Szukaj
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Ostatnio edytowane przez gadzeciarz ; 17-11-2011 o 21:09
-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
D7000 nadal dziala tak jak powinien. Powoli gubie czujnosc.
jak jest tak dobrze to zamowielem N17-55f2.8, a mila pani na to, ze nie gwarantuje ceny - bedzie taka jaka bedzie, okaze sie po dowiezieniu z hurtowni. Paranoja, moglaby ta woda w Tajlandii juz opasc![]()
A ta grupa na google jeszcze działa?
dokładnie dzięki Tobie Fatmanjuż to zresztą kiedyś pisałem.
akurat stałem przed wyborem kiedy założyłeś pierwszy post na temat D7000.
długo go czytałem, potem drugi post no i wybrałem D5100 czego nie żałuję.
P.S.
pisząc jojczących nie chciałem nikogo urazić, tylko pokazać jak na to patrzy Nikon.
co się tyczy D7000 to nadal uważam, że gdyby Nikon/serwis NIkon nie olewał tematu to byłaby moja puszka marzeń.
zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G
Mój 17-55 jest produkcji japońskiej, nie tajlandzkiej. Polska dystrybucja. Co nie zmienia faktu, że mam nadzieję na szybkie pozbieranie się Nikona. Sony podobno już wznowiło produkcję... żródło
Nie jest wykluczone, że niebawem D3 zostanie zastąpiony u mnie w plecaczku przez innego Nikona. Jednak tym razem nie kupię puszki tej firmy od razu. Nie ufam już Nikonowi i tyle. Niestety. No, dosyć OT z mojej strony
Czy serwis olewa problem ? Moim zdaniem nie -tylko po prostu nie mają rozwiązania problemu, a wprost nie mogą powiedzieć "sorry, nic nie poradzimy, taki urok tej puszki, naucz się z tym żyć". Wspominałem już kilka razy, że ostatnia reklamacja mojego D7000 była ze strony Nikona załatwiana perfekcyjnie -jako klient czułem się dopieszczony na maxa (oczywiście rezultat był niestety taki jak za pierwszym i drugim razem -zerowy).
Bardziej wkurza mnie to jak czytam o plamach oleju -że serwis "nic o tym nie wie, to dla nich nowość", "nie podlega to gwarancji" -i co chwila zmieniają zdanie. To jest jawne dymanie klienta. Bez wazeliny........
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 17-11-2011 o 21:23
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
właśnie o tym pisałem - olewanie! poza tym co z tego, że czułeś się dopieszczony skoro aparat nie działał tak jak powinien? gdyby nie olewali Ciebie i polskich klientów to by zrobili akcję serwisową w stylu Toyoty i naprawili hurtowo z przeprosinami wszystkich klientów lub wymienili na nowe wolne od wad. A tak tracą zaufanie i nie dziwię się Tobie ani nikomu kto następnej puszki nie wybierze ze stajni Nikona nawet gdyby miała najlepsze parametry ze wszystkich na rynku.
zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G
Skontaktuj się z nami