Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: D80 vs. D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    A to ciekawe, jakoś tego nie zauważyłem.
    No to akurat prawda Nie ma pomiaru swiatla z szkłami bez procesora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r-a-s-a Zobacz posta
    Narazie sie zastanawiam nad puszka, z jednej strony nie chce przeplacac a z drugiej nie chce kupic czegos co za rok bedzie sie do niczego nie nadawalo. Dlatego chcialem sie dowiedziec co ma w sobie D200 czego nie ma D80?
    Wiem ze D200 ma lepsze uszczelnienia i wieksza szybkosc ale czy cos jeszcze co by przemawialo na jego korzysc?
    A ja uważam, że jak ktoś lubi robić zdjęcia to średnio powinno obchodzić go to czy ma najnowsze dzieło jakiejś firmy zza oceanu , no ewentualnie może się zastanowić czy wycisną już wszystko z starej puszki i jest gotów za jakąś zmianę.
    I zenitem można nadal śmigać świetne foty

Rzecz gustu
    pozdrawiam....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta

5D nie da sie robic zdjec, teraz tylko fotki dobre z marka wychodzą... to tak gwoli ścisłości
    Z tego co mi wiadomo to z marka będą dopiero wychodzić . Ale fakt 5D już biedniutki .

Cytat Zamieszczone przez filozzof Zobacz posta
    A ja uważam, że jak ktoś lubi robić zdjęcia to średnio powinno obchodzić go to czy ma najnowsze dzieło jakiejś firmy zza oceanu , no ewentualnie może się zastanowić czy wycisną już wszystko z starej puszki i jest gotów za jakąś zmianę.
    I zenitem można nadal śmigać świetne foty

Rzecz gustu
    pozdrawiam....
    Jak ktoś coś lubi i go stać to czemu nie może sobie kupić czegoś co mu się podoba. To między innymi odróżnia amatora od profi, że amator niekoniecznie musi patrzeć na opłacalność danego zakupu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-04-2007 o 03:25
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Witam Jasiu102,
    Znajac zycie jeszcze troche i bedzie kosztowal ponizej 4k,
    przez ostatnie miesiace cena spadla ponad 1k.
    pół roku temu najtańsze d200 kosztowały około 5 tysięcy dziś ta cena oscyluje w granicach 4,5 tysiąca. moze do końca roku spadnie do 4k

Domyślnie

kup tansza puszke i lepsze szkla chyba ze nie masz problemu z pieniedzmi to kup D200 i super obiektywy.
    nie widze problemu...
    pomiar swiatla D200 z manualnymi obiektywami - ciekway jestem ile osob z tego korzysta a najbardziej ciekawe jest to czy ktos kto wchodzi w system kupuje puszke za 4k leci potem do stodoly czy na allegro i kupuje stare sloiki...

jesli chodzi o mnie to nawet bym nie wnikal i bral D80 i obiektywy obiektywy obiektywy...
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Smile

A jakie szkielka (szkielko) proponowal bys na poczatek do D80 (mowimy o tych lepszych)?

Domyślnie

he to zalezy czy lubisz zoom w nogach... jak lubisz stalki /plastyka bokeh komfort pracy w kiepskich warunkach oswietleniowych/ polecam to co mam w stopce. jesli wolisz zoomy:
    tokina 12-24
    tamron 28-75
    nikkor 70-300 (vr)
    lampa i po zawodach !!!
    Ostatnio edytowane przez themoon ; 02-04-2007 o 20:50
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

jak o lepszych to tokine 12-24, nikkora 70-200, nikkora 50/1,8 i cos do makro - moze byc nikkor AF 105/2,8.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Chodzi mi o szkielka za kwote jaka bym zaoszczedzil przy zakupie D80 a nie D200.

Domyślnie

Chodzi mi o szkielka za kwote jaka bym zaoszczedzil przy zakupie D80 a nie D200.
    To może komplet ładnych kieliszków.
    Jacek

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów