Close

Strona 358 z 371 PierwszyPierwszy ... 258308348356357358359360368 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 571 do 3 580 z 3702
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Robercie Miernik, poczytaj z łaski swojej o możliwościach UEFI, które są już montowane w pecetach i EFI, które montowane są w mackach od kilkunastu lat i kiedy już przeczytasz, to dopiero wrócimy do dyskusji, bo inaczej to zupełnie nie ma sensu.

Niepotrzebne są żadne wirusy, czy rootkity, szczególnie za chwil parę, kiedy już umrą ostatnie poczciwe BIOSy.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Dziękuje, przeczytałem ponownie.
    Czyli mówimy o wandalach czy o przestępcach?
    Wlasciwie to bylo o MAC'u.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

Słusznie.

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Robercie Miernik, poczytaj z łaski swojej o możliwościach UEFI, które są już montowane w pecetach i EFI, które montowane są w mackach od kilkunastu lat i kiedy już przeczytasz, to dopiero wrócimy do dyskusji, bo inaczej to zupełnie nie ma sensu.

Niepotrzebne są żadne wirusy, czy rootkity, szczególnie za chwil parę, kiedy już umrą ostatnie poczciwe BIOSy.

Ale komu i do czego nie potrzebne.
    Myślisz, że komuś opłaca się przejmować kontrolę nad Twoim komputerem? Kraść Twoje dane kredytowe? Wykradać Twoje pliki?
    Chyba musisz być wojskowym...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

RobertMiernik, moja profesja nie ma tu nic do rzeczy, bo to nie chodzi o popadanie w jakąś histerię, tylko o fakty, a fakty są takie, że właśnie niedawno wypłynęła na światło dzienne afera, związana z instalowaniem przez niemieckie instytucje rządowe, oprogramowania szpiegującego na komputerach obywateli tego państwa.

Zatem po jaką, że się tak wyrażę ... to robiono, dla poprawienia sobie nastroju, czy może w jakichś konkretnych celach?

Informacja to dziś najcenniejszy towar, a dla pewnych instytucji informacje o obywatelach są wprost bezcenne.

I nie dlatego zbiera się te dane, że ten czy ów ma jakiś lewy program na swoim komputerze, czy jakieś empetrójki, tylko w zupełnie innych celach.

Za chwilę, tak jak mówiłem, będzie to jeszcze łatwiejsze, bo i na pecetach mają być montowane zamiast BIOSów UEFI, zresztą już są obecne takie maszyny na rynku.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    RobertMiernik, moja profesja nie ma tu nic do rzeczy, bo to nie chodzi o popadanie w jakąś histerię, tylko o fakty, a fakty są takie, że właśnie niedawno wypłynęła na światło dzienne afera, związana z instalowaniem przez niemieckie instytucje rządowe, oprogramowania szpiegującego na komputerach obywateli tego państwa.

Zatem po jaką, że się tak wyrażę ... to robiono, dla poprawienia sobie nastroju, czy może w jakichś konkretnych celach?

Informacja to dziś najcenniejszy towar, a dla pewnych instytucji informacje o obywatelach są wprost bezcenne.

I nie dlatego zbiera się te dane, że ten czy ów ma jakiś lewy program na swoim komputerze, czy jakieś empetrójki, tylko w zupełnie innych celach.

Za chwilę, tak jak mówiłem, będzie to jeszcze łatwiejsze, bo i na pecetach mają być montowane zamiast BIOSów UEFI, zresztą już są obecne takie maszyny na rynku.
    A co to ma do tematu?
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

No to Szanowni Koledzy i Koleżanki, tak zmierzając do konkluzji po 3500 wypowiedzi - to w końcu DLACZEGO APPLE? Jakieś streszczenie proszę bo nawet czytać tego tasiemca nie nadążam
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No to Szanowni Koledzy i Koleżanki, tak zmierzając do konkluzji po 3500 wypowiedzi - to w końcu DLACZEGO APPLE? Jakieś streszczenie proszę bo nawet czytać tego tasiemca nie nadążam
    czytaj, czytaj bo nie bedziesz wiedzial co straciles
    jak w dobrej telenoweli tylko tempo szybsze
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 17-11-2011 o 15:45

Domyślnie

za Apple przemawia niszowy sytem z mniejszą ilośćią wirusów, ładnym wyglądem i ponoć bardziej stabilny (tu jest spór czy jest stabilny i bezpieczny), do tego ładnie wygląda i jest cichy, czasem są problemy z programami (ale to w windows sie tez zdarza)
    wady to brak USB3/USB, mała możliwość rozbudowy, cena, monitory mogły by być lepszej jakości
    czegoś zapomniałem?
    przeczytaj ostatnie 100 stron, kupa śmiechu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    wady to brak USB3/USB, mała możliwość rozbudowy, cena, monitory mogły by być lepszej jakości
    No właśnie w tych 100 stronach jest poniekąd napisane, że nie ma wad. Po co Ci USB? Niepotrzebne już jest. Po co rozbudowywać coś co jest idealne, zmienisz za 2 lata, bo i tak będzie wszystko nowe, musiałbyś rozbudować wszystko. Cena? Podobno też już udowodnili, że wcale nie jest droższy. Przespałeś pewnie kilkanaście stron wątku, bo podobno Apple MAC nie ma w ogóle wad i jest idealny dla wszystkich. Do tego jest to FAKT

A ja do tej pory nie mogę się doprosić o argumenty, czemu ja miałbym się przesiadać... bo ja jakoś tego nie widzę

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matey3000 Zobacz posta
    A co to ma do tematu?
    Gdybyś czytał uważniej, to mam nadzieję nie zadawałbyś tak niedorzecznych pytań.

Ot choćby to, że komputery Apple od końca lat 90-tych mają zamiast BIOSów EFI, a co to oznacza, to sobie doczytaj, bo już nie mam siły tłumaczyć każdemu po kolei.

Pewnie, że można chować głowę w piasek i udawać, że to nas nie dotyczy, tylko jaki w tym sens.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 358 z 371 PierwszyPierwszy ... 258308348356357358359360368 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów