bo używam myszki.
    Spróbuj zanim rzucisz tak kategoryczne stwierdzenie. Laptopów używam gdzieś od 99 r., głównie wiadomej firmy, ale miałem też do czynienia z wieloma innymi. Gładzik zawsze uważałem za zło konieczne, do wykorzystania tylko i wyłącznie tam, gdzie nie da się użyć myszy lub jakichś szybkich akcji, gdzie zwyczajnie czasowo się to nie opłaca, poza tym był to dla mnie jeden z bardziej nielubianych elementów sprzętu przenośnego. Do czasu aż kupiłem MBP z gładzikiem multitouchowym. Jest zajebiaszczy. Nawet obsługa dużych ilości suwaków jest na tym ustrojstwie dość przyzwoita, komfort nawigacji w dokumentach czy przeglądarkach, a nawet między aplikacjami jest niesamowity. Jedyne do czego się zupełnie nie nadaje, to narzędzia malarskie w Szopie i podobnych, ale do tego to ja zdecydowanie preferuję tablet (i tylko do tego) nad myszą. I mimo że inni producenci też zaczęli wprowadzać gładziki wielodotykowe, to jeszcze nie widziałem nic, co by się zbliżyło do jejplowskiego – podobnie jak było z iPhonem i większością konkurencyjnych ekranów dorykowych – niby działało prawie tak samo, a jednak różnica była.
    Tak więc szczerze polecam przy okazji wizyty w Miejskiej Macalni, czy gdzie tam, udanie się do stoiska z Jabolami i pobawienie się chwilę tym ustrojstwem (trza tylko grzebąć w preferencjach, bo potrafią być dziwacznie poustawiane).

Ja nie piszę, że makjuzer robi tych rtzeczy mniej, a że jest ich dużo mniej procentowo w stosunku do windziarzy.
    No ale w dalszym ciągu fakt pozostaje faktem, że dla makjuzerów takie głupie błędy (czy też "błędy") nie niosą sobą żadnych przykrych konsekwencji. Mimo, że jak zapewniali nas w tym wątku koledzy antymiłośnicy Jaboli, wirusy na ten system są trywialnie łatwe do napisania, ponoć jest ich gdzieś tam w świecie całe stadko i są tak strasznie niebezpieczne (a ja, mimo że codziennie mam do czynienia z nastoma Makami używanymi przez ludzi o najróżniejszym poziomie kultury technicznej, wciąż żadnego na własne oczy nie widziałem).

W całym tym wątku, powtórzę raz jeszcze, chodzi głównie o to, że wybór platformy powinien być w zależności od potrzeb, a nie MAC bo jest najlepszy.
    No to pokaż mi proszę palcem gdzie w tym wątku np. księgowe ze stertą swoich płatników i innych systemów fiskalnych pisanych pod jedyną słuszną platformę, czy też innych inżynierów z CADami za fyfdziesiąt tysięcy plus wtyczki za naście, j.w., namawia ktoś do pchania się na siłę w Jabole? Bo może gdzieś mi coś umknęło i faktycznie lobby makjuzerskie wpycha tu wszystkim w koło na siłe komputery spod znaku ogryzka...

Co działa na myszce? Gładzik to myszka? Bo nie rozumiem. Napisałeś, że może warto spróbować, bo gładzik jest super. Ja nie chcę próbować, bo używam myszki, chyba, że w Applu gładzik i myszka to to samo.
    Jest jejplowska myszka, która ma implementacje części funkcji gładzika. Dość przeciętna moim zdaniem (szczególnie do pracy, bo do netu OK), co niestety jest od ładnych paru lat niechlubną tradycją. Ale za to ładniusia.

Nie lubię jak ktoś pisze, że coś jest najlepsze dla wszystkich, bo dla niego jest najlepsze. Dla mnie wind'a jest najlepsza, ale oczywiście zaraz wyskoczy Tom, że to "bzdura", bo nie jest. Dlatego piszę. Ja stawiam komputery na równi. Tak jak większość zwykłych użytkowników.
    Ty, ale wskaż mi gdzie ktoś Ci wciskał Jabola za wszelką cenę, gdzie ktoś napisał coś w stylu: "Sendilkelm, weź no chłopie nie bądź łosiem, wywal tę badziewiarską Windę i kup se porządny komputer z najlepszym systemem, OS X znaczy, na którym Tobie będzie lepiej"? Bo może faktycznie jacyś źli ludzie z MacJihadu gdzieś tu Cię napastowali w niemiły sposób...

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Wypasiona i w pelni konfigurowywalna mysz wyglada np tak

Ma dwie drobne wady jak dla mnie: jakże modną wśród producentów ostatnio podkładkę pod kciuk, która psuję precyzję operowania gryzoniem oraz cenę w wersji bezprzewodowej w okolicach 400 zł.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    swego czasu w tv byly reklamy samochodow, w ktorych producent dawal 2 lata gwarancji lub 10.000km. ja przerabiam w rok ok 25.000km wiec (jezdzac w kolo komina jak to znajomy stwierdzil), wiec gdybym wybral gwarancje na 10.000km to skonczyla by mi sie po 6 miesiacach
    nie wtracajmy w dyskusje samochodow.
    chodzi o sprzet komputerowy. poza Dellem chyba nikt inny nie daje wiecej niz rok
    zostając przy komputerach - to laptopy Toshiby jakie miałem miały 3 lata, posiadany HP ma 2 lata, więc w komputerach też się dłuższe gwarancje znajdzie niż rok
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Też. O Brazylii np. I o Rosji.
    I w ktorym z nich chcialbys mieszkac / prowadzic dzialalnosc?

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Jak na klasyczny przykład "hejtera" nieźle się orientujesz
    Jak na klasycznego fanboya Ty za to nie bardzo masz pojecie o czym piszesz, skoro twierdziles, ze dopiero trwaja prace nad jego portem. Nie trzeba sie wiele interesowac "ogrodnictwem", bo "rewelacja", jaka bylo uruchomienie sprzedazy AutoCada dla Mac OS, byla odtrabiona przez wszystkie chyba portale zwiazane z IT (a owocowe, to zapewne przez kilka tygodni nie mogly przestac o tym pisac).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Chciałbym żeby maile które są kasowane w mailu (zarówno ze skrzynki Przychodzące jak i Poczta Niechciana), kasowane wówczas były również z serwera, a to co w tych skrzynkach pozostawiam, by pozostawione zostało również na serwerze.
    SOA#1 To załatwia imap.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Ale ubaw. Normalnie Apple = Amway

Bądźcie wierni. Sprzedajcie samochody, domy, rtv/agd, zlikwidujcie konta w banku itp.
    Do kina nie macie po co chodzić. Zrezygnujcie z ubezpieczeń. Nie ma co korzystać z ERP, lepiej wrócić do sumatorów i liczydeł (choć Apple ich nie produkuje). Super wątek...

Strona 363 z 371 PierwszyPierwszy ... 263313353361362363364365 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów