Close

Strona 355 z 371 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357365 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 541 do 3 550 z 3702

Domyślnie

Wow to chyba jedyne miejsce, gdzie sie mozna dowiedziec jak dobry jest windows.
    Przez ta badziewna macowke zapomnialem, ze o systemach operacyjny sie rozmawia, a nawet spiera.
    Nastepny komputer jaki kupie to na pewno bedzie skladak z wida.
    Bede mogl sie czesciej od produktywnej roboty oderwac i sobie pogrzebac.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Przecudny android ma ten sam problem.
    a czy ja coś mówiłem o androidzie? czekaj... sprawdźmy... nie? to po co o tym mówisz? argument pro apple jest taki, że w innym systemie pod komórki jest tak samo? dziecinne trochę, coś jak "a w Ameryce to biją murzynów"

android i applowy os do komórek mają wspólne pochodzenie od wspaniałych unixów, więc co za różnica? i jedno i drugie jest takim samym g... narzędziem do dzwonienia i udawania, że się jest dostępnym w sieci, bo tak naprawdę wygoda pisania emaili na tych maleńkich ekranikach jest zerowa, a przeglądanie stron www to koszmar
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    ciekawi mnie co będzie jak makówka zdobędzie większy kawałek rynku i stanie się atrakcyjnieszym targetem dla autorów wirusów, spyware i innego syfu - czy szanowny Tom będzie miał na tyle odwagi, że to przyzna, czy schowa głowę w piasek i będzie udawał, że on tego nie mówił
    Makówka nie ma wcale tak mało rynku, podobnie jak inne Unixy, Linuxy a sytuacja wirusowa jest jak widać, czyli praktycznie wcale nie widać. Przykładowo wczoraj moi synowie przyznali się, że coś "nie tak" z ich komputerem. Mają go od może 3 miesięcy, zdaje się nigdzie w dziwne miejsca nie łażą, nie instalują niczego, nawet klienta poczty nie ma, a zawirusowany na sztywno. Aha, z Windows 7 oczywiście i z kompletem antywirusów i antyspyware'ów.

Wiecie, to spieranie się na temat rzekomej obecności wirusów na Mac jest, aż śmieszne. Nie spotkałem macowca który by miał z tym problem, ale rzesza windziarzy uparcie wmawia że to nie prawda.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-11-2011 o 09:44
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Makówka nie ma wcale tak mało rynku, podobnie jak inne Unixy, Linuxy a sytuacja wirusowa jest jak widać, czyli praktycznie wcale nie widać. Przykładowo wczoraj moi synowie przyznali się, że coś "nie tak" z ich komputerem. Mają go od może 3 miesięcy, zdaje się nigdzie w dziwne miejsca nie łażą, nie instalują niczego, nawet klienta poczty nie ma, a zawirusowany na sztywno. Aha, z Windows 7 oczywiście i z kompletem antywirusów i antyspyware'ów.

Wiecie, to spieranie się na temat rzekomej obecności wirusów na Mac jest, aż śmieszne. Nie spotkałem macowca który by miał z tym problem, ale rzesza windziarzy uparcie wmawia że to nie prawda.
    mi wystarczy jeden wsród moich znajomych, który dzięki "nieistniejącym wirusom" na maca stracił dużą część swojej pracy, zatem jest on dla mnie lepszym przykładem tego co istnieje, a co nie niż twoje ułudy i zapewnienia, że tego nie ma

BTW po co dzieciom kupiłeś PC z windą, skoro mac byłby lepszy we wszystkich zastosowaniach?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

(...)

A ja Cię jednak będę z uporem pytał, po jaką q..ę wyważać otwarte drzwi?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

mi wystarczy jeden wsród moich znajomych, który dzięki "nieistniejącym wirusom" na maca stracił dużą część swojej pracy, zatem jest on dla mnie lepszym przykładem tego co istnieje, a co nie niż twoje ułudy i zapewnienia, że tego nie ma
    Nie mogę potwierdzić dlaczego znajomy stracił dane, nie znam przypadku, ale wirusy niszczące dane to wielka rzadkość nawet na Windows. Można więc ze sporym prawdopodobieństwem założyć, że przyczyny mogły być inne.

BTW po co dzieciom kupiłeś PC z windą, skoro mac byłby lepszy we wszystkich zastosowaniach?
    Docelowo miała być makówka i będzie, ale peceta po prostu miałem, a chłopakom w gimazjum potrzebny komp choćby do wyszukiwania informacji do szkoły.

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A ja Cię jednak będę z uporem pytał, po jaką q..ę wyważać otwarte drzwi?
    Bo może one wcale nie są takie otwarte?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

(...)

Bo może one wcale nie są takie otwarte?
    Jesteś tego pewien, oczywiście zdając się jedynie na logikę, a nie na namacalne dowody?

W kraju, w którym stawia się na bezpieczeństwo, nie skorzystano by z rozwiązania sprzętowego, które jest dokładnie do tego przeznaczone, by zaglądać userom przez ramię?

Zdajesz sobie sprawę, że z tego rozwiązania z powodzeniem mogą korzystać i to od lat, całe rzesze hackerów?

Po co by więc było wysilanie się na jakieś wirusy, czy inne robactwo, skoro te maszynki są dostępne i bez tego.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Otworzyłem sobie http://store.apple.com/uk-business/c...uct=MC560B%2FA
    i tak patrzę np. 8GB (4 x 2 GB) Pytam teraz z czystej ciekawości, bez żadnych podtekstów i złośliwości - jaka firma robi im kości w takich cenach, wiem, wiem selekcja, ECC itp. ale to chyba jakiś top z Mushkinów musi być na tyle wyceniany....
    Nikt nie wie ? Hynix ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Jesteś tego pewien, oczywiście zdając się jedynie na logikę, a nie na namacalne dowody?
    Dowody są, ja pisałem, praktyczne. Nie powiem, że nigdy nie spotkałem wirusa na systemach nie-windowsowych. Owszem spotkałem kilka razy na Linuxach, ale jego identyfikacja i unieszkodliwienie trwało 20 sekund. Ani na MacOS ani na OSX od, nawet nie wiem ilu lat, nic. Zupełne zero.

Domyślnie

a czy ja coś mówiłem o androidzie? czekaj... sprawdźmy... nie? to po co o tym mówisz? argument pro apple jest taki, że w innym systemie pod komórki jest tak samo? dziecinne trochę, coś jak "a w Ameryce to biją murzynów"
    Jakbyś nie zauważył, w mojej wypowiedzi chodziło o to, że to nie jest odosobniony problem apple. Ciężko zrozumieć?

Ach, no przecież musisz takie prztyczki rozdawać, tylko nie wiem dlaczego w sposób, jakbym bronił ogryzka.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 355 z 371 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357365 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów